Wprawdzie teraz już tak nikt nie odbierze tego serialu tak, jak odbierano go dawniej, ale warto zobaczyc co takiego poruszyło aż tak dużą masę ludzi! - Polecam :thumleft:
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2010, 08:04 przez asd, łącznie zmieniany 2 razy.
Wprawdzie teraz już tak nikt nie odbierze tego serialu tak, jak odbierano go dawniej, ale warto zobaczyc co takiego poruszyło aż tak dużą masę ludzi! - Polecam :thumleft:
O, dzięki, chociaż szczerze po cichu liczyłem bardziej na Esmeralde, bo to ona była pierwszą telenowelą jaką obejrzałem w całości... No i postacie jakieś takie bliższe człowiekowi. No ale i tak dzięki
O, dzięki, chociaż szczerze po cichu liczyłem bardziej na Esmeralde, bo to ona była pierwszą telenowelą jaką obejrzałem w całości... No i postacie jakieś takie bliższe człowiekowi. No ale i tak dzięki :)
- dobra, nie bede nic pisać.
Chociaż dla wszystkich któzy się nabijają- Niewolnica Isaura to w Brazylii lektura szkolna w podstawówkach. A porusza bardzo ważny w Brazylii- kraju byłych niewolników, problem niewolnictwa właśnie. Książka jest taka sobie, jak każda klasyka. Pewnie dzieciaki czytaja, bo muszą, tak jak u nas Lalkę, czy Przedwiośnie. Raczej znając życie sięgną po serial. A serial, jak to serial... Ile znacie ciekawie zekranizowanych lektur u nas? No może poza genialnym według mnie serialem Lalka ( z taką cudowną muzyką w czołówce)
A krotochwila przedna panie bracie ( jak powiedziałby Zagłoba)
:D :D :D - dobra, nie bede nic pisać. Chociaż dla wszystkich któzy się nabijają- Niewolnica Isaura to w Brazylii lektura szkolna w podstawówkach. A porusza bardzo ważny w Brazylii- kraju byłych niewolników, problem niewolnictwa właśnie. Książka jest taka sobie, jak każda klasyka. Pewnie dzieciaki czytaja, bo muszą, tak jak u nas Lalkę, czy Przedwiośnie. Raczej znając życie sięgną po serial. A serial, jak to serial... Ile znacie ciekawie zekranizowanych lektur u nas? No może poza genialnym według mnie serialem Lalka ( z taką cudowną muzyką w czołówce) A krotochwila przedna panie bracie ( jak powiedziałby Zagłoba) :salut:
a teraz szczera odpowiedz
kto sie nabrał i pobrał z myślą że oglądnie sobie to cudo?
był ktoś taki?
ja pobrałem z ciekawości, chciałem zobaczyć co jest w środku
a teraz szczera odpowiedz :grin: kto sie nabrał i pobrał z myślą że oglądnie sobie to cudo? był ktoś taki? ja pobrałem z ciekawości, chciałem zobaczyć co jest w środku
Jasne - teraz to każdy tak napisze - no może oprócz @Szycha, który śmiało przyznał sie do Esmeraldy i teraz już sie z tego nie wyplącze...
Szycha pisze:O, dzięki, chociaż szczerze po cichu liczyłem bardziej na Esmeralde, bo to ona była pierwszą telenowelą jaką obejrzałem w całości... No i postacie jakieś takie bliższe człowiekowi. No ale i tak dzięki
A tak apropos to zauważyłem, że niektórzy faceci naprawdę oglądają np BrzydUlę i są jej fanami a było tak.
Rozmowa w pomieszczeniu w grupie pięciu facetów zeszła na temat seriali - najpierw wszyscy wyśmiewali się z "Mody na Sumces", "Brzyduli" itp - jakie to głupie i "babskie" itp. No więc postanowiłem zrobic eksperyment - zacząłem pierwszy, że w sumie to nie są takie złe i ja oglądam i śledzę losy...
...pomalutku, pomalutku dwóch z nich przyznało, że też oglądają regularnie, jeden czasami a jeden wcale. Mało z tego - tych dwóch zaczęło sobie opowiadac co tam było w ostatnim odcinku i prowadzic ożywioną dyskusję na temat "dupereli" etc. - jak panienki... Aż mi szczęka opadła hahaha
Oczywiście nie ma w tym nic zdrożnego tylko skąd ta obłuda??
Dlatego wątpię, żeby ktoś się przyznał, że Isaura to serial jego życia itp...
Jasne - teraz to każdy tak napisze - no może oprócz @Szycha, który śmiało przyznał sie do Esmeraldy i teraz już sie z tego nie wyplącze... :D
[quote="Szycha"]O, dzięki, chociaż szczerze po cichu liczyłem bardziej na Esmeralde, bo to ona była pierwszą telenowelą jaką obejrzałem w całości... No i postacie jakieś takie bliższe człowiekowi. No ale i tak dzięki [/quote]
A tak apropos to zauważyłem, że niektórzy faceci naprawdę oglądają np BrzydUlę i są jej fanami a było tak. Rozmowa w pomieszczeniu w grupie pięciu facetów zeszła na temat seriali - najpierw wszyscy wyśmiewali się z "Mody na Sumces", "Brzyduli" itp - jakie to głupie i "babskie" itp. No więc postanowiłem zrobic eksperyment - zacząłem pierwszy, że w sumie to nie są takie złe i ja oglądam i śledzę losy... ...pomalutku, pomalutku dwóch z nich przyznało, że też oglądają regularnie, jeden czasami a jeden wcale. Mało z tego - tych dwóch zaczęło sobie opowiadac co tam było w ostatnim odcinku i prowadzic ożywioną dyskusję na temat "dupereli" etc. - jak panienki... :D Aż mi szczęka opadła hahaha
Oczywiście nie ma w tym nic zdrożnego tylko skąd ta obłuda??
Dlatego wątpię, żeby ktoś się przyznał, że Isaura to serial jego życia itp... :D
Ja śmiało przyznaję się, że ogląłem Brzydulę (tą orginalną co na tvn kiedyś leciała a nie te aktualne popłuczyny). Oglądałem też inne telenowele. Najbardziej przypadł mi Zbuntowany Anioł i to był fenomen. Gdy serial leciał odbywałem służbę wojskową w marynarce i zaraziłem serialem sporo osób. Słuzyłem na małym punkcie obserwacyjnym gdzie było 10 żołnierzy i aż 6 z nich + ja 7 oglądaliśmy ten serial Okolo 15-16 jak wtedy leciał serial inny kraj mógł dokonać inwazji bo wojsko oglądało anioła
Ja śmiało przyznaję się, że ogląłem Brzydulę (tą orginalną co na tvn kiedyś leciała a nie te aktualne popłuczyny). Oglądałem też inne telenowele. Najbardziej przypadł mi Zbuntowany Anioł i to był fenomen. Gdy serial leciał odbywałem służbę wojskową w marynarce i zaraziłem serialem sporo osób. Słuzyłem na małym punkcie obserwacyjnym gdzie było 10 żołnierzy i aż 6 z nich + ja 7 oglądaliśmy ten serial :grin: Okolo 15-16 jak wtedy leciał serial inny kraj mógł dokonać inwazji bo wojsko oglądało anioła :D