Wreszcie ukazał się zwiastun do długo oczekiwanego tytułu - The Last Van Helsing. Stacja ITV przy okazji zmieniła nazwę na Demons. Przynajmniej teraz wiadomo z czym bohaterowie będą mieli do czynienia. Wcześniej miały to być wampiry, a teraz tytuł sugeruje różne inne demoniczne stworzenia. A jakie? Część z nich można dostrzec w zwiastunie, do którego obejrzenia zachęcam. Niestety nie podano jeszcze daty premiery. W jedną z głównych ról wciela się znakomity aktor Philip Glenister (Życie na Marsie, Ahses to Ashes, Cranford).
http://serialebrytyjskie.blox.pl/html
[youtube][/youtube]
wyglada ciekawie i na bank mam zamiar to ogladac (a moze nawet i wstawic o ile beda napisy...)
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
[code]Wreszcie ukazał się zwiastun do długo oczekiwanego tytułu - The Last Van Helsing. Stacja ITV przy okazji zmieniła nazwę na Demons. Przynajmniej teraz wiadomo z czym bohaterowie będą mieli do czynienia. Wcześniej miały to być wampiry, a teraz tytuł sugeruje różne inne demoniczne stworzenia. A jakie? Część z nich można dostrzec w zwiastunie, do którego obejrzenia zachęcam. Niestety nie podano jeszcze daty premiery. W jedną z głównych ról wciela się znakomity aktor Philip Glenister (Życie na Marsie, Ahses to Ashes, Cranford).
Hm... wątpie, żeby przebił supernaturala a te potworki w zwiastunie wyglądają raczej śmiesznie niż groźnie... no ale poczekajmy do premiery - wtedy sie okaże.
Hm... wątpie, żeby przebił supernaturala a te potworki w zwiastunie wyglądają raczej śmiesznie niż groźnie... no ale poczekajmy do premiery - wtedy sie okaże.
Szczerze mówiąc charakteryzacja demonów przypomina mi te z Buffy. Nie żeby to złe było, ale takie mało straszne. Niemniej ponieważ Byffy uwialbiałam główny bohater jest rzeczywiście znakomity i bardzo ciekawi mnie brytyjski serial tego typu, bardzo chetnie bym obejrzała.
Szczerze mówiąc charakteryzacja demonów przypomina mi te z Buffy. Nie żeby to złe było, ale takie mało straszne. Niemniej ponieważ Byffy uwialbiałam :D główny bohater jest rzeczywiście znakomity i bardzo ciekawi mnie brytyjski serial tego typu, bardzo chetnie bym obejrzała.
W życiu nastoletniego Luke'a niespodziewanie pojawia się jego ojciec chrzestny, Rupert, który dostarcza chłopakowi garść dziwnych i jednocześnie niewiarygodnych informacji. Nagle wokół młodego bohatera pojawiają się tajemnicze istoty. Luke na początku sceptycznie podchodzący do wieści od chrzestnego teraz zaczyna w nie wierzyć. Chłopak dowiaduje się, że jest ostatnim przedstawicielem rodu Van Helsing walczącego z mrocznymi demonami. Młodzieniec staje do walki o życie własne oraz swoich bliskich. Wkracza w świat, w którego istnienie nigdy nie wierzył, a na każdym kroku będą czekać na niego coraz to większe zagrożenia.
Odcinek pierwszy subtelnie wprowadza nas w tematykę demonicznych sił i obrońców ludzkości. Temat ten powielany już do znudzenia został odświeżony przez stację ITV. Serial nie zaskakuje niczym specjalnym. Ma bardzo przyzwoite efekty wizualne (generowane potworki itd) i świetną obsadę. Jednak produkcja ta nie jest tak straszna tak jak np. "Apparitons". Szczerze mówiąc, to odcinek pilotażowy w ogóle nie straszy. A szkoda. Można było lepiej wykorzystać możliwości niesione przez ową tematykę. Serial na pewno spodoba się fanom Philipa Glenistera, który popisuje się świetną grą aktorską i amerykańskim akcentem. Jak na tak dobre efekty specjalne twórcy mogli postarać się o lepszą wejściówkę serii, bo obecna jest kiepskawa. Moja ocena po pierwszym epizodzie: 7/10. Tak wysoko jedynie za efekty i za Glenistera. Poczekamy na rozwinięcie historii.
W życiu nastoletniego Luke'a niespodziewanie pojawia się jego ojciec chrzestny, Rupert, który dostarcza chłopakowi garść dziwnych i jednocześnie niewiarygodnych informacji. Nagle wokół młodego bohatera pojawiają się tajemnicze istoty. Luke na początku sceptycznie podchodzący do wieści od chrzestnego teraz zaczyna w nie wierzyć. Chłopak dowiaduje się, że jest ostatnim przedstawicielem rodu Van Helsing walczącego z mrocznymi demonami. Młodzieniec staje do walki o życie własne oraz swoich bliskich. Wkracza w świat, w którego istnienie nigdy nie wierzył, a na każdym kroku będą czekać na niego coraz to większe zagrożenia.
Odcinek pierwszy subtelnie wprowadza nas w tematykę demonicznych sił i obrońców ludzkości. Temat ten powielany już do znudzenia został odświeżony przez stację ITV. Serial nie zaskakuje niczym specjalnym. Ma bardzo przyzwoite efekty wizualne (generowane potworki itd) i świetną obsadę. Jednak produkcja ta nie jest tak straszna tak jak np. "Apparitons". Szczerze mówiąc, to odcinek pilotażowy w ogóle nie straszy. A szkoda. Można było lepiej wykorzystać możliwości niesione przez ową tematykę. Serial na pewno spodoba się fanom Philipa Glenistera, który popisuje się świetną grą aktorską i amerykańskim akcentem. Jak na tak dobre efekty specjalne twórcy mogli postarać się o lepszą wejściówkę serii, bo obecna jest kiepskawa. Moja ocena po pierwszym epizodzie: 7/10. Tak wysoko jedynie za efekty i za Glenistera. Poczekamy na rozwinięcie historii.
[size=59]opis z serwisu http://serialebrytyjskie.blox.pl/html[/size]
Serial po dwóch odcinkach raczej kiepski. Banalna historia i wręcz nieprawdopodobnie sztuczne zachowanie postaci nie zachęca. Jak ktoś lubi takie lekkie "demoniczne" historyjki to polecam, ale "Supernatural-owi" ten serial nie dorasta do pięt.
ps. Miejmy nadzieję, że dalej będzie lepiej.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Serial po dwóch odcinkach raczej kiepski. Banalna historia i wręcz nieprawdopodobnie sztuczne zachowanie postaci nie zachęca. Jak ktoś lubi takie lekkie "demoniczne" historyjki to polecam, ale "Supernatural-owi" ten serial nie dorasta do pięt.
Serial może ma potencjał tylko żeby nie wyszly takie kiepskie efekty jak w primevalu
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16
Ja obejrzałem 2 odcinki i dla mnie serial jest kiepski. Nie przypadł mi do gustu, gdzieś przeczytałem że to takie brytyjskie supernatural i się trochę pośmiałem.
Spoiler:
Szczególnie zajebisty jest ten dziobak z plastikowym nosem w drugim odcinku, porażka
Ja obejrzałem 2 odcinki i dla mnie serial jest kiepski. Nie przypadł mi do gustu, gdzieś przeczytałem że to takie brytyjskie supernatural i się trochę pośmiałem.
[spoiler]Szczególnie zajebisty jest ten dziobak z plastikowym nosem w drugim odcinku, porażka :) [/spoiler]