Star Trek

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
cobretti
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się
youtube Warszawa

USA Star Trek

Post autor: cobretti »

Jak zapewne kilka osób zauważyło szósty sezon Stacji Kosmicznej jest już dostępny:
http://www.mininova.org/tor/998300
Osobiście jest to mój ulubiony sezon i jeżeli mógłbym polecić jakiekolwiek odcinki to w moim osobistym rankingu najlepiej wypadł odcinek 20: His Way. za nim usytuował się odcinek 6: Sacrifice Of Angels i finał sezonu: Tears Of The Prophets. finałowy sezon będzie dostępny w grudniu. proszę o cierpliwość i życzę miłego oglądania. do siódmego sezonu będzie wystawiony ten plakat i kilka dni przed będzie zapowiedziana premiera na dole strony

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
cobretti
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Ze względu na problemy z kompresją i brak czasu z wystawienia The Next Generation odpadł jeden chętny. wszelkie osoby chętne wystawić ten serial proszone są o kontakt ze mną. będę wdzięczny jakby ktoś sie zadeklarował że to wystawi. W końcu cała saga byłaby dostępna na stronie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Yogi_18 »

cobretti pisze:Ze względu na problemy z kompresją i brak czasu z wystawienia The Next Generation odpadł jeden chętny. wszelkie osoby chętne wystawić ten serial proszone są o kontakt ze mną. będę wdzięczny jakby ktoś sie zadeklarował że to wystawi. W końcu cała saga byłaby dostępna na stronie
Osobiście uważam że The Next Generation jest najlepszą serią :alien:
(za to Enterprise ma najlepsze efekty xD)

Jakiś czas temu ściągłem całą serie TNG w wersji 170MG na odcinek, jakoś jest niezła więc jeśli ktoś chciałby obejrzeć nie czekając na wersję XviD asd to piszcie dam wam namiary ;)

PS. Ehh... szkoda że mam takiego słabego kompa :(
Gdybym miał coś mocniejszego to sam bym się tym zajął, bo serial jest warte tej roboty :)
Awatar użytkownika
cobretti
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Cześć wszystkim. chciałem ogłosić że finałowy sezon Stacji Kosmicznej jest już dostępny. życzę miłego oglądania i wysokich transferów:

Obrazek

Filmów możecie się spodziewać po nowym roku. skłądanka ta będzie mieć nawet fajną jakość i zajmie tylko jedną płytę DVD W dalszym ciągu nikt się nie zgłosił w sprawie TNG, co dosyć bardzo mnie smuci. naprawdę nie ma chętnych by dać coś od siebie dla dobra innych??
Obrazek
Obrazek
Obrazek
asika
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: asika »

Mam dwa trochę techniczne pytania. Dopiero zaczynam swoją przygode z tym serialem. (Dawno temu oglądałam coś w TV, ale raczej mało pamiętam.) Rozpoczęłam od serii Enterprise - z tego, co wiem jest pierwsza w chronologii.
Kończę oglądać pierwszy sezon więc to naprawdę początki. Za co zabrać się po tej serii?
I drugie pytanie - prędkość warp to ile na nasze? Enterprise osiąga prawie 5warp czyli ile przeleci w ciągu godziny, dnia? Często w serialu odległość podawana jest w latach świetlnych a ja nie mam wyobrażenia czy statek może tam dolecieć w godziny, dni czy lata...
Awatar użytkownika
cobretti
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Na starym forum mówiłem że wszelkie wszystkie serie nie są ze sobą ściśle powiązane więc spokojnie można patrzeć jak się chce. osobiście najbardziej polecam Voyagera i obecny drugi na mojej liście serial czyli DS9 a to zasługa naprawdę dobrych scen bitew kosmicznych i bardzo spójnej akcji w tym serialu, co zawsze było wielkim atutem wszystkich seriali gwiezdnej sagi. Filmy pełnometrażowe też są godne polecenia. co do nich to będą wystawione na początku stycznia jako mój prezent pożegnalny.
Co do prędkości Warp to jest to dosyć skomplikowany temat. polecam przeczytanie tej strony:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pr%C4%99dk ... C4%87_warp
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

asika pisze:Rozpoczęłam od serii Enterprise - z tego, co wiem jest pierwsza w chronologii.
Kończę oglądać pierwszy sezon więc to naprawdę początki. Za co zabrać się po tej serii?
Jeśli chcesz chronologię polecą przejrzenie tego tematu na forum gwrota :)
jest tam podana chronologia zarówno powstania poszczególnych odcinków jak i według "daty gwiezdnej" :)
asika
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: asika »

Dzięki za pomoc. Jakoś to sobie układam w głowie... Załóżmy, że Enterprise leci z prędkością 4Warp czyli ok. 100c. Czyli rok świetlny to dla nich ok 3dni?
Raczyk
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Raczyk »

Tak, rok świetlny z warp4 to ok 3,6 dnia :D
Awatar użytkownika
cobretti
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Obrazek

No i nadszedł czas zakończenia. właśnie wystawiłem swój finałowy release. premiera będzie ogłoszona za kilka dni (jak będzie co najmniej 80% wyseedowane). życzę szybkiego ściągania i miłego oglądania
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Dziękuję :)
Obrazek
fasolke
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: fasolke »

Ma ktoś jakieś wiesci o wystawieniu TNG ?
nerevarine
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nerevarine »

Ja tam zastanawiam się ile zajmowałby odcinek TNG przerobiony z wersji Shadow (170MB) na wersję asd... ^^

Co do seriali. Najnowszy Enterprise ma bardzo fajne i ciekawe efekty specjalne.
Fajna sprawa to także to, że obcy nieznani Federacji rozmawiają w języku "ojczystym" - w tym czasie nie pojawia się żadne tłumaczenie ;)

Klasyczny jest rzecz jasna TNG, który choć trąci już troszkę myszką (efekty...),
to nadal potrafi przykuć uwagę na parę godzin :)
Voyager - to inna para kaloszy. Pierwszy raz kapitanem jest kobieta. Jednak
sprawą na którą najczęściej zwracana jest uwaga, to paradoksy fizyczne i ogólne
paradoksy... No ale gdyby nie te paradoksy, to serial skończył by się pewnie po dwóch sezonach ;) Ach, w tym serialu lubować się mogą fani Borg ^^
DS9 - mamy tu motyw stacji kosmicznej "porzuconej" przez Kardasian, motyw proroka, BARDZO obcej rasy...

Cóż, każdy powinien znaleźć tutaj coś dla siebie :)
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

nerevarine pisze:Ja tam zastanawiam się ile zajmowałby odcinek TNG przerobiony z wersji Shadow (170MB) na wersję asd... ^^
W przybliżeniu jakieś niecałe 60 MB :)
Niestety wersja Shadow nie jest najlepszą wersją, wiem o tym bo takową posiadam i nie widzę sensu przerabiać jaj do wersji (XviD asd) bo jakoś będzie wtedy bardzo słabiutka :?
nerevarine
Wskaż do odpowiedzi

No tak, wersja Shadowa już jest dość mocno skompresowana ;)
Z jakiej źródłówki jest wersja wstawiona na stronce?
Kurcze, gdybym nie miał takich problemów w pracy z netem (wredni informatycy, z którymi nie idzie się dogadać odnośnie portów), to chętnie bym wystawiał...
A tak lipa, bo ile na 16 kilo można wysłać.... :(
Awatar użytkownika
cobretti
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

faktycznie 16 kilo to mało. ja ze swoim 30 kilowym uploadzie seedowałem od 2 dni do bodajże 4 przy jednym sezonie Stacji Kosmicznej. i cały czas miałem komp włączony. jest to spory problem dla tych zo mają problemy z komputerem. Często miałem niebieskie ekrany podczas seedowania, nie mówiąc o tym że kilka ważnych elementów komputera mi odmówiło posłuszeństwa w trakcie. Co do wersji Shadow to faktycznie nie jest to dobra wersja do kompresji. za słaba jakość. choć ten release ma też swoje cechy. są do niego kompletne napisy i bodajże jest to jedyna wersja która jest seedowana w internecie. ja innej nie znalazłem
Obrazek
Obrazek
Obrazek
nerevarine
Wskaż do odpowiedzi

Cóż, żyjemy w kraju w którym nadal sprzedawane są łącza o dość dziwnych prędkościach.. Kumpel ma 256 kilo D/L przy 16 kilo U/L...
No ale my nie o tym ;)

Tak, wersja Shadowa jest najwyraźniej jedyną aktywnie seedowaną wersją dostępną w sieci. No i są do niej kompletne napisy jak słusznie zauważyłeś :)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

mam pytaie odnosnie napisow do DSN
Czy napisy znajdujące sie na napisy.info pasuja do wersji 170mb ktora krazy na torrentach?
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

grego1980 pisze:mam pytaie odnosnie napisow do DSN
Czy napisy znajdujące sie na napisy.info pasuja do wersji 170mb ktora krazy na torrentach?
Zapewne chodzi ci o wersje Shadow :)
Sciągnij jeden odcinek i wypróbuj napiprojekt
Jeśli są dopasowane napisy do TNG to mozliwe ze sa rowniez do DS9 ;)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

na napiprojekcie niema apisow juz sprawdzałem
sciagam pierwszych kilka zobacze napisy z napisy.info

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ