Merlin [UK]

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
youtube Warszawa
Kontakt:

W.BRYTANIA Merlin [UK]

Post autor: fluid »

Obrazek

Wreszcie podano do wiadomości kilka informacji dotyczących najnowszego serialu fantasy, który jesienią ma zagościć na ekranach w Wielkiej Brytanii.

Całość liczy 13 odcinków emitowanych w kolejne soboty począwszy od września. Dokładnej daty jeszcze nie ustalono. Widzowie będą mogli przeżyć serię magicznych przygód okazujących niezwykłą przyjaźń przyszłego czarownika i króla - Merlina i Artura.

W serialu wystąpią uznani brytyjscy aktorzy, a także nowe twarze. Richard Wilson jako Gaius, Anthony Head jako Król Uther Pendragon, Colin Morgan jako Merlin, Bradley James jako Książę Artur, Angel Coulby jako Guinevere, nowiuteńka Katie McGrath jako Morgana, Santiago Cabrera (Heroes) jako Lancelot, Michelle Ryan (Bionic Woman) jako Saracenka Nimueh oraz John Hurt udzieli głosu Wielkiemu Smokowi.

Legendarny Wielki Smok jest mentorem Merlina i przy okazji ostatnim ocalałym smokiem posiadającym magiczne moce. Tylko on zna prawdziwe przeznaczenie głównego bohatera.

Historia zaczyna się na długo zanim Artur zostanie królem. Jego ojciec, Uther Pendragon, tyraniczny król Camelotu zakazuje uprawiania magii w mitycznym mieście.

Gaius jest nadwornym lekarzem, który przyjmuje Merlina pod swoje skrzydła i pomaga mu radzić sobie z magicznymi mocami.

Dzięki serii będziemy świadkami życia Merlina i Artura u progu dorosłości - poznamy ich podróż do świetności.

Produkcja ma wnieść świeże spojrzenie na znaną brytyjską legendę.

Twórcy twierdzą, żewyśmienita obsada oraz przepiękne lokalizacje będą w stanie ożywić magię i mityczność historycznego Camelotu. Zdjęcia do serialu odbywają się w Walii i Francji.

Za zdumiewające efekty specjalne odpowiedzialna jest ekipa The Mill, która ma swoim koncie Oscara i uczestniczyła w takich projektach jak Gladiator, czy Doctor Who.

będą na to chętni??
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

1 chętny na pewno :D
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Już nowe spojrzenie na Robin Hooda mnie porwało, jeżeli to ma być tak samo genialne to oczywiście, że jestem na tak, a najlepiej to ep by ep :D
Obrazek
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Ściągnę jak wystawisz:)
Obrazek
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

JESTEM ZA ! :D
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
ogame
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ogame »

czytajac podane przez Ciebie info juz sie nie moge doczekac :D Bedzie milo odskoczyc od szarej codziennosci natlko PB/Heroes itp :D
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

również jestem chętny na ten serialik, moze byc ciekawy
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

nowe informacje

strona oficjalna
http://www.bbc.co.uk/merlin

Obrazek

Kod: Zaznacz cały

Od tego tygodnia w Zjednoczonym Królestwie będzie można zobaczyć serię reklam promujących nowy serial BBC. Spoty pojawią się w radiu, kinach, telewizji, a także w formie bilboardów. Uruchomiona także została oficjalna witryna serialu opowiadającego historię młodego czarownika. Można na niej znaleźć informacje o bohaterach, kilka zdjęć, grę, przewodnik po czarach oraz zwiastun produkcji.

info ze strony seriale brytyjskie
trailer
Obrazek

Everything we worked for
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

Zwiastun ciekawy , serial będe z pewnością oglądać :)

Teraz trzeba tylko poczakać do 20 września 19.30 ;)
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
Awatar użytkownika
zmora
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: zmora »

Lubie historyczne seriale a ten zapowiada się całkiem fajnie :D
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16 ;)
sanczes
Wskaż do odpowiedzi

Opinia.

Post autor: sanczes »

Obejrzałem i jestem mile zaskoczony tym serialem. Nie ma rzadnych przegięć (wiekrzych, w końcu to troche o magii) jak w tych serialach rodem z hollywood. Dobrze sie zapowiada. Warto go dodać do strony.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Serial zapowiada się bardzo dobrze. 1 odcinek ciekawy, dobrze zrealizowany. Jedyne co mnie troche wkurza to ten gadający smok, troche to przez jego wygląd (wyglada mało groźnie, jak jakaś duża jaszczurka), a po części przez fakt ze porusza paszcza jak mówi (powinni pozostać przy telepatycznym sposobie porozumiewania) bo gadający smok wyglada to troche żalowo. Ale poza tym faktem nie mam sie do niczego przyczepić. Jeden z lepszych seriali tej jesieni ;)
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Serial typowo młodzieżowy. Starszym osobom może się nie spodobać.
Dla mnie wszystko tam jest za bardzo "cukierkowe", ale ogólnie fajne spojrzenie na legendę z innej strony.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Jak komuś sie podobał Robin Hood 2006 to to też będzie!
Obrazek
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mr.Wolf »

Słuchajcie jestem po pierwszym odcinku i jestem mile zaskoczony, odcinek był wciągający i całkiem niezły pod względem aktorskim i technicznym. Jak narazie same plusy:).

btw. bardzo podobała mi się pieśń tej wiedźmy co udawała tą spiewaczke:P
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: anetag77 »

Sa juz napisy do 9 odcinków :grin:
:)
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mr.Wolf »

Ja oglądam ten serial na bieżąco i przyznam że jest naprawdę interesujący, świat fantasy i magii z dość dużą dawką efektów :)
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Kod: Zaznacz cały

Merlin - sezon drugi zatwierdzony
To już oficjalne zatwierdzone - powstanie kolejny sezon przygód młodego czarodzieja w legendarnym mieście Camelot.

Stacja BBC poinformowała, że zamówiła drugą serię fantastycznych dziejów Merlina. Sezon pierwszy zgromadził średnio 6,2 mln widzów przed odbiornikami, co daje 28% udział kanału w tym czasie antenowym.  

Zdjęcia do następnych odcinków zaczną się w przyszłym roku w Francji i Walii. Aktorzy, którzy uczestniczyli w pierwszych trzynastu epizodach powrócą wraz ze odtwarzanymi przez siebie postaciami.

Źródło: http://www.bbc.co.uk/merlin/faq/show

a u nas premiera calego pierwszego seoznu jeszcze w tym tygodniu (o ile szybko pojawia sie napisy do ostatniego odcinka)
Obrazek

Everything we worked for
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

fluid pisze:a u nas premiera calego pierwszego seoznu jeszcze w tym tygodniu (o ile szybko pojawia sie napisy do ostatniego odcinka)
Już są, tylko lepiej poczekać na hataka, bo są tragiczne.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

chopie ja jestem juz po 1 sezonie i dla mnie super :D bo uwielbiam wszelkie s-f

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ