Premiera: 9 kwietnia 2009
Gatunek: dramat, thriller
Liczba odcinków: 13
Stacja: CBS
Występują: Katie Cassidy, Christopher Gorham, Cameron Richardson, Harry Hamlin, Gina Holden, Jim Beaver.
Historia:
To opowieść o rodzinie oraz grupie przyjaciół, która przybywa na zaciszną wyspę nieopodal wybrzeży Seattle na ślub. Wyspa znana jest z niewyjaśnionych morderstw popełnionych na jej terenie przed siedmioma laty. Choć ludzie przybywają w to miejsce, by się śmiać i kochać, to nie zdają sobie sprawy, że czeka tam na nich śmierć... Gdy tylko rozpocznie się weselne świętowanie, przyjaciele przejdą poważny test, ponure sekrety wyjdą na jaw, a ich konsekwencją będzie śmierć, jednej osoby po drugiej. Radosne świętowanie zamieni się w heroiczną walkę o przetrwanie. (opis http://www.showtv.pl)
HARPER'S ISLAND [url=http://img183.imageshack.us/my.php?image=harpersisland.jpg][img]http://img183.imageshack.us/img183/6010/harpersisland.jpg[/img][/url]
Premiera: 9 kwietnia 2009 Gatunek: dramat, thriller Liczba odcinków: 13 Stacja: CBS Występują: Katie Cassidy, Christopher Gorham, Cameron Richardson, Harry Hamlin, Gina Holden, Jim Beaver.
Historia: To opowieść o rodzinie oraz grupie przyjaciół, która przybywa na zaciszną wyspę nieopodal wybrzeży Seattle na ślub. Wyspa znana jest z niewyjaśnionych morderstw popełnionych na jej terenie przed siedmioma laty. Choć ludzie przybywają w to miejsce, by się śmiać i kochać, to nie zdają sobie sprawy, że czeka tam na nich śmierć... Gdy tylko rozpocznie się weselne świętowanie, przyjaciele przejdą poważny test, ponure sekrety wyjdą na jaw, a ich konsekwencją będzie śmierć, jednej osoby po drugiej. Radosne świętowanie zamieni się w heroiczną walkę o przetrwanie. (opis http://www.showtv.pl)
O, najpierw myślałem, że to coś obyczajowego, a tu okazuje się - survival w zamkniętej przestrzeni, czyli coś, co konwencją bardzo mi odpowiada. Cholera. Kolejny serial do oglądania? Może będzie nieudany...
O, najpierw myślałem, że to coś obyczajowego, a tu okazuje się - survival w zamkniętej przestrzeni, czyli coś, co konwencją bardzo mi odpowiada. Cholera. Kolejny serial do oglądania? Może będzie nieudany...
Hmm, to "Kamienie śmierci"? Nie widziałem, ale chyba powinienem, bo faktycznie fabuła wydaje się ciekawa i zbliżona do tego serialu. Mi się kojarzy ten serial proponowany z "I nie było już nikogo" (dawniej, przed czasem poprawności politycznej - "Dziesięciu Murzynków") Agathy Christie - wyspa, 10 bohaterów i giną po kolei, a mordercy nie poznajemy do ostatniego rozdziału, w sumie epilogu, a bez niego byłby to czystej wody horror jakich mało A tak to "tylko" znakomita historia kryminalna, którą zresztą uwielbiam
Hmm, to "Kamienie śmierci"? Nie widziałem, ale chyba powinienem, bo faktycznie fabuła wydaje się ciekawa i zbliżona do tego serialu. Mi się kojarzy ten serial proponowany z "I nie było już nikogo" (dawniej, przed czasem poprawności politycznej - "Dziesięciu Murzynków") Agathy Christie - wyspa, 10 bohaterów i giną po kolei, a mordercy nie poznajemy do ostatniego rozdziału, w sumie epilogu, a bez niego byłby to czystej wody horror jakich mało :) A tak to "tylko" znakomita historia kryminalna, którą zresztą uwielbiam :)
[quote="PaulinAna"]Coś jakby amerykańska wersja 'Dolmen' ?[/quote] Oby nie :!: Dolmen był po prostu straszny, beznadziejny.Brrrrrrrr... Mam nadzieję, że to coś lepszego. Będę czekać.
Mam nadzieje, ze nie. "Kamienie śmierci" byl bardziej kryminalem z elementami mistyki ( jak dobrze pamietam, dojechalem do 3 odcinak i zrezygnowalem), a tu szykuje sie thriller, cos w klimacie Krzyk'u, Koszmaru Minionego Lata, itp.
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
Mam nadzieje, ze nie. "Kamienie śmierci" byl bardziej kryminalem z elementami mistyki ( jak dobrze pamietam, dojechalem do 3 odcinak i zrezygnowalem), a tu szykuje sie thriller, cos w klimacie Krzyk'u, Koszmaru Minionego Lata, itp.
No tak wynika z zapowiedzi. To fajna forma jest, ostatnie produkcje dowiodły, że można stworzyć coś bardzo interesującego - "Dead Set", "Apparitions" Oby tak było i tym razem.
No tak wynika z zapowiedzi. To fajna forma jest, ostatnie produkcje dowiodły, że można stworzyć coś bardzo interesującego - "Dead Set", "Apparitions" :) Oby tak było i tym razem.
Właśnie to mnie zastanawia najbardziej, w którą stronę to bardziej pójdzie - trailer wskazuje na trzy możliwości: opowieść grozy, kryminał, sensacja. Osobiście, jestem po stronie grozy, ale myślę sobie, że połączenie tych trzech elementów może również przynieść ciekawe efekty
Właśnie to mnie zastanawia najbardziej, w którą stronę to bardziej pójdzie - trailer wskazuje na trzy możliwości: opowieść grozy, kryminał, sensacja. Osobiście, jestem po stronie grozy, ale myślę sobie, że połączenie tych trzech elementów może również przynieść ciekawe efekty :)
Po premierowym odcinku w sumie nie jest zle, co prawda niewiele sie dzialo ale 3/4 czasu trwalo wprowadzenie do historii, dopiero koncowka sie troche rozkrecila. Czekam na 2 odcinek
Po premierowym odcinku w sumie nie jest zle, co prawda niewiele sie dzialo ale 3/4 czasu trwalo wprowadzenie do historii, dopiero koncowka sie troche rozkrecila. Czekam na 2 odcinek