Polska Liga
-
Wskaż do odpowiedzi - youtube Warszawa
Polska Liga
Tak pomyślałem, że jest tutaj sporo fanów piłki kopanej tak więc tutaj niech toczą się dyskusje na temat Polskiej Ekstraklasy (wkurza mnie słowo orange).
Ja osobiście od 6 lat kibicuje Górnikowi Zabrze (przedtem nie wiedziałem, ze istnieje Polska Liga). Górnik w tym sezonie gra na wysokim poziomie względem poprzednich jednak po ostatnich dwóch kolejkach z Legią i Wisła spadł z 6 na 8 miejsce.
PS Wiem że nie ma wszystkich drużyn w ankiecie ale forum na to nie pozwala. Więc zostawiłem niektóre
Ja osobiście od 6 lat kibicuje Górnikowi Zabrze (przedtem nie wiedziałem, ze istnieje Polska Liga). Górnik w tym sezonie gra na wysokim poziomie względem poprzednich jednak po ostatnich dwóch kolejkach z Legią i Wisła spadł z 6 na 8 miejsce.
PS Wiem że nie ma wszystkich drużyn w ankiecie ale forum na to nie pozwala. Więc zostawiłem niektóre
-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
-
fluid
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
- Kontakt:
a moge sie zapytac po czym to wnioskujesz??Wochniu pisze:Tak pomyślałem, że jest tutaj sporo fanów piłki kopanej
mnie na przyklad kompletnie nei interesuje pilka nozna w zadnym wykonaniu i stad moje zaciekawienie odnosnie twojego spostrzezenia

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Nie można też wnioskować tylko po sobie że nie ma rzeszy fanów piłki nożnej.fluid pisze:a moge sie zapytac po czym to wnioskujesz??Wochniu pisze:Tak pomyślałem, że jest tutaj sporo fanów piłki kopanej
mnie na przyklad kompletnie nei interesuje pilka nozna w zadnym wykonaniu i stad moje zaciekawienie odnosnie twojego spostrzezenia
Znowu w tym przypadku jest inaczej. Bo nawetr osoby nie interesujące powinny być patriotami i kibicować polsce, a wypowiadało się tyle ludzi, ponieważ nie musieli oni się interesować piłką żeby uszłycszeć o historycznym awansie!Był tutaj temat o ME 2008. Sporo osób się wypowiedziało. Stąd wnioskuje.
-
Wskaż do odpowiedzi
A tu z kolei ja przepraszam, ale nie wiem, co ma wspólnego patriotyzm z kibicowaniem. Zwłaszcza, że używasz formy: "powinni". Podobnie jak fluid kompletnie się nie interesuję spoconymi facetami latającymi za piłką i nie czuję się w obowiązku kibicować drużynie narodowej.haker_dream pisze:Bo nawetr osoby nie interesujące powinny być patriotami i kibicować polsce, a wypowiadało się tyle ludzi, ponieważ nie musieli oni się interesować piłką żeby uszłycszeć o historycznym awansie!
Oczywiście, fajnie że się dostali, ale o co tyle hałasu, to nie wiem

Już nie przeszkadzam, to nie temat dla mnie, zaciekawił mnie tylko ten dziwny obowiązek

-
Wskaż do odpowiedzi
Nie przepadam za piłką nożną, czasem obejrzę jakiś mecz, ale to tylko w towarzystwie. Zdecydowanie wolę koszykówkę, dokładniej NBA (jakieś 10 lat temu, na TVP2 w poniedziałkowe popołudnia pokazywano jeden mecz - ale to były czasy M w Chicago), dokładniej Suns & Celtics
Jeśli już soccer (hehe), to ewentualnie co ważniejsze występy Naszych oraz LM. Na OE szkoda czasu (zwłaszcza, że śmiga jedynie w kodowanej stacji od ładnych kilku lat, co jak dla mnie jest skandalem), choć kilka razy byłem na meczu Kolejarza i tym oto akcentem lokalnego patriotyzmu wybieram Lecha.

-
Wskaż do odpowiedzi
OK żle się wyraziłem z tym obowiązkiem, za to każdy powinien choć troche zainteresować się tym jak polacy radzą sobie w sporcie al;e nie ważne.Bostonq pisze:[...]haker_dream pisze:Bo nawetr osoby nie interesujące powinny być patriotami i kibicować polsce, a wypowiadało się tyle ludzi, ponieważ nie musieli oni się interesować piłką żeby uszłycszeć o historycznym awansie!
Już nie przeszkadzam, to nie temat dla mnie, zaciekawił mnie tylko ten dziwny obowiązek
Hałas jest po to a raczej temu, bo to historyczny awans.A tu z kolei ja przepraszam, ale nie wiem, co ma wspólnego patriotyzm z kibicowaniem. Zwłaszcza, że używasz formy: "powinni". Podobnie jak fluid kompletnie się nie interesuję spoconymi facetami latającymi za piłką i nie czuję się w obowiązku kibicować drużynie narodowej.
Oczywiście, fajnie że się dostali, ale o co tyle hałasu, to nie wiem![]()
-
Shedao Shai
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
mnie wogóle nie interesuje polska piłka ligowa.
za dużo tu korupcji, przekrętów, a na dodatek w naszej lidze gra juz chyba wiecej brazylijczyków/ czy wogole obcokrajowców niz polaków
po drugie przy porównaniu polskiej ligówki z jakakolwiek liga zachodnią odnosi sie wrazenie że nasz futbol stoi w miejscu od jakis 50 lat, a na zachodzie wszystkie kluby ewoluowaly, i naprawde graja dobrą piłke.
Jedyne mecze jakie ogladam to Mecze reprezentacji, poniewaz odkąd prowadzi nas Leo to cos sensownego dzieje sie na boisku, oraz dosc sporadycznie, mecze Ligi Mistrzów.
nie mam nic wiecej do dodania w tej kwestii.
za dużo tu korupcji, przekrętów, a na dodatek w naszej lidze gra juz chyba wiecej brazylijczyków/ czy wogole obcokrajowców niz polaków

po drugie przy porównaniu polskiej ligówki z jakakolwiek liga zachodnią odnosi sie wrazenie że nasz futbol stoi w miejscu od jakis 50 lat, a na zachodzie wszystkie kluby ewoluowaly, i naprawde graja dobrą piłke.
Jedyne mecze jakie ogladam to Mecze reprezentacji, poniewaz odkąd prowadzi nas Leo to cos sensownego dzieje sie na boisku, oraz dosc sporadycznie, mecze Ligi Mistrzów.
nie mam nic wiecej do dodania w tej kwestii.
-
Wskaż do odpowiedzi
Ja w ogóle nie kibicuję polskim drużynom, nie oglądam polskiej ligi, nie interesuje mnie to, a pseudo kibiców, którzy na każdym kroku krzyczą jacy to oni wierni są swojemu klubowi itp. mam w głębokim poważaniu. Często takie osoby noszą szaliki, kibicują danemu zespołowy bo inni z pobliskiego otoczenia tak robią. To jest naprawdę żałosne...
Natomiast bardzo przepadam za ligą angielską i tam kibicuję nieprzerwanie już od ponad 5 lat Manchesterowi. Czy grają źle, czy dobrze, ja zawsze im kibicuję, a nie zmieniam kluby jak jakiś czas temu wszyscy byli zachwyceni Barceloną i nagle się wiele kibiców i wielbicieli Ronaldihno znalazło, którzy nawet nie mieli pojęcia o podstawowych składzie "swojej" drużyny.
A co do ankiety. Powinna być znacznie dłuższa, albo w ogóle jej nie być. Ponieważ mogą się znaleźć osoby, które kibicują jakiemuś zespołowi nie będącemu na w.w. liście i wtedy będą zarzucać autorowi stronniczość i faworyzowanie tych, a nie innych zespołów.
Natomiast bardzo przepadam za ligą angielską i tam kibicuję nieprzerwanie już od ponad 5 lat Manchesterowi. Czy grają źle, czy dobrze, ja zawsze im kibicuję, a nie zmieniam kluby jak jakiś czas temu wszyscy byli zachwyceni Barceloną i nagle się wiele kibiców i wielbicieli Ronaldihno znalazło, którzy nawet nie mieli pojęcia o podstawowych składzie "swojej" drużyny.
A co do ankiety. Powinna być znacznie dłuższa, albo w ogóle jej nie być. Ponieważ mogą się znaleźć osoby, które kibicują jakiemuś zespołowi nie będącemu na w.w. liście i wtedy będą zarzucać autorowi stronniczość i faworyzowanie tych, a nie innych zespołów.
-
fluid
- Kontakt:
nie moge sie powstrzymac od zlosliwego komentarza
no ale taki to juz jest ze mnie wredny fiut 8)
po wypowiedziach ktore do tej pory sie przewinely kompletnie tego nie widac
no ale taki to juz jest ze mnie wredny fiut 8)
Wochniu pisze:Tak pomyślałem, że jest tutaj sporo fanów piłki kopanej
po wypowiedziach ktore do tej pory sie przewinely kompletnie tego nie widac

Everything we worked for
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Shedao Shai
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
A później jeszcze na TVN były o ile się nie mylę?A ja na przykład jestem kibicem, od dziecka tylko Widzew Łódź i nic ponad to, nieważne, że grał w II lidze, i tak na meczach bywałem. Na stadionie jest niezapomniany klimat.batman2k3 pisze:dokładniej NBA (jakieś 10 lat temu, na TVP2 w poniedziałkowe popołudnia pokazywano jeden mecz - ale to były czasy M w Chicago)
Niestety nie mam C+, więc ani ukochanej NBA nie pooglądam, ani OE. Zostaje tylko jeden mecz LM na tydzień, To trochę za mało...
BTW, każdy tak mówi, że powinno się kibicować reprezentantom w piłce, bo tak wypada? A jak były MŚ w ręcznej wielu z moich kumpli dowiedziało się, że coś takiego istnieje dopiero, jak Polacy grali w ćwierćfinałach. Ja tam od początku oglądałem powtórki po północy na Polsacie. To samo tyczy się większości sportów drużynowych. Nie wiem czemu na siłę robicie z piłki jakąś boską grę. Owszem, to mój ulubiony sport, ale bez przesady, to tylko ME. W innych sportach jesteśmy nierzadko mistrzami czy chociaż należymy do światowej czołówki, a mało kogo to interesuje, więc argument, że piłkarzom trzeba kibicować a np. piłkarkom ręcznym (obecny turniej... przegrany) już nie. To trochę głupie wg mnie.
-
fluid
- Kontakt:
kto cie uczyl liczycShedao Shai pisze:5 za pilka, 3 przeciw. Nooo, wcale.

jakos ja widze ze jest dokladnie odwrotnie
przeciw
wujekjoe
helventis
elmo (pol na pol co prawda ale zawsze)
ja
bostonq
batman2k3
zalecam potrenowanie matematyki w zakresie od 1 do 10 :lol:

Everything we worked for
-
Wskaż do odpowiedzi
O, i tu się zgodzę. Szkoda, że niektóre dyscypliny jakoś znikają w szumie medialnym, a piłka nożna króluje (obojętnie, czy są sukcesy, czy nie). Rozumiem, że dla Brazylijczyków to sport narodowy, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że w Polsce jest to zapotrzebowanie sztucznie wywołane. I przez długi okres czasu sztucznie podtrzymywane przy życiu z racji na - delikatnie mówiąc - niewielkie osiągnięcia kadry. A szczypiorniak jest przecież bardzo fajny, niezwykle dynamiczny i zacięty.djjasiek pisze: W innych sportach jesteśmy nierzadko mistrzami czy chociaż należymy do światowej czołówki, a mało kogo to interesuje, więc argument, że piłkarzom trzeba kibicować a np. piłkarkom ręcznym (obecny turniej... przegrany) już nie. To trochę głupie wg mnie.
-
fluid
- Kontakt:
dokladnieBostonq pisze:w Polsce jest to zapotrzebowanie sztucznie wywołane. I przez długi okres czasu sztucznie podtrzymywane przy życiu z racji na - delikatnie mówiąc - niewielkie osiągnięcia kadry.
wreszcie ktos to powiedzial
typowa mentalnosc polakow
wygrywamy - no to super wszyscy kibicujemy
przegrywamy - eeee a o so chosi??
i to jest zalosne
ja to nazywam - wybiorczy doping :roll: :roll:

Everything we worked for
-
Wskaż do odpowiedzi
Zgodzę się, i chyba (przynajmniej wg mnie) najbardziej polega na błędach, jeden głupi, i możesz być już parę goli do tyłu. Czasami trochę za dużo ciosów jeden-za-jeden. Ale ogólnie przyjemnie się ogląda (nieraz byłem na meczu... trzecioligowymBostonq pisze:A szczypiorniak jest przecież bardzo fajny, niezwykle dynamiczny i zacięty.

Added after 1 minutes:
BTW.
Kto Ci ukradł shift i alt ?fluid pisze: dokladnie
wreszcie ktos to powiedzial
typowa mentalnosc polakow
wygrywamy - no to super wszyscy kibicujemy
przegrywamy - eeee a o so chosi??
i to jest zalosne
ja to nazywam - wybiorczy doping