Stargate Universe

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Stargate Universe

Post autor: asd »

STARGATE UNIVERSE
Kolejny serial (trzeci) zrealizowany w konwencji 'Gwiezdnych Wrót' - tym razem jednak ma to byc całkiem osobna historia. Misje badawcze będą przeprowadzane przy użyciu dziewiątego 'chevronu', który dotychczas był niezbadaną zagadką...
Czy będą to najodleglejsze zakamarki kosmosu? A może całkiem inny wymiar?
Z kim tym razem przyjdzie się zmierzyc naszym nieustraszonym 'ziemskim' badaczom?

Wszystkich fanów na pewno ucieszy ta wiadomośc, że bedzie trzeci serial o Gwiezdnych Wrotach.
Trudno jeszcze o nim cokolwiek powiedziec - wstępnie ma zosta nakręconych dziesięc odcinków i to one zaważą na dalszych losach tego serialu. Wstępna premiera zapowiadana jest na przełom wrzesienia, października tego roku (2008).

Jak myślicie o czym będzie? Czy tym pazem powstanie całkiem nowy wróg?
Ja stawaiam na podróże w czasie - dziewiąty chevron najprawdopodobniej będzie odpowiedzialny za ten "wymiar". Moze więc byc ciekawie...
Obrazek When Dreams Come True...
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

Ok. z jednej strony super!
ale z drugiej, uwazam ze pomyslodawcy Stargate nie chca usmiercic tej kury znoszacej slote jaja (dla mnie to taki juz przerosniety "Lost")
Ile mozna wymyslac i tluc o gweizdnych wrotach?

A wracajac do pierwszej strony: Moze serial bedzie na poziomie ^^ z aktorami przekonujacymi i historia ktora sie trzyma i nie OT co 3-4 odcinki.
Jak Xvid asd, uwazam ze to tez moze byc ten "czwarty wymiar" czyli czas. Teraz pytanie czy to jest bawienie sie czasem na swojej planecie czy od razu przeskoczenie na inna planete z zmiana czasu, hein^^? :P
Ale jak zawsze zapewne to skakanie w czasie bedzie mialo swoje konsekwecje i to mnie najbardziej ciekawi :D
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

Może też byc też alternatywny świat, coś podobnego do tego po drugiej stronie lustra. Na pewno by wymyślili coś ciekawego do tego tematu.
Ale przyznaje że podróże w czasie to bardziej interesująca wersja. Niestety prawdopodobnie beda inni aktorzy a to wielka szkoda, choc moge się mylic. Tak czy inaczej czekam z niecierpliwością :)
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

To akurat uważam za plus (nowi aktorzy).
Ja już nie mogę patrze na Tealc'a, Carter czy Teyle, o Rononie Dexie nie wspominając już...

Nowi aktorzy = całkiem nowy serial i mam nadzieje, że z SG-1 i SGA będzie go łączył jedynie sam pomysł "Gwiezdnego pierścienia".

Tak samo jeśli chodzi o wrogów:
Replikatory, Goauldowie i Wraith niech idą precz! Jedynym wyjątkiem mogli by byc ORI - wróg ten miał niesamowicie olbrzymi potencjał, który nie został praktycznie wogóle wykorzystany w SG-1
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2008, 14:01 przez asd, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

xvidasd pisze:pieścienia"
dobrze ze nie pieszczenia :D :D :D
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

eee zamyśliłem się ;)
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: despo »

Ja myślę, że to po prostu będą dalsze podróże, jakieś nowe rasy może w końcu wprowadzą.

Czas odpada, bo Carter przecież mówiła zawsze, że nie można zmieniać przeszłości, bo zmienia się przyszłość.

Wymiar wątpię - mają już chyba parę urządzeń do przechodzenia do innego wymiaru.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Czy ja wiem? Carter to nie wyrocznia.
Skoro w SGA Becket ma zmartchwywstac to i tu wrszystko jest możliwe...

A podróże w czasie były by czymś innowacyjnym w tym serialu i tchnęły by w niego nowe zycie.
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

A ja już gdzieś widziałem fotosy z planu (jak znajdę link to wkleję) i tak narzekacie na starą obsadę. W takim razie mam złą wiadomość. Jak się okazuje zobaczymy Daniela i jeszcze kogoś z SG-1 (teraz już nie pamiętam) oraz naszego kochanego Baala ;)

Added after 4 minutes:

Ok. Machnąłem się. To jeszcze nie serial, a film na podstawie którego ma powstać serial - Stargate: Continuum. A więc istnieje prawdopodobieństwo, że z filmu będą grać Ci sami aktorzy także w nowym serialu.
http://www.gateworld.net/movies/images/03_01.jpg.shtml

Jak widzicie jest tam całe SG-1, Hammond, O-Neill i jak wspominałem Baal. A czy zobaczymy ich także w "rozwinięciu filmu" czyli w serialu? Na to trzeba poczekać.
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

Może byc , ze się pojawią w pilocie jako wprowadzenie a później znikną albo się będą pojawiac od czasu do czasu . To by chyba było najlepsze wyjście :)
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

Czytaliście podisy pod zdjęciami!? Przykładowo
When their timeline is altered, SG-1 discovers that Teal'c is not one of their own, but the First Prime of Baal.
Może to oznaczać zabawe z czasem jak napisał xvidasd
We are against piracy, please don't attack ships.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

faktycznie, zabawa z przemieszczaniem w czasie wydaje sie faktycznie prawdopodobna. Choć to troche wyklucza wprowadzenie nowych ras obcych, a raczej powtórke z rozrywki z walki z Goauldami... czyli może się zrobić nuudno...
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Jednego Goaulda już mieć będziemy na 100% - Baala ;)
Ale kto wie, ja jednak wierzę w scenarzystów i w to, że zaserwują nam coś nowego, a nie będą tylko odświeżać stare dzieje...
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

hmm... ale według podpisu pod tym zdjęciem
http://www.gateworld.net/movies/images/03_14.jpg.shtml
chyba bedziemy mieć właśnie jednego Goua'ulda martwego :)
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Najbardziej znaczące jest tam chyba słówko "nears", więc możliwe, że nas jeszcze zaskoczą. W końcu Baalowi udało się tyle już przeżyć, więc może i z tej opresji wyjdzie obronną ręką... ;)

http://www.gateworld.net/movies/images/03_18.jpg.shtml
Zresztą tutaj widzimy jak na tle, właśnie tych więzów, którymi był skrępowany na twoim zdjęciu (czyżby się oswobodził?), leje się z Jackiem. Tylko czy kolejność zdjęć jest właściwa, czy odwrotna. To też znaczące pytanie ;)
fasolke
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: fasolke »

Miejmy nadzieję, że w serialu nie uświadczymy już żadnych Goauld'ow tylko w końcu jakiś nowy mocny wróg się pojawi, bo bądźmy szczerzy, do tej pory żaden z tych wrogów nic nie zrobił tak naprawdę ziemianom, fajnie jakby tak np wybyli połowę ziemian :D wtedy by poczuło sie, że przeciwnik jest potężny :D Myślę, że wiecie o co mi chodzi, np tacy Wraith na początku pokazani jako potężna rasa poźniej zostaja zabijani łatwiej niż Goauldowie...:/
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Pojawiło się nowe info o Stargate Universe... Zacząć chyba należy od tego że ma być to drogi projekt, więc nie należy się spodziewać szybkiego pojawienia się nowego serialu, prawdopodobnie Uniwerse pojawi się dopiero gdy wypali się SGA. Fabuła nowego Stargate ma koncetrować się na eksperymencie Pradawnych, który rozpoczęty został na długo przed wojną z Wraith. Ekperyment polegał na wysłaniu przestrzeń kosmiczną bezzałogowego statku który będzie automatycznie rozstawiał w napotkanych po drodze galaktykach nowe wrota i drugiego statku, który będzie się zajmował badaniem tych światów. Właśnie na tym statku badawczym przy użyciu adresu z dziewiątym chevronem ma zostać zainstalowana ekipa z Ziemi. Akcja Uniwerse będzie się więc w dużym stopniu kręcić wokół latania statkiem. Producenci podkreślają że chcą stworzyć coś nowego a nie wyprodukować Stargate 2. Liczą na to że uda im się w ten sposób zainteresować serialem nowych widzów...
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

no, z wciąż przemieszczającym się SGC (mam nadzieje ze nie tylko po obrębie jednej galaktyki ale kilku, gdzie spotkają kilka wrogo/przyjaznie nastawionych cywilizacji) powieje troche świeżością, szkoda tylko że trzeba bedzie jeszcze na to poczekać, choć chyba było mówione że jednak w 2008 ma się pojawić... bo jakby niezauważyli to SGA już się wypaliło... niestety :/
piter556
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piter556 »

Od ponad roku fani zostali nakarmieni pomysłem kolejnego serialu z świata Stargate. Trwający strajk scenarzystów miał wpływ na opóźnienie startu całej machiny rozpoczęcia tworzenia tego serialu. Nadszedł jednak już czas na to by pierwsza koncepcja ujrzała światło dzienne:
Stargate Universe umieszcza wydarzenia na statku będącego częścią nieukończonego eksperymentu Pradawnych który rozpoczął się prawdopodobnie miliony lat temu. Ziemianie mają podjąć wyzwanie dokończenia tego projektu. Pradawni go porzucili bo sami zajęli się ascendacją. Polegał on na wysłaniu statku przez wszechświat, przed nim wysyłany były inny który rozprzestrzenia wrota po galaktykach i za pomocą dziewiątego chevronu można byłoby się do tego statku dostać. Dowiemy się że Pradawni przed przybyciem do naszej galaktyki wysłali najpierw statek który automatycznie umieścił wrota na wielu planetach, a dopiero następnie trafił do nas statek badawczy. Dziewiąty symbol pozwala na dotarcie do tego nie nazwanego jeszcze statku Pradawnych. Seria będzie osadzona statku podróżujący z galaktyki do galaktyki.
Źródło: gwrota.pl
No zapowiada się ciekawie :D Nie mogę się już doczekać :grin:
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Czy SGA się wypaliło? Nie wydaje mi się. Ja czekam niecierpliwie na 5 sezon.
A SGU?
Helventis pisze:no, z wciąż przemieszczającym się SGC (mam nadzieje ze nie tylko po obrębie jednej galaktyki ale kilku, gdzie spotkają kilka wrogo/przyjaznie nastawionych cywilizacji) powieje troche świeżością,
Czy to takie świeże????
Kłania się Star Trek... :grin: :D

P.S. Ale nastawiona jestem pozytywnie , of course :grin:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ