Opis:
Serial opowiada historię superżołnierza, który próbuje obronić ludzkość przed pozaziemskim imperium wojskowym zwanym Przymierzem. Akcja rozgrywa się w XXVI wieku.
Produkcja: USA, Gatunek: Sci-fi, Obsada:
Pablo Schreiber ... Master Chief
Yerin Ha ... Kwan Ha
Natascha Mcelhone ... Dr Catherine Halsey
Bokeem Woodbine ... Soren-066
Shabana Azmi ... Admirał Margaret Parangosk
Bentley Kalu ... Spartan Vannak-13
Natasha Culzac ... Spartan Riz-028
Kate Kennedy ... Spartan Kai-125
Jen Taylor ... Cortana
Olive Gray ... Dr. Miranda Keyes
Zmieniam tytułowy wpis na prowadzący do naszej bazy seriali.
[b]Opis:[/b] Serial opowiada historię superżołnierza, który próbuje obronić ludzkość przed pozaziemskim imperium wojskowym zwanym Przymierzem. Akcja rozgrywa się w XXVI wieku.
[b]Produkcja:[/b] USA, [b]Gatunek:[/b] Sci-fi, [b]Obsada:[/b] Pablo Schreiber ... Master Chief Yerin Ha ... Kwan Ha Natascha Mcelhone ... Dr Catherine Halsey Bokeem Woodbine ... Soren-066 Shabana Azmi ... Admirał Margaret Parangosk Bentley Kalu ... Spartan Vannak-13 Natasha Culzac ... Spartan Riz-028 Kate Kennedy ... Spartan Kai-125 Jen Taylor ... Cortana Olive Gray ... Dr. Miranda Keyes https://www.youtube.com/watch?v=5KZ3MKraNKY
Serial na podstawie popularnej gry video, który przedstawi konflikt ludzi i pozaziemskiej rasy w 26. wieku. Produkcja przedstawi losy jednego z superzołnieży znanego jako Master Chef oraz osób z jego najbliższego otoczenia.
Premiera serialu na platformie Paramount+ już 24. marca.
[Paramount+]
[2022] Produkcja: USA, Gatunek: Sci-Fi, Reżyseria: Otto Bathurst, Jonathan Liebesman Scenariusz: Steven Kane, Kyle Killen
Obsada:
Pablo Schreiber ... Master Chief
Natascha McElhone ... Dr. Catherine Halsey
Yerin Ha Yerin Ha ... Quan Ah
Bokeem Woodbine ... Soren-066
Jen Taylor Jen Taylor ... Cortana
Shabana Azmi ... Admiral Margaret Parangosky
Olive Gray ... Dr. Miranda Keyes
Charlie Murphy ... Makee
Kate Kennedy ... Kai-125
Bentley Kalu ... Vannak-134
Natasha Culzac ... Riz-028
Danny Sapani ... Captain Jacob Keyes
Przy obecnym niedoborze kosmicznych seriali sci-fi na pewno obejrzę, o ile pojawią się napisy (albo serial trafi na jakiś dostępny u nas vod)
Poniżej najnowszy zwiastun.
[newsimg=left]https://seriale-asd.eu/ext/dmzx/imageupload/img-files/10928/98744a6/60be25f/881303904902bf1c92bd77eb515906d8.jpg[/newsimg] Serial na podstawie popularnej gry video, który przedstawi konflikt ludzi i pozaziemskiej rasy w 26. wieku. Produkcja przedstawi losy jednego z superzołnieży znanego jako Master Chef oraz osób z jego najbliższego otoczenia.
Premiera serialu na platformie Paramount+ już 24. marca.
[b] [Paramount+][/b] [2022] [b]Produkcja:[/b] USA, [b]Gatunek:[/b] Sci-Fi, [b]Reżyseria:[/b] Otto Bathurst, Jonathan Liebesman [b]Scenariusz:[/b] Steven Kane, Kyle Killen Obsada: Pablo Schreiber ... Master Chief Natascha McElhone ... Dr. Catherine Halsey Yerin Ha Yerin Ha ... Quan Ah Bokeem Woodbine ... Soren-066 Jen Taylor Jen Taylor ... Cortana Shabana Azmi ... Admiral Margaret Parangosky Olive Gray ... Dr. Miranda Keyes Charlie Murphy ... Makee Kate Kennedy ... Kai-125 Bentley Kalu ... Vannak-134 Natasha Culzac ... Riz-028 Danny Sapani ... Captain Jacob Keyes
Przy obecnym niedoborze kosmicznych seriali sci-fi na pewno obejrzę, o ile pojawią się napisy (albo serial trafi na jakiś dostępny u nas vod) Poniżej najnowszy zwiastun.
Tak było, ale są to dwie zupełnie inne produkcje i ze sobą nie są powiązane.
A co do polskiej dystrybucji, to nic nie słyszałem, aby jakaś platforma miała zakupić licencję, ale może się to zmieni... mam taką nadzieję.
Tak było, ale są to dwie zupełnie inne produkcje i ze sobą nie są powiązane. A co do polskiej dystrybucji, to nic nie słyszałem, aby jakaś platforma miała zakupić licencję, ale może się to zmieni... mam taką nadzieję.
SkyShowtime ma dopiero pod koniec roku premierę w PL :/ jeśli nie wleci do tego czasu nigdzie indziej trzeba będzie czekać. No chyba, że ktoś się zlituje i przetłumaczy ;-)
SkyShowtime ma dopiero pod koniec roku premierę w PL :/ jeśli nie wleci do tego czasu nigdzie indziej trzeba będzie czekać. No chyba, że ktoś się zlituje i przetłumaczy ;-)
Oglądałam po angielsku, bo nie chciałam czekać - o grze słyszałam, ale nie grałam, pilot bardzo mi się podobał, choć ostatnio nie mam chęci na seriale, w których zabijają i się strzelają :/
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.
Oglądałam po angielsku, bo nie chciałam czekać - o grze słyszałam, ale nie grałam, pilot bardzo mi się podobał, choć ostatnio nie mam chęci na seriale, w których zabijają i się strzelają :/
Jak na pilota nie jest źle, efekty wyglądają więcej niż porządnie. Nie grałem w gry dlatego nie wiem jak ma się fabuła serialu do wersji komputerowej. Może dziś uda się obejrzeć drugi odcinek, na razie daję szansę i oglądam.
Jak na pilota nie jest źle, efekty wyglądają więcej niż porządnie. Nie grałem w gry dlatego nie wiem jak ma się fabuła serialu do wersji komputerowej. Może dziś uda się obejrzeć drugi odcinek, na razie daję szansę i oglądam.
duzybumcyk pisze: 14 kwietnia 2022, 11:01
Też nie grałem w gry, choć mam jakieś nikłe o niej pojęcie. Z tego co czytałem serial nie jest kanoniczny i to bardziej alternatywna historia niż adaptacja fabuły gier.
Jeszcze nie oglądałem, ale zamierzam w niedługim czasie się za niego wziąć, poczekam tylko na więcej napisów.
[quote=duzybumcyk post_id=120774 time=1649926906 user_id=3193] Jak na pilota nie jest źle, efekty wyglądają więcej niż porządnie. Nie grałem w gry dlatego nie wiem jak ma się fabuła serialu do wersji komputerowej. Może dziś uda się obejrzeć drugi odcinek, na razie daję szansę i oglądam. [/quote]Też nie grałem w gry, choć mam jakieś nikłe o niej pojęcie. Z tego co czytałem serial nie jest kanoniczny i to bardziej alternatywna historia niż adaptacja fabuły gier. Jeszcze nie oglądałem, ale zamierzam w niedługim czasie się za niego wziąć, poczekam tylko na więcej napisów.
Jednak trzeci nie ma też tyle akcji, ale fabuła fajnie się rozwija, jest nieco bardziej ambitnie od tego, czego się spodziewałem (nie znając gry).
Nie będę zapeszał, ale jak tak dalej pójdzie, to Halo w hard SF ma szansę nieco osłodzić żal po Expanse.
Jednak trzeci nie ma też tyle akcji, ale fabuła fajnie się rozwija, jest nieco bardziej ambitnie od tego, czego się spodziewałem (nie znając gry). Nie będę zapeszał, ale jak tak dalej pójdzie, to Halo w hard SF ma szansę nieco osłodzić żal po Expanse.
Jak na razie jest co oglądać, scen akcji zero ale fabuła powolutku do przodu, ciekawe co w 4 odcinku, może "wybrakowany" Spartanin i dziewczynka namieszają
Jak na razie jest co oglądać, scen akcji zero ale fabuła powolutku do przodu, ciekawe co w 4 odcinku, może "wybrakowany" Spartanin i dziewczynka namieszają
Jestem po trzech odcinkach i ogólnie według mnie jest dobrze. Trochę nie tego się spodziewałem, bo myślałem, że będzie więcej akcji i scen batalistycznych i ogólnie tempo będzie bardziej dynamiczne, ale z drugiej strony historia mimo, że powoli to rozwija się w fajnym i ciekawym kierunku.
Co mnie jeszcze bardziej zaskoczyło to ukazanie tej drugiej strony, czyli wątki Covenant... może ktoś kto grał w gry napisać czy właśnie w grach też jest przedstawiona ich perspektywa?
I z tego co kojarzę Master Chief w grach nigdy nie zdejmował hełmu.
Jestem po trzech odcinkach i ogólnie według mnie jest dobrze. Trochę nie tego się spodziewałem, bo myślałem, że będzie więcej akcji i scen batalistycznych i ogólnie tempo będzie bardziej dynamiczne, ale z drugiej strony historia mimo, że powoli to rozwija się w fajnym i ciekawym kierunku. Co mnie jeszcze bardziej zaskoczyło to ukazanie tej drugiej strony, czyli wątki Covenant... może ktoś kto grał w gry napisać czy właśnie w grach też jest przedstawiona ich perspektywa? I z tego co kojarzę Master Chief w grach nigdy nie zdejmował hełmu.
5 odcinek najlepszy chyba do tej pory. Sporo fajnej akcji.
Jestem zaskoczony tym serialem, spodziewałem się jakiejś niezobowiązującej rąbanki, a nam tu wyrasta naprawdę rasowe hard SF na bardzo dobrym poziomie.
5 odcinek najlepszy chyba do tej pory. Sporo fajnej akcji. Jestem zaskoczony tym serialem, spodziewałem się jakiejś niezobowiązującej rąbanki, a nam tu wyrasta naprawdę rasowe hard SF na bardzo dobrym poziomie.
Właśnie nadgoniłem 4 i 5 odcinek. Bitwę mamy w 5 odcinku (choć chyba nie tak efektowną jak w pilocie). Akcja powoli idzie do przodu, w dalszym ciągu nie wiemy do czego służą artefakty. Wydaje się, że Przymierze góruje technologicznie i taktycznie nawet nad Spartanami (albo jest ich za mało). Jaki plan ma błogosławiona?
► Pokaż Spoiler
Sprowadzi Szefa na łono Przymierza? Czy ma własny plan, którego nie wyjawiła szefom Przymierza?
Z chęcią dowiedziałbym się więcej o strukturze społecznej Przymierza.
Właśnie nadgoniłem 4 i 5 odcinek. Bitwę mamy w 5 odcinku (choć chyba nie tak efektowną jak w pilocie). Akcja powoli idzie do przodu, w dalszym ciągu nie wiemy do czego służą artefakty. Wydaje się, że Przymierze góruje technologicznie i taktycznie nawet nad Spartanami (albo jest ich za mało). Jaki plan ma błogosławiona?[spoil]Sprowadzi Szefa na łono Przymierza? Czy ma własny plan, którego nie wyjawiła szefom Przymierza?[/spoil]Z chęcią dowiedziałbym się więcej o strukturze społecznej Przymierza.
W 6 odcinku mamy dyplomatyczne gierki i dalszą analizę artefaktu. Trzeba przyznać, że nasza doktor jest bardzo sprytna[spoil]niby odsunięta od programu ale jednak nie[/spoil]. Już niewiele odcinków pozostało do finału mogliby przyśpieszyć akcję.