Akcja zaczyna się dziać kilka lat po wydarzeniach w "Dune" Paul Muad'Dib poślubił księżniczkę Irulanę i zasiadł na tronie Cesarstwa. Pustynna planeta Arrakis stała się centrum wszechświata, natomiast miasto Arrakin - jego stolicą i miejscem, skąd Cesarz Paul Atryda wydaje swe poprzedzone proroczymi wizjami rozkazy. Jednak nie wszystkim podoba się nowy porządek; wsród niezadowolonych znajdują się Bene Gesserit i Kosmiczna Gildia. Matka zakonu Bene Tleilax oraz księżna Irulana jednoczą się w celu zawiązania spisku przeciw władzy obcego Cesarza.
produkcja: Niemcy , USA
gatunek: Dramat, Sci-Fi
data premiery: 2003-03-16 (Świat)
reżyseria Greg Yaitanes
scenariusz John Harrison
muzyka Brian Tyler
czas trwania: 266
Alec Newman :Paul Atryda / Muad'Dib
Daniela Amavia :Alia Atryda
Edward Atterton :Duncan Idaho
Ian McNeice :Baron Vladimir Harkonnen
Barbora Kodetová :Chani
Steven Berkoff :Stilgar
Julie Cox :Irulan Korrino-Atryda
P.H. Moriarty :Gurney Halleck
James McAvoy :Leto Atryda II
Jessica Brooks :Ganima Atryda
Jonathan Bruun :Farad'n Korrino
Rik Young :Javid
Martin McDougall :Scytale
Gee Williams :Bijaz
Alice Krige :Lady Jessica Atryda
Akcja zaczyna się dziać kilka lat po wydarzeniach w "Dune" Paul Muad'Dib poślubił księżniczkę Irulanę i zasiadł na tronie Cesarstwa. Pustynna planeta Arrakis stała się centrum wszechświata, natomiast miasto Arrakin - jego stolicą i miejscem, skąd Cesarz Paul Atryda wydaje swe poprzedzone proroczymi wizjami rozkazy. Jednak nie wszystkim podoba się nowy porządek; wsród niezadowolonych znajdują się Bene Gesserit i Kosmiczna Gildia. Matka zakonu Bene Tleilax oraz księżna Irulana jednoczą się w celu zawiązania spisku przeciw władzy obcego Cesarza.
produkcja: Niemcy , USA gatunek: Dramat, Sci-Fi data premiery: 2003-03-16 (Świat) reżyseria Greg Yaitanes scenariusz John Harrison muzyka Brian Tyler czas trwania: 266
Alec Newman :Paul Atryda / Muad'Dib Daniela Amavia :Alia Atryda Edward Atterton :Duncan Idaho Ian McNeice :Baron Vladimir Harkonnen Barbora Kodetová :Chani Steven Berkoff :Stilgar Julie Cox :Irulan Korrino-Atryda P.H. Moriarty :Gurney Halleck James McAvoy :Leto Atryda II Jessica Brooks :Ganima Atryda Jonathan Bruun :Farad'n Korrino Rik Young :Javid Martin McDougall :Scytale Gee Williams :Bijaz Alice Krige :Lady Jessica Atryda
despo pisze:Widziałem ten serial ze 2 razy - bardzo fajny. Jak by ktoś się zdecydował na wystawienie, to proponowałbym w zestawie z 2 wersjami pełnometrażowymi.
2 pełnometrażówki ? jakie ?
był film Lyncha Dune z '84 bodajże i miniserial Dune z 2000
[quote="despo"]Widziałem ten serial ze 2 razy - bardzo fajny. Jak by ktoś się zdecydował na wystawienie, to proponowałbym w zestawie z 2 wersjami pełnometrażowymi.[/quote]
2 pełnometrażówki ? jakie ?
był film Lyncha Dune z '84 bodajże i miniserial Dune z 2000
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Ależ ja jestem nadzwyczaj cierpliwy... tyle że podobna sytuacja zdarzyła mi się ostatnio przy nowo wystawionym, "tutejszym" torrencie już bardzo dawno i jak pamiętam, był to problem techniczny... dlatego sobie pozwoliłem... :oops:
Ależ ja jestem nadzwyczaj cierpliwy... tyle że podobna sytuacja zdarzyła mi się ostatnio przy nowo wystawionym, "tutejszym" torrencie już bardzo dawno i jak pamiętam, był to problem techniczny... dlatego sobie pozwoliłem... :oops: :silent: