Legend of the Seeker (2008)

a long, long time ago..
bolek111
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: bolek111 »

Serial jest spoko:) Oglądam odcinek po odcinku i nie przypomina mi herkulesa, bardziej wladce pierścieni z niskim budżetem;p
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

serial jest ok
bez fajerwerkow ale dobra rozywka,
jako ze nie czytałem ksiazki nie porownuje do niej serialu,
bo jak wiadomo z ekranizacjami różnie bywa, zazwyczaj lipnie
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

bo jak wiadomo z ekranizacjami różnie bywa, zazwyczaj lipnie
ja właśnie po obejrzeniu serialu zabrałem się za książkę.... i jakież wielkie jest moje rozczarowanie serialem po przeczytaniu książki tego nie można wyrazić słowami. Jak narazie, serial, poza zawiązaniem akcji w pilocie ( i tak sporo różnym od tewgo książkowego, ale jeszcze trzymającego się kupy chociaż) to JEDEN WIELKI ZAPYCHACZ. Odcinki 3-7 nic nie wnoszą do fabuły, w książkach ich nie ma, a nie dowiadujemy się z nich zadnej kluczowej dla fabuły rzeczy.
Spoiler:
Książka jest dobra, serial w oparciu o książkę - słabiutki, ale jak ktoś nie miał do czynienia z prozą to serial stoi na średnim poziomie który prezentuje większość seriali fantasy.
Osobiście przez te kilka odcinków jedyne co mnie trzymało przy ekranie to sceny z Zeddem, który ma swoje momenty i potrafi rozbawić widza. Reszta jest jakaś taka mdła i średnio sensowna. Ot biega sobie jakiś gostek ze sztucznie wyglądającym mieczykiem, i próbuje (jak narazie z marnym skutkiem) ratować ludzi przed bardzo złym władcą/czarodziejem).
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

Za HAtakiem i tv.com podaje dobre wieści dla fanów serialu:

Stacja ABC zamówiła drugi sezon serialu "Legend of the Seeker".
Twórcy serialu są zachwyceni wynikami "Legend of the Seeker" oglądalność i te sprawy :) .

Drugi sezon już niedługo w produkcji a jego premiera jest przewidziana na wrzesień 2009 (jesień ;) ).
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Dobra wiadomość, bo serialik przyjemny. Ciekawy tylko jestem, jak jego scenariusz ma się do książek, bo żadnej nie czytałem, a kilka chyba ich było.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Dobra wiadomość, bo serialik przyjemny. Ciekawy tylko jestem, jak jego scenariusz ma się do książek, bo żadnej nie czytałem, a kilka chyba ich było.
Książek wyszło 12, wiec troche ich jest. A jak juz wczesniej pisałem scenariusz w porównaniu do książek to "big piece of shit". jak narazie 3/4 odcinków to bezsensowne zapychacze, od biega sobie gostek z plastikowo wyglądającym mieczem i ratuje wieśniaków. Książka jest dużo ciekawsza i polecam ją przeczytać. Jedyna rzecz którą w serialu moge zaliczyć na plus to rola Zeda. Całkiem dobrze dobrana do ksążkowego pierwowzoru. Po sesji, albo gdy będzie mi sie bardzo nudzic, to obejrze sobie jeszcze ze 2-3 odcinki żeby zobaczyc jak wypada Denna, ale wątpie zebym ogladal serial dalej, bo nie chce sobie psuć miłych wspomnien z książką.
Krzaku
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Krzaku »

Niestety jeszcze nie obejrzałem serialu ale za to czytałem książkę na podstawie której serial jest tworzony Pierwsze Prawo Magii , nie wiem jak daleko produkcji się posuną w odwzorowaniu oryginału, ponieważ przygody głównych bohaterów wcale się nie kończą w raz z pierwszym tomem (drugi obecnie czytam ).
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Helventis pisze:Książek wyszło 12, wiec troche ich jest. A jak juz wczesniej pisałem scenariusz w porównaniu do książek to "big piece of shit".
Serial jest fajny, nie porownujmy go do ksiazki za bardzo, bo wiadomo ze ekranizacje rzadko zgadzaja sie z naszym wyobrazeniem. Mnie w odroznieniu od Helventisa cykl powiesciowy sie nie podobal. Cierpi na to, na co wiele cykli fantasy choruje- rozciaganie akcji w nieskonczonosc z braku lepszego pomyslu. Poza tym pisarz tez przecietny, co innego jesli za taki cykl bierze sie pisarz genialny, taki jak Roger Zelazny :-p Moje marzenie - to oczywiscie zekranizowane Kroniki Amberu. To jest dopiero fantasy najwyzszego poziomu.

P>S Chociaz wtedy JA pewnie bym sie czepiala kazdego szczegolu :D
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

beata101 pisze:Mnie w odroznieniu od Helventisa cykl powiesciowy sie nie podobal. Cierpi na to, na co wiele cykli fantasy choruje- rozciaganie akcji w nieskonczonosc z braku lepszego pomyslu.
nie mówie że książki są jakieś genialne bo nie są. Zmusilem się do przeczytania 5 tomu i robie sobie dłuuugą przerwe, bo robi się juz po prostu nudno. 1 i 2 tom były wciągające, 3 wiał nudą na kilometr, 4 jeszcze sie dalo czytac a 5 to juz byla porażka... :/ nie wiem czy bede czytal wogole dalsze tomy, a jesli tak to dopiero za kilka miesiecy pewnie.
Ale to co w ksiazce mi się podobało to to że tam nie bylo beznadziejnych epizodów nic nie wnoszacych do fabuły, w stylu odwiedzili jakies miasto pomogli wiesniakom i nic z tego dalej nie wyniknelo... Choć książki do wybitnych nie należą, to opowiadają "podobną" historie o niebo lepiej niz ten serial :/.

I jeszcze jedna rzecz która mi się niespodobala w serialu - obejrzalem jakies sneakpeaki do odcinka 1x08 chyba no i wyglad Agiela mnie poprostu rozsmieszyl. Przeciez to zamiast wygladac jak w ksiazce (opisane jest jako bat czy cos takiego i bohaterowie noszą to na łańcuszku na szyi albo przy nadgarstku) , to moje pierwsze skojarzenie do tego "narzędzia tortur" to pałka zomo/ew. dildo (chyba kazdy wie o co chodzi) , poprostu wyglada to idiotycznie xD
Awatar użytkownika
zearid
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: zearid »

fluid pisze:
Zabrałem się raczej z nudów, za fantastyką nie przepadam
fantastyka a fantasy to dwie rozne rzecz

fantastyka - statki kosmiczne, kosmiczne podroze itd....
fantasy - smoki, czarodzieje, magia itd...

staraj sie wiec nie mylic tych dwoch gatunkow ;)
Poprawka. Fantastyka - szeroko pojety gatunek obejmujacy sc-fi oraz fantasy

Fantasy - magia i miecz
Sc-fi - wszystko co zwiazane z technologia az po kosmiczne epopeje.

A co do ksiazek. Mi za to podeszly poprostu bajecznie (no moze poza polowa 1 tomu :] czytalem go z 1,5 roku :P za to klejne 5 tomow w 2tygodnie :]). Sam dotarlem do tomu 8 a pozniej z przyczyn niezaleznych od siebie musialem przerwac.
Jak tylko bedzie mozliwosc zamierzam przeczytac pozostale 4.

Ktos wczesniej wypowiadal sie na temat Kronik Amberu - ja np wogule nie moglem tego cykle strawic :/

Serialik z tego co widze zapowiada sie nawet nawet lecz jest troche niescislosci wzgledem ksiazki (no moze troche wiecej niz troche).
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

Legend of the Seeker Season1 (XviD asd) EnglishV+NapisyPL

Obrazek
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Ale zaskoczenie! Dzięki!
Obrazek
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Dzięki sprawdzę, chyba mi się spodoba:)
Edytka dopowiada:
po pilocie + półtora odcinka mogę powiedzieć że spodobał mi się, bez rewelacji, ale fajny :)
Książek nie czytałem i do nich nie porównuje.

Dodam że serial utknął mi na 97% więc jak znajdziesz chwilkę to poseeduj proszę fluidzie:)

Edytka poraz drugo dopowiada:
Dziękuję za poseedowanie, ściągnęło się (już dawno). Skończyłem właśnie oglądać ostatni odcinek :) Fajny serial, ciesze się że będzie drugi sezon na jesieni:)
Awatar użytkownika
Bombom
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
Kontakt:

Post autor: Bombom »

Zaczynamy nowy Sezon :)
Legend of the Seeker [2x01] Marked (XviD asd) EnglishV+NapisyPL Obrazek

Rapidshare

Kod: Zaznacz cały

http://rapidshare.com/files/304959200/Legend_of_the_Seeker__2x01___XviD_asd__EnglishV_NapisyPL_-_www.xvidasd.com.part1.rar
http://rapidshare.com/files/304955526/Legend_of_the_Seeker__2x01___XviD_asd__EnglishV_NapisyPL_-_www.xvidasd.com.part2.rar
Megaupload

Kod: Zaznacz cały

http://www.megaupload.com/?d=RWTZ3MUD
http://www.megaupload.com/?d=SP9D0TCG
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Po odcinku wystawiasz? Fajnie będzie mogło poleżeć na dysku :) To poczekam na sezon cały i połknę jak 1 w całości :) Albo po połowie :D
Dzięki :)
Obrazek
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Książki z cyklu "Miecz prawdy" mogą się podobać lub nie, rzecz gustu, nie można jednak zaprzeczyć, że są one jednymi z najlepiej sprzedających się w dziejach fantasy.
Podejrzewam więc, że na prawo do ekranizacji wywalono sporo kasy

I tu rodzi się pytanie, jak wielki trzeba być Idiotą by tego nie wykorzystać?
Jak ogromnym, zapatrzonym w siebie Bufonem by stwierdzić, że nie będzie się korzystać z ogromu wątków i historii stworzonych przez Goodkinda, tylko samemu tworzyć przygody dla bohaterów.

Nędza no po prostu NĘDZA ! ... od czasu rozpadu grupy WHAM nic mnie tak nie rozczarowało :-]
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Przeczytaj książkę a potem pooglądaj Solaris z Clooneyem. Będziesz miał nowy punkt odniesienia.
Obrazek
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

najphil pisze:Nędza no po prostu NĘDZA ! ...

Czytałam całą sagę Miecz Prawdy ( zawsze czytam do końca nawet jak coś mnie wkurza) o faktem jest, że serial poza tytułem, zarysem intrygo i osobami głównych bohaterów nie ma wiele wspólnego z akcją książki- i całe szczęście!!!
Dostaliśmy od producentów fajny, lekki serial na zimowe wieczory, któy ogląda się z przyjemnością i tyle.

Książka jest ( jak dla mnie) maksymalnie wkurzająca. to jedna z tych niekończących się sag fantasy, rozciąganych w nieskończoność za pomocą idiotycznych zwrotów akcji. Jordan ze swoim Kołem Czasu był przynajmniej konsekwentny i historia powoli, bo powoli ale toczyła się naprzód. Ale tutaj... :shock:
Żeby jeszcze w każdym tomie chodziło o coś innego...ale nie. Kaylan jest w niebezpieczeństwie, więc Poszukiwacz rzuca wszystko i leci z wywieszonym ozorem ja ratować. :P

Na usprawiedliwienie autora moożna napisac tylko...że Goodking to nie Żelazny- a Miecz Prawdy to nie KRONIKI AMBERU. Dzielą je od siebie lata świetlne jakie oddzielają dzieła wybitne ( Kroniki) od produkowanej pod sztancę masówy( Miecz Prawdy) :-p
Dobra, ale zdaje się ze tutaj chodziło o serial prawda? :D
Serial jest całkiem spoko... :grin:
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Po raz koleiny, Beatko twój komentarz mnie wkurza ... :P

Hmm ... skoro tak bardzo krytykujesz ten cykl, to szacunek, że doczytałaś go do końca, w końcu to 11 tomów, każdy po jakieś 700 stron - trochę dużo materiału i czasu, jaki trzeba poświęcić, na coś co się nie podoba.

Odwołujesz się znowu do "Kronik Amberu" Rogera Zelaznego to rzeczywiście fajny cykl, szczególnie dwa pierwsze tomy, ale zobaczymy jak będziesz śpiewać, gdy z tej ulubionej przez ciebie sagi, ktoś zdecyduje się zrobić serial i nagle okaże się, że jedyne co łączy go z powieścią to fakt, że główny bohater ma na imię Corwin, a zamiast przeżywać niesamowite intrygi i przygody rodem z książki (np. szturm po schodach) scenarzyści postawią go przed jakimiś żenującymi questami wymyślonymi przez nich na (kolanie) poczekaniu.

Czy wtedy też stwierdzisz, że to fajny, lekki serial, czy może będziesz się wkurzać, że zmarnowano taki potencjał ... ehh
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

najphil pisze:Po raz koleiny, Beatko twój komentarz mnie wkurza
Trudno. po prostu napisałam co myślę, tak jak ty napisałeś co myslisz i już. :-p

Fakt że może niepotrzebnie scenarzyści i producenci powołują sie na Goodkinga . Spokojnie można było nazwac serial np.Przygody Richarda,
ale rozpatrując go w oderwaniu od książki- według mnie jest całkiem fajny :)

P.S Proponuję pakt o nieagresji :roll: ok?

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ