Deadwood to pionierska i wyjęta spod prawa osada na dzikim zachodzie. Gorączka złota przyciąga do tego miejsca największe szumowiny i rewolwerowców. Króluje tam przemoc i bezprawie.
W serialu spotkamy zarówno postaci historyczne, jak i fikcyjne.
Serial - prekursor nowoczesnego podejścia do westernu.
Deadwood jest w bazie, ale jego wątek chyba gdzieś zaginął, dlatego zakładam nowy. A jest do tego pewna przyczyna.
Jak wiecie serial zakończył swój żywot przedwcześnie i bez jednoznacznego zakończenia.
Otóż netowe wróbelki ćwierkają, że po blisko 10 latach od zakończenia emisji serialu, HBO prowadzi rozmowy na temat filmu, który miałby zakończyć całą opowieść.
Deadwood to pionierska i wyjęta spod prawa osada na dzikim zachodzie. Gorączka złota przyciąga do tego miejsca największe szumowiny i rewolwerowców. Króluje tam przemoc i bezprawie. W serialu spotkamy zarówno postaci historyczne, jak i fikcyjne. Serial - prekursor nowoczesnego podejścia do westernu.
Deadwood jest w bazie, ale jego wątek chyba gdzieś zaginął, dlatego zakładam nowy. A jest do tego pewna przyczyna. Jak wiecie serial zakończył swój żywot przedwcześnie i bez jednoznacznego zakończenia. Otóż netowe wróbelki ćwierkają, że po blisko 10 latach od zakończenia emisji serialu, HBO prowadzi rozmowy na temat filmu, który miałby zakończyć całą opowieść.
Kolejny serial do ktorego podchodziłem kilka razy ale zawsze jakoś nie poszło. Ale teraz mam motywację. [url]http://naekranie.pl/aktualnosci/deadwood-powroci-hbo-zainteresowane-kontynuacja-768384[/url]
[quote="sindar"]Temu serialowi należy się godne zakończenie.[/quote] Właśnie chyba dltego nie udąło mi się zabrać porządnie za tą pozycję. Brak dobrego zakończenia.
A ja nadrabiam nieobejrzane klasyki sprzed lat, jestem na początku 2 sezonu i rzeczywiście serial wymiata. Dialogi rewelacja, gra aktorska na takim poziomie jakby niektórzy aktorzy urodzili się wręcz do ról (Swearengen, Bullock, Jane Calamity, Trixie i cała galeria osobliwości). Odcinki po 50 minut, ale nie ma momentu przestoju, ciągle coś się dzieje;)
A ja nadrabiam nieobejrzane klasyki sprzed lat, jestem na początku 2 sezonu i rzeczywiście serial wymiata. Dialogi rewelacja, gra aktorska na takim poziomie jakby niektórzy aktorzy urodzili się wręcz do ról (Swearengen, Bullock, Jane Calamity, Trixie i cała galeria osobliwości). Odcinki po 50 minut, ale nie ma momentu przestoju, ciągle coś się dzieje;)
tutaj dla zainteresowanych historia Deadwood i właściciela domu z kobietami :P Ellis Albert Swearengen [url]https://www.deadwoodhistory.com/images/FALL_04_WEB.pdf[/url] [url]http://archive.cyark.org/deadwood-intro[/url]
2 sezon ogólnie nieco gorszy, ale daj Panie wszystkim trzymanie takiego poziomu.
Bardzo dużo jest ogólnego gadania między sobą, masa dialogów. Podziw dla tłumacza, który miał naprawdę co robić i wykonał super robotę. Tym bardziej że jeszcze więcej niż w 1 sezonie jest przekleństw we wszystkich odmianach.
Polecam oglądać tylko z napisami, bo lektor połowę soczystego języka zabiera;)
2 sezon ogólnie nieco gorszy, ale daj Panie wszystkim trzymanie takiego poziomu. Bardzo dużo jest ogólnego gadania między sobą, masa dialogów. Podziw dla tłumacza, który miał naprawdę co robić i wykonał super robotę. Tym bardziej że jeszcze więcej niż w 1 sezonie jest przekleństw we wszystkich odmianach. Polecam oglądać tylko z napisami, bo lektor połowę soczystego języka zabiera;)
Zabierałem sie do Deadwood kilka razy ale jakoś nie podeszło. Zbliżający się film mnie zmobilizował i zassało.
Dwa pierwsze sezony świetne. Trzeci troszkę gorszy. Przegadany jeśli tak mozna powiedzieć w przypadku tego serialu. W końcu opiera się głownie na tym.
A film jest dobrym zwieńczeniem serialu.
Zabierałem sie do Deadwood kilka razy ale jakoś nie podeszło. Zbliżający się film mnie zmobilizował i zassało. Dwa pierwsze sezony świetne. Trzeci troszkę gorszy. Przegadany jeśli tak mozna powiedzieć w przypadku tego serialu. W końcu opiera się głownie na tym. A film jest dobrym zwieńczeniem serialu.
Wraz z premierą SkyShowtime dopiero zabrałem się za ten serial miałem go od lat na swojej tapecie ale zawsze jakoś nie mogłem się za niego zabrać ;-)
od pierwszego odcinka kupił mnie swoim klimatem Dzikiego Zachodu oraz wszechobecnym słowem "cocksucker" które notorycznie jest kierowane wobec bohaterów serialu
produkcja HBO a na SkyShowtime jest o wiele lepsze polskie tłumaczenie jak również jakość obrazu
Wraz z premierą SkyShowtime dopiero zabrałem się za ten serial :D miałem go od lat na swojej tapecie ale zawsze jakoś nie mogłem się za niego zabrać ;-) od pierwszego odcinka kupił mnie swoim klimatem Dzikiego Zachodu oraz wszechobecnym słowem "cocksucker" :haha które notorycznie jest kierowane wobec bohaterów serialu :D produkcja HBO a na SkyShowtime jest o wiele lepsze polskie tłumaczenie jak również jakość obrazu :]
Jest na SkySho? Nie rozumiem tej polityki HBO, wszak to klasyk tej stacji...
Dobrze, że powstał ten film po latach, może nie dorównał poziomowi serialu, chyba nawet nie miał na to szans, ale Deadwood zdecydowanie zasługiwało na domknięcie.
Jest na SkySho? Nie rozumiem tej polityki HBO, wszak to klasyk tej stacji... Dobrze, że powstał ten film po latach, może nie dorównał poziomowi serialu, chyba nawet nie miał na to szans, ale Deadwood zdecydowanie zasługiwało na domknięcie.
Wszystkie 3 sezony są na SkyShowtime z lepszą jakością obrazu oraz polskim tłumaczeniem w porównaniu z HBO MAX :) serial nadal jest dostępny na HBO MAX :]