[doc] Space Odyssey Voyage to the Planets

a long, long time ago..
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

[doc] Space Odyssey Voyage to the Planets

Post autor: nova.nike »

1. Obrazek

2. opis na podstawie wikipedii
Połączenie dramatu i sci-fi, dwuodcinkowa opowieść obrazująca wszechświat i planety naszego układu słonecznego. Taka wiedza w mini pigułce. Wszystko to wplatane w podróż paru śmiałków, którzy doświadczają mnóstwa niespodziewanych, czesto trudnych i ciężkich sytuacji oraz decyzji które muszą podjąć.
Serial produkcji bbc, z świetnym narratorem - David Suchet. Wydaje mi się że podobny do Supervulcano.

3.
OFICJALNA: http://www.bbc.co.uk/sn/tvradio/program ... ceodyssey/

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0395417/

TV: -

FILMWEB: http://www.filmweb.pl/f246982/Space+Ody ... anets,2004

FDB: http://fdb.pl/film/2979-2001-odyseja-kosmiczna

EPGUIDES: -

YOUTUBE:

4. :thumleft:

5. :thumleft:
Steryd
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Steryd »

Dwuodcinkowy serial mówisz. A ile jeden odcinek trwa?
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Czyli to jest pewnie tzw. dokument fabularyzowany, czyli serial ma fabułę, ale z elementami filmu dokumentalnego.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Jeden odcinek trwa godzinkę.
Tak to chyba coś takiego panjandrum. Jest swego rodzaju fabuła, bohaterowie, którzy przeżywają wielką i niebezpieczna przygodę i mnóstwo przepięknych zdjęć i informacji opartych na faktach i dotychczasowej nauce. Jak na razie ogladałam pierwszy i mi się podobał.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Skosztuję, jako, że w dzieciństwie zawsze interesowałem się astronomią :)
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Super :) Skoro jest pierwszy zainteresowany to pozwolę go sobie dodać do listy :D Może ktoś jeszcze się skusi :)
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Ja sobie pozwolę go zarezerwować. Ale będziecie musieli troszeczkę poczekać. Bo najpierw wystawię Generation Kill, potem House of Saddam, dopiero później to. Mam jeszcze prośbę do nova.nike, mogłabyś własnymi słowami napisać opis? Bo raczej nie będę miał czasu na obejrzenie. A może się uda? :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

No, no, no... - to naprawdę bardzo ciekawe - czemu dopiero teraz mi o tym mówisz @nova.nike ?? :(

Bardzo chętnie oglądnę więc głosujęna TAK! :)
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Wszystko co związane jest z kosmosem łykam ;) - jestem na tak :)
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Oglądałem ostatnio 6-ścio odcinkowy Space with Sam Neill od BBC więc na to też jestem chętny:)
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Wow... nie spodziewałam się takiego odzewu, no ale chyba nie bez parady mamy osobny dział na sci-fi :)
djjasiek - jak tylko znajdę chwilkę czasu bliżej weekendu to postaram się wymyślec jakiś ładny opis :)
xvidasd takich perełek od bbc jest sporo, tak jak wspomniał powyżej sqter, niestety ciężko z napisami :? no ale czego to się nie wyszuka gdy admin zmusi do odrobiny wysiłku ;)
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Space with Sam Neill. Hmm.. mam wszystkie 6 odcinków z napisami i chętnie wstawię, jeśli dostanę instrukcję jak.. się za to ;) Tzn zgłaszam swoją kandydaturę na uploadera, jakby było zainteresowanie i brak sprzeciwów to bardzo chętnie spróbuje :) Koniec końców nie można ciągle brać trzeba też coś dawać. oo to taka moja opinia xD
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Cieszę się, że jesteś chętny - napisz do mnie PW to pogadamy! :)
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Ok, opis serialu, próba nr 1 :D
"Rozwój technologiczny i kilku śmiałków. Tyle potrzeba by zwiedzić planety naszego układu słonecznego. By odkryć tajemnice wszechświata i zdobyć informacje czy gdzieś tam kryje się jeszcze życie. Rozpoczyna się więc podróż w nieznane, pełna niebezpieczeństw i niespodzianek, które czyhają na odważnych. Z dala od domu i jakiejkolwiek pomocy, muszą poradzić sobie z wszelkimi przeciwnościami losu, sprzętem oraz z własnymi słabościami. Czy im się to uda, czy poradzą sobie w tak trudnych warunkach, odizolowani i zdani tylko na siebie, czy przeżyją? Tego oraz innych interesujących informacji na temat tego co jest tam, między gwiazdami, można dowiedzieć się tylko oglądając ten pasjonujący serial, opowiedziany przez słynnego angielskiego aktora, David’a Sucheta."
dzudo-honor
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dzudo-honor »

jestem jak najbardziej za i poprosze jeszcze o BBC Space with Sam Neil
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

djjasiek pisze:Ja sobie pozwolę go zarezerwować.
i ?
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Zacząłem dopasowywać napisy i są spore braki jeśli chodzi o tłumaczenie. Napisy były do wersji jednoodcinkowej a ja mam dwu. Próbowałem znaleźć też tą drugą wersję na sieci, ale ni cholery nie mogę...
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Ja równiez znalazłam napisy do wersji jednoodcinkowej. Chciałam je podzielić i dopasować ręcznie do drugiego odcinka, ale okazało się, że tłumaczenie nie pasuje prawie do tego co dzieje się w serialu. Na jakiś czas porzuciłam ten serial. Czasem do niego wracam i próbuję potłumaczyć, ale słownictwo jest dość specyficzne i cięzko to idzie :cry:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Czyli rozumiem, że potrzebne są napisy do dwu-odcinkowej wersji?
Może takie? NAPISY
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

xvidasd, to są napisy do filmu 2001: Odyseja kosmiczna. Notabene z roku 1968. I to nie jest to ;)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ