Stargate Atlantis

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Dziękuje :)
Obrazek
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Przykro mi to pisać :-( ale mam wrażenie, że jednak serial należy skończyć. Myślę, że scenarzystom kompletnie skończyły się pomysły (obym się myliła). Takie odcinki jak ten zwiastują raczej końcowe podsumowania, i chociaż teoretycznie można by pociągnąć dalej jeden wątek, to zauważyłam że w przypadku SG-1 i SGA wystąpił identyczny problem...co dalej.

Added after 7 minutes:

W obu serialach scenarzyści rozpędzili się nieco, i przeoczyli naprawdę rozwojowe wątki, np. w SG-1 sprawę przemytniczego Przymierza. zawsze miałam wrażenie, że można by było opowiedzieć na ten temat kilka dobrych historii. W tym odcinku:
Spoiler:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Tk czy siakj koniec po tym sezonie, więc trudno...
Obrazek
bweb
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bweb »

Nie chce mowic "a nie mowilem" ale jak jakis miesiac temu napisalem krytyczny post nt tego co sie porobilo z Atlantis, wylistowujac dokladnie wady i wpadki - post zostal skasowany przez administratora lub ktoregos z moderatorow.

Dlatego, mimo wszystko to powiem - a nie mowilem ze to badziewie ktorego nie warto dalej ciagnac? :)
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

wylistowujac dokladnie wady i wpadki - post zostal skasowany przez administratora lub ktoregos z moderatorow.
jako ze mnie osobiscie SGA nie interesuje moge obiektywnie odpowiedziec na te zarzuty.
Jakis czas temu posypala sie baza danych (podczas testow na forum) i posty z kilku dni szlag trafil (nie tylko twoje bo i moje tez) i O ILE (podkreslam to slowo) twoj post nie zawieral wulgaryzmow to na 99,9% moge ci napisac ze to wlasnie dlatego nie mozesz odnalezc swojego posta
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: neotps »

Ale sie usmialem. asd chce przekonac ludzi, ze serial nie jest logiczny, ze jest naciagany. Ogladajac 200 odcinkow SG1 przyzwyczailem sie do tego, ze serial jest jaki jest. Zaakceptowalem to, gdyz w innym wypadku nie ogladalbym go wcale. SGA jest oparty na tych samych trikach scenarzystow co jego starszy brat. Czemu mam sie dziwic? Co mam sobie uswiadomic? Ze kilka rzeczy nie trzyma sie do konca logiki? To jak ogladac film a'la matrix pierwszy raz i zamiast cieszyc sie kazda minuta, to wypatrywac bledow i niedociagniec.. Serial albo sie czuje i lubi, albo nie czuje i krytykuje bez sensu. Jak psa za szczekanie.
piter556
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piter556 »

Może macie racje, że SGA już się kończy, ale lepiej mieć dwa seriale niż jeden który ukaże się dopiero w lato 2009 :( A w dodatku w SGA najważniejszy wątek nie został ukończony. Czyt. Wraith. W SG1 wątek goauldów ciągnął się do końca, aż do filmu Continuum. Wątek z wraith można jeszcze dłuugo ciągnąć. ;)
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2008, 11:17 przez piter556, łącznie zmieniany 1 raz.
aksel3
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę
Kontakt:

Post autor: aksel3 »

zapchaj dziura taka
Dek
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam

Post autor: Dek »

Takie pytanko : Kiedy będzie emitowany 14 odcinek ? Zaspali coś czy co ?
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

W tą sobotę, za tydzień 15 :)
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Flar
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Flar »

A ja z niecierpliwością czekam na następny odcinek. Może niereformowalny jestem albo co...
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Każdy tu narzeka, ale i tak pewnie większość czeka z niecierpliwością na następny odcinek ;) To klasyka gatunku, tego serialu nie można nie lubić.

Zdradzę, że w jutrzejszym odcinku wraca nasz stary przyjaciel :)
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.

Douglas Adams
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Zdradzę, że w jutrzejszym odcinku wraca nasz stary przyjaciel
|
który powinien być martwy -.- . jego temat moim zdaniem jest juz wyczerpany i to wlasnie przez jego beznadziejny wątek przestałem lubić ten serial ...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Helventis pisze:który powinien być martwy -.-
Tam trudno jest znaleźć kogoś kto nie powinien być martwy. Niektórzy to powinni być martwi po kilka razy ;) Ja również z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek, widziałem screeny i myślę że może być naprawdę niezły. A póki co oglądam sobie stare odcinki z drugiego sezonu i nie mogę wyjść z podziwu co za młotek wymyślił żeby zabić Elizabeth! Nie do wiary poprostu! Ale coż, stworzyli serial, mogą go zniszczyć, takie ich prawo...
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Yugi_2142 pisze: A póki co oglądam sobie stare odcinki z drugiego sezonu i nie mogę wyjść z podziwu co za młotek wymyślił żeby zabić Elizabeth! Nie do wiary poprostu! Ale coż, stworzyli serial, mogą go zniszczyć, takie ich prawo...
Wymyśliła to aktorka grająca Elizabeth, która nie chciała już grać w serialu, a później skończyło się na gościnnym zagraniu w kilku epizodach.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Nie chciała już grać po tym jak na początku nowego sezonu (lub na końcu... już dokładnie nie pamiętam, to było dość dawno temu) ni z gruszki ni z pietruszki usłyszała "hej, zabijemy twoją postać ale spoko, możesz zagrać gościnnyną rolę w jednym odcinku następnego sezonu"... Ty byś się nie wkurzył?
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Flar
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Flar »

No wkurzyłbym się, pewnie że tak..... ale SGA bez Elizabeth to tak jak SG1 bez gen. Hammonda. Niby następca jest ok, niby pasuje ale jakoś tak nijak.... Jak mi wytną Rodneya to przestane lubić ten serial :-)
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Jak mi wytną Rodneya to przestane lubić ten serial
hehe, Rodneya nie zdążą wyciąć, bo zostało 6 czy 8 odcinków do końca xD
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Czerwek »

W ostatnim odcinku zobaczymy rosnacy grzyb na horyzoncie i wybija nam wszystkich na raz :D
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

Szkoda mi tego serialu jak cholera. Wiadomo że Stargate jest naciągany, czasem przesadzony. No ale tak było z SG-1, tak jest z SGA a juz napewno będzie z SGU. Mimo wszystko lubię go za klimat i aktorów. Jeszcze kilka odcinków i będe musiał pożegnać moje ulubione Sci-Fi :-(

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ