The Lost Flowers of Alice Hart (Amazon Prime)

Seriale prawdziwsze niż życie.
Awatar użytkownika
Serialowy robot
Wskaż do odpowiedzi
Mod Seriali
Mod Seriali
wciągam się
wciągam się
youtube Warszawa

AUSTRALIA The Lost Flowers of Alice Hart (Amazon Prime)

Post autor: Serialowy robot »

obrazek
Wszystkie Kwiaty Alice Hart [2023-2023] [Amazon Prime Video]

ObrazekObrazekObrazek

Opis:
Serialowa adaptacja książki "The Lost Flowers of Alice Hart" autorstwa Holly Ringland to zniewalająca opowieść o tym, jak nas prześladują przemilczane historie – i o historiach, które sobie opowiadamy, aby przetrwać.
W rodzinnej tragedii dziewięcioletnia Alice Hart traci rodzinę, psa, dom, przestaje mówić. Trafia na położoną na odludziu farmę, gdzie jej babcia, o której istnieniu do tej pory nie miała pojęcia, uprawia australijskie kwiaty, przyjmuje pod swój dach kobiety szukające nowego początku i sama zmaga się z demonami przeszłości.
Dziewczynka uczy się mowy kwiatów, języka, który pomoże jej nazwać to, czego nie umiała dotąd ubrać słowami. Czyta książki, które są jej wielką miłością i powoli dochodzi do siebie. Dorasta, cierpliwie czekając, aż babcia opowie jej tragiczną historię rodziny. Zdradzona, ucieka na czarodziejską pustynię środkowej Australii, by rozpocząć samodzielne życie i znaleźć ukojenie. Niestety, zakochuje się w Dylanie, mężczyźnie wyjątkowo niebezpiecznym. Żeby uwolnić się z tego związku, musi zawrócić – poznać rodzinne tajemnice i odzyskać swoją przeszłość.

Nazgul:
Jestem na razie po trzech odcinkach, bo niestety Amazon nam je dawkuje - ale jestem oczarowana magią, płynącą z ekranu. Przepiękne zdjęcia i lokacje, kolorystyka, równie magiczna i - brakuje i polskiego odpowiednika na angielskie haunting - muzyka, która trafia prosto w serce, dawkowany ostrożnie i z aptekarską wręcz precyzją suspens, poruszająca trudne tematy opowieść - dla mnie to naprawdę chyba najlepszy mini tego roku. Zdecydowanie warto poświęcić mu swój czas.

Produkcja: Australia,
Gatunek: Dramat,
Obsada:
Sigourney Weaver ... June Hart
Alycia Debnam-carey ... Alice Hart
Alyla Browne ... Young Alice Hart
Asher Keddie ... Sally
Leah Purcell ... Twig
Frankie Adams ... Candy
Charlie Vickers ... Clem
Jack Latorre ... Young Clem Hart
Zmieniam tytułowy wpis na prowadzący do naszej bazy seriali.
Awatar użytkownika
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
maniak serialowy
maniak serialowy
Ulubiony Serial: Grey's Anatomy
Grupa: Project Haven

AUSTRALIA The Lost Flowers of Alice Hart (Amazon Prime)

Post autor: Nazgul »

Miniserial na podstawie książki Holly Ringland, zrealizowany dla Amazona, stan na dziś: dostępne trzy odcinki, kolejne będą się pojawiać co tydzień.
Zaciekawił mnie trailer, książki nie czytałam (jeszcze), uderzyły i oczarowały lokacje (Australia) i przecudne kadry, do tego równie piękna muzyka <3 Serial opowiada historię Alice Hart, która nagle traci rodziców i przenosi się na farmę babki, której w życiu nie widziała i o której istnieniu nie miała zielonego pojęcia. Sama farma nie jest taką zwyczajną farmą - jest schronieniem tylko dla kobiet, które doświadczyły przemocy ze strony mężczyzn, a dodatkowo rozdziera serce fakt, że ojciec Alice był również takim przemocowcem. Jestem po trzech odcinkach i jestem wkurzona, że Amazon dawkuje odcinki, bo chcę wiedzieć już, teraz, natychmiast, co dalej. Gorąco polecam.
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.

It might all be gone tomorrow.
Awatar użytkownika
Traf
Wskaż do odpowiedzi
Techniczny
Techniczny
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Gra o tron

Post autor: Traf »

Nazgul, chyba muszę jeszcze coś wyjaśnić- seriale do bazy dodają się na starym skrypcie, więc zanim po wygenerowaniu przez skrypt treści, dasz przycisk Wyślij, to skopiuj całą treść do schowka (najpierw Ctrl+A, a potem Ctrl+C) i tą treść zamieść na forum, bo przycisk Wyślij ze starego skryptu zamieszcza post na stronie bazy seriali. To nie jest źle, bo taki post można odszukać i przekopiować na nowe forum, jednak jak zrobiłabyś to sama, to wpis byłby twój, a tak ma go robot...
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
maniak serialowy
maniak serialowy
Ulubiony Serial: Grey's Anatomy
Grupa: Project Haven

Post autor: Nazgul »

Ok, będę pamiętać. Robot też nie se ma swój post, co mu będę sępić ;)
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.

It might all be gone tomorrow.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ