[internet]: [2013], zakoczony
Produkcja: USA,
Gatunek: Akcja,Sci-fi,Przygodowy, Dokładna data premiery: 2013-01-30
Reżyseria: Ben Howdeshell, Scenariusz: Ben Howdeshell,Bill Kirchen

S.E.R.A. lub to rządowy program założony w 2004 roku przez senatora Williama Simpsona i generała Dennisa Eamesa. Głównym celem S.E.R.A. było stworzenie leku, który by przyspieszył leczenie u żołnierzy rannych w czasie walk. Pierwsza wersja leku, Sera-130, został udostępniona siłom zbrojnych w 2009 roku. Sera-130 miał 65% skuteczność pozwalającą żołnierzom na rekonwalescencję w rekordowo krótkim czasie. W 2010 roku nowy wariant, Sera-131, że wskaźnik sukcesu wzrosła do 100%. Tajemniczo, na początku 2012 roku program został nagle zamknięty. Wszystkie znane próbki z Sera-131 zostały zniszczone. Ale pojawiły się pogłoski, że próbki surowicy-131 były sprzedawane na czarnym rynku. Okazuję się też że powoduje ona nieodwracalne skutki uboczne prowadzące ostatecznie do śmierci.
Przyjemny serial internetowy udostępniany bezpłatnie na kanale START na YouTube. Serial wygląda bardzo profesjonalnie i jeżeli chodzi o kwestie techniczne niczego nie mogę mu zarzucić. Efekty specjalne robią wrażenie, sceny kopane też nieźle zagrane. Jedyne czego można się czepić to historia, która jest bardzo prosta i mało zaskakująca, ale to chyba ze względu na specyfikę samej produkcji twórcy musieli iść na pewne ustępstwa.
Aktorzy grają nieźle choć wiadomo, że nie ma się co spodziewać po serialu internetowym, aczkolwiek w produkcjach telewizyjnych widziałem gorsze aktorstwo.
Serial liczy sobie sześć około ośmiominutowych odcinków i z tego co widziałem na N24 są napisy do wszystkich.