Serial opowiada o byłym policjancie, Adrianie Monku, który cierpi na nerwicę natręctw, od czasu brutalnego zamordowania jego żony. Choroba ta polega na tym, że chory na nią może obsesyjnie obawiać się czegoś, co dla innych jest rzeczą normalną. W pracy, jako detektyw, jest geniuszem. Posiada doskonałą pamięć wzrokową, oraz umiejętność zauważania nawet najmniejszych śladów i kojarzenia ich ze sobą. W pracy pomaga mu jego pielęgniarka Sharona, która nie tylko opiekuję się Monkiem, ale również jest jego bliską przyjaciółką, pocieszycielką i terapeutką.
Mój ulubiony serial Ten humor, te zagadki, ten Monk... Shaloub nie bez powodu trzykrotnie został uhonorowany Emmy. Dotychczas ukazało się 5 pełnych sezonów, pierwszy składał się z 12 odcinków, pozostałe miało po 16. Z kolejnego zesonu wyemitowano dotąd 9 epizodów; aktualnie panuje spory zastój; emisja ma być wznowiona w grudniu. Oby.
[quote]Serial opowiada o byłym policjancie, Adrianie Monku, który cierpi na nerwicę natręctw, od czasu brutalnego zamordowania jego żony. Choroba ta polega na tym, że chory na nią może obsesyjnie obawiać się czegoś, co dla innych jest rzeczą normalną. W pracy, jako detektyw, jest geniuszem. Posiada doskonałą pamięć wzrokową, oraz umiejętność zauważania nawet najmniejszych śladów i kojarzenia ich ze sobą. W pracy pomaga mu jego pielęgniarka Sharona, która nie tylko opiekuję się Monkiem, ale również jest jego bliską przyjaciółką, pocieszycielką i terapeutką.[/quote][/quote]
Mój ulubiony serial :) Ten humor, te zagadki, ten Monk... Shaloub nie bez powodu trzykrotnie został uhonorowany Emmy. Dotychczas ukazało się 5 pełnych sezonów, pierwszy składał się z 12 odcinków, pozostałe miało po 16. Z kolejnego zesonu wyemitowano dotąd 9 epizodów; aktualnie panuje spory zastój; emisja ma być wznowiona w grudniu. Oby.
Podpisuję się, to bardzo dobry serial.
Połączenie elementów komediowych, sensacyjnych i nieco dramatycznych.
Szkoda że raczej pomijany na asd
Oglądam Monka od samego początku. Jesli chodzi o asystentki bo tu nastąpiła jeynie jakaś większa zmiana, to bardziej podobała mi sie Sharona niz Natalie. Ale mimo to serial nie traci na pomysłowości.
Podpisuję się, to bardzo dobry serial. Połączenie elementów komediowych, sensacyjnych i nieco dramatycznych. Szkoda że raczej pomijany na asd :( Oglądam Monka od samego początku. Jesli chodzi o asystentki bo tu nastąpiła jeynie jakaś większa zmiana, to bardziej podobała mi sie Sharona niz Natalie. Ale mimo to serial nie traci na pomysłowości.
Ja także uwielbiam Monka
Wiele osób narzeka na ten serial, wielu sie nie podoba, ale mi wręcz przeciwnie. Nie ma to jak Monk obejrzany wieczorem, zwłaszcza gdy ma sie nieco nadpsuty humor. Od razu lepiej A para Monk - komendant jest doskonała.
Ja także uwielbiam Monka :D Wiele osób narzeka na ten serial, wielu sie nie podoba, ale mi wręcz przeciwnie. Nie ma to jak Monk obejrzany wieczorem, zwłaszcza gdy ma sie nieco nadpsuty humor. Od razu lepiej :) A para Monk - komendant jest doskonała.
ja pod wpływem Monka poukładałam ciuchy w szafie wg kolorów :oops:
a czytaliśie książki o Monku? mi udało się trzy zdobyć. nawet ciekawe są, zastanawiam się czy nie kupić sobie innych ksiązek tego autora z serii Diagnoza morderstwo (czy jakoś tak) 8)
ja pod wpływem Monka poukładałam ciuchy w szafie wg kolorów :oops:
a czytaliśie książki o Monku? mi udało się trzy zdobyć. nawet ciekawe są, zastanawiam się czy nie kupić sobie innych ksiązek tego autora z serii Diagnoza morderstwo (czy jakoś tak) 8)
Tak generalnie to tam akurat nie widać ;-)
Wg linku jest tylko 8 odcinków 5 sezonu, a szkoda bo serial jest dobry, dość długo utrzymuje się w polskiej tv mimo okropnej pory nadawania i warto byłoby wstawić wszystkie sezony, w tym najnowszy 6
Tak generalnie to tam akurat nie widać ;-) Wg linku jest tylko 8 odcinków 5 sezonu, a szkoda bo serial jest dobry, dość długo utrzymuje się w polskiej tv mimo okropnej pory nadawania i warto byłoby wstawić wszystkie sezony, w tym najnowszy 6 :-)
Ja również żałuję, że nie ma Monka w wersji asd, dla mnie to kultowy serial, aż żal tych 4 sezonów co spaliły się z poprzednim dyskiem ;(
Co do książek o Monku także są świetne! Polecam!
Ja również żałuję, że nie ma Monka w wersji asd, dla mnie to kultowy serial, aż żal tych 4 sezonów co spaliły się z poprzednim dyskiem ;( Co do książek o Monku także są świetne! Polecam!
Tak czytam i czytam Wasze opinie, sam chyba raz urywek Monka ogladalem ktoregos dalszego sezonu, humor zuwazalny choc klka minut tylko ogladalem, jednak nie sciagalem tego serialu.. teraz bedzie okazja:)
Tak czytam i czytam Wasze opinie, sam chyba raz urywek Monka ogladalem ktoregos dalszego sezonu, humor zuwazalny choc klka minut tylko ogladalem, jednak nie sciagalem tego serialu.. teraz bedzie okazja:)
Dzięki! To świetna wiadomość że Monk już jest.
Oglądałam go już w wersji rmbv, ale niestety tylko na kompie bo moje dvd tego nie odbierało a ja nie wiedziałam jak to zmienić na avi, poza tym nie mogłam nigdzie znaleźć napisów do pewnych epizodów. Tak więc bardzo, bardzo dziękuję, za wstawienie mojego ulubionego serialu!
Dzięki! To świetna wiadomość że Monk już jest. Oglądałam go już w wersji rmbv, ale niestety tylko na kompie bo moje dvd tego nie odbierało a ja nie wiedziałam jak to zmienić na avi, poza tym nie mogłam nigdzie znaleźć napisów do pewnych epizodów. Tak więc bardzo, bardzo dziękuję, za wstawienie mojego ulubionego serialu! :)