Stargate Universe
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Stargate Universe
STARGATE UNIVERSE
Kolejny serial (trzeci) zrealizowany w konwencji 'Gwiezdnych Wrót' - tym razem jednak ma to byc całkiem osobna historia. Misje badawcze będą przeprowadzane przy użyciu dziewiątego 'chevronu', który dotychczas był niezbadaną zagadką...
Czy będą to najodleglejsze zakamarki kosmosu? A może całkiem inny wymiar?
Z kim tym razem przyjdzie się zmierzyc naszym nieustraszonym 'ziemskim' badaczom?
Wszystkich fanów na pewno ucieszy ta wiadomośc, że bedzie trzeci serial o Gwiezdnych Wrotach.
Trudno jeszcze o nim cokolwiek powiedziec - wstępnie ma zosta nakręconych dziesięc odcinków i to one zaważą na dalszych losach tego serialu. Wstępna premiera zapowiadana jest na przełom wrzesienia, października tego roku (2008).
Jak myślicie o czym będzie? Czy tym pazem powstanie całkiem nowy wróg?
Ja stawaiam na podróże w czasie - dziewiąty chevron najprawdopodobniej będzie odpowiedzialny za ten "wymiar". Moze więc byc ciekawie...
Kolejny serial (trzeci) zrealizowany w konwencji 'Gwiezdnych Wrót' - tym razem jednak ma to byc całkiem osobna historia. Misje badawcze będą przeprowadzane przy użyciu dziewiątego 'chevronu', który dotychczas był niezbadaną zagadką...
Czy będą to najodleglejsze zakamarki kosmosu? A może całkiem inny wymiar?
Z kim tym razem przyjdzie się zmierzyc naszym nieustraszonym 'ziemskim' badaczom?
Wszystkich fanów na pewno ucieszy ta wiadomośc, że bedzie trzeci serial o Gwiezdnych Wrotach.
Trudno jeszcze o nim cokolwiek powiedziec - wstępnie ma zosta nakręconych dziesięc odcinków i to one zaważą na dalszych losach tego serialu. Wstępna premiera zapowiadana jest na przełom wrzesienia, października tego roku (2008).
Jak myślicie o czym będzie? Czy tym pazem powstanie całkiem nowy wróg?
Ja stawaiam na podróże w czasie - dziewiąty chevron najprawdopodobniej będzie odpowiedzialny za ten "wymiar". Moze więc byc ciekawie...

-
Wskaż do odpowiedzi - maniak serialowy
Ok. z jednej strony super!
ale z drugiej, uwazam ze pomyslodawcy Stargate nie chca usmiercic tej kury znoszacej slote jaja (dla mnie to taki juz przerosniety "Lost")
Ile mozna wymyslac i tluc o gweizdnych wrotach?
A wracajac do pierwszej strony: Moze serial bedzie na poziomie ^^ z aktorami przekonujacymi i historia ktora sie trzyma i nie OT co 3-4 odcinki.
Jak Xvid asd, uwazam ze to tez moze byc ten "czwarty wymiar" czyli czas. Teraz pytanie czy to jest bawienie sie czasem na swojej planecie czy od razu przeskoczenie na inna planete z zmiana czasu, hein^^?
Ale jak zawsze zapewne to skakanie w czasie bedzie mialo swoje konsekwecje i to mnie najbardziej ciekawi
ale z drugiej, uwazam ze pomyslodawcy Stargate nie chca usmiercic tej kury znoszacej slote jaja (dla mnie to taki juz przerosniety "Lost")
Ile mozna wymyslac i tluc o gweizdnych wrotach?
A wracajac do pierwszej strony: Moze serial bedzie na poziomie ^^ z aktorami przekonujacymi i historia ktora sie trzyma i nie OT co 3-4 odcinki.
Jak Xvid asd, uwazam ze to tez moze byc ten "czwarty wymiar" czyli czas. Teraz pytanie czy to jest bawienie sie czasem na swojej planecie czy od razu przeskoczenie na inna planete z zmiana czasu, hein^^?

Ale jak zawsze zapewne to skakanie w czasie bedzie mialo swoje konsekwecje i to mnie najbardziej ciekawi

-
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
Może też byc też alternatywny świat, coś podobnego do tego po drugiej stronie lustra. Na pewno by wymyślili coś ciekawego do tego tematu.
Ale przyznaje że podróże w czasie to bardziej interesująca wersja. Niestety prawdopodobnie beda inni aktorzy a to wielka szkoda, choc moge się mylic. Tak czy inaczej czekam z niecierpliwością
Ale przyznaje że podróże w czasie to bardziej interesująca wersja. Niestety prawdopodobnie beda inni aktorzy a to wielka szkoda, choc moge się mylic. Tak czy inaczej czekam z niecierpliwością

-
asd
-
Expert
To akurat uważam za plus (nowi aktorzy).
Ja już nie mogę patrze na Tealc'a, Carter czy Teyle, o Rononie Dexie nie wspominając już...
Nowi aktorzy = całkiem nowy serial i mam nadzieje, że z SG-1 i SGA będzie go łączył jedynie sam pomysł "Gwiezdnego pierścienia".
Tak samo jeśli chodzi o wrogów:
Replikatory, Goauldowie i Wraith niech idą precz! Jedynym wyjątkiem mogli by byc ORI - wróg ten miał niesamowicie olbrzymi potencjał, który nie został praktycznie wogóle wykorzystany w SG-1
Ja już nie mogę patrze na Tealc'a, Carter czy Teyle, o Rononie Dexie nie wspominając już...
Nowi aktorzy = całkiem nowy serial i mam nadzieje, że z SG-1 i SGA będzie go łączył jedynie sam pomysł "Gwiezdnego pierścienia".
Tak samo jeśli chodzi o wrogów:
Replikatory, Goauldowie i Wraith niech idą precz! Jedynym wyjątkiem mogli by byc ORI - wróg ten miał niesamowicie olbrzymi potencjał, który nie został praktycznie wogóle wykorzystany w SG-1
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2008, 14:01 przez asd, łącznie zmieniany 1 raz.

-
fluid
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
- Kontakt:
-
asd
-
Expert
-
despo
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
A ja już gdzieś widziałem fotosy z planu (jak znajdę link to wkleję) i tak narzekacie na starą obsadę. W takim razie mam złą wiadomość. Jak się okazuje zobaczymy Daniela i jeszcze kogoś z SG-1 (teraz już nie pamiętam) oraz naszego kochanego Baala
Added after 4 minutes:
Ok. Machnąłem się. To jeszcze nie serial, a film na podstawie którego ma powstać serial - Stargate: Continuum. A więc istnieje prawdopodobieństwo, że z filmu będą grać Ci sami aktorzy także w nowym serialu.
http://www.gateworld.net/movies/images/03_01.jpg.shtml
Jak widzicie jest tam całe SG-1, Hammond, O-Neill i jak wspominałem Baal. A czy zobaczymy ich także w "rozwinięciu filmu" czyli w serialu? Na to trzeba poczekać.

Added after 4 minutes:
Ok. Machnąłem się. To jeszcze nie serial, a film na podstawie którego ma powstać serial - Stargate: Continuum. A więc istnieje prawdopodobieństwo, że z filmu będą grać Ci sami aktorzy także w nowym serialu.
http://www.gateworld.net/movies/images/03_01.jpg.shtml
Jak widzicie jest tam całe SG-1, Hammond, O-Neill i jak wspominałem Baal. A czy zobaczymy ich także w "rozwinięciu filmu" czyli w serialu? Na to trzeba poczekać.
-
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
-
kendzi
Wskaż do odpowiedzi - specjalista
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
hmm... ale według podpisu pod tym zdjęciem
http://www.gateworld.net/movies/images/03_14.jpg.shtml
chyba bedziemy mieć właśnie jednego Goua'ulda martwego
http://www.gateworld.net/movies/images/03_14.jpg.shtml
chyba bedziemy mieć właśnie jednego Goua'ulda martwego

-
Wskaż do odpowiedzi
Najbardziej znaczące jest tam chyba słówko "nears", więc możliwe, że nas jeszcze zaskoczą. W końcu Baalowi udało się tyle już przeżyć, więc może i z tej opresji wyjdzie obronną ręką... 
http://www.gateworld.net/movies/images/03_18.jpg.shtml
Zresztą tutaj widzimy jak na tle, właśnie tych więzów, którymi był skrępowany na twoim zdjęciu (czyżby się oswobodził?), leje się z Jackiem. Tylko czy kolejność zdjęć jest właściwa, czy odwrotna. To też znaczące pytanie

http://www.gateworld.net/movies/images/03_18.jpg.shtml
Zresztą tutaj widzimy jak na tle, właśnie tych więzów, którymi był skrępowany na twoim zdjęciu (czyżby się oswobodził?), leje się z Jackiem. Tylko czy kolejność zdjęć jest właściwa, czy odwrotna. To też znaczące pytanie

-
Wskaż do odpowiedzi
Miejmy nadzieję, że w serialu nie uświadczymy już żadnych Goauld'ow tylko w końcu jakiś nowy mocny wróg się pojawi, bo bądźmy szczerzy, do tej pory żaden z tych wrogów nic nie zrobił tak naprawdę ziemianom, fajnie jakby tak np wybyli połowę ziemian
wtedy by poczuło sie, że przeciwnik jest potężny
Myślę, że wiecie o co mi chodzi, np tacy Wraith na początku pokazani jako potężna rasa poźniej zostaja zabijani łatwiej niż Goauldowie...:/

-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Pojawiło się nowe info o Stargate Universe... Zacząć chyba należy od tego że ma być to drogi projekt, więc nie należy się spodziewać szybkiego pojawienia się nowego serialu, prawdopodobnie Uniwerse pojawi się dopiero gdy wypali się SGA. Fabuła nowego Stargate ma koncetrować się na eksperymencie Pradawnych, który rozpoczęty został na długo przed wojną z Wraith. Ekperyment polegał na wysłaniu przestrzeń kosmiczną bezzałogowego statku który będzie automatycznie rozstawiał w napotkanych po drodze galaktykach nowe wrota i drugiego statku, który będzie się zajmował badaniem tych światów. Właśnie na tym statku badawczym przy użyciu adresu z dziewiątym chevronem ma zostać zainstalowana ekipa z Ziemi. Akcja Uniwerse będzie się więc w dużym stopniu kręcić wokół latania statkiem. Producenci podkreślają że chcą stworzyć coś nowego a nie wyprodukować Stargate 2. Liczą na to że uda im się w ten sposób zainteresować serialem nowych widzów...
Ignorance is a virtue.
-
Wskaż do odpowiedzi
no, z wciąż przemieszczającym się SGC (mam nadzieje ze nie tylko po obrębie jednej galaktyki ale kilku, gdzie spotkają kilka wrogo/przyjaznie nastawionych cywilizacji) powieje troche świeżością, szkoda tylko że trzeba bedzie jeszcze na to poczekać, choć chyba było mówione że jednak w 2008 ma się pojawić... bo jakby niezauważyli to SGA już się wypaliło... niestety :/
-
Wskaż do odpowiedzi
No zapowiada się ciekawieOd ponad roku fani zostali nakarmieni pomysłem kolejnego serialu z świata Stargate. Trwający strajk scenarzystów miał wpływ na opóźnienie startu całej machiny rozpoczęcia tworzenia tego serialu. Nadszedł jednak już czas na to by pierwsza koncepcja ujrzała światło dzienne:
Stargate Universe umieszcza wydarzenia na statku będącego częścią nieukończonego eksperymentu Pradawnych który rozpoczął się prawdopodobnie miliony lat temu. Ziemianie mają podjąć wyzwanie dokończenia tego projektu. Pradawni go porzucili bo sami zajęli się ascendacją. Polegał on na wysłaniu statku przez wszechświat, przed nim wysyłany były inny który rozprzestrzenia wrota po galaktykach i za pomocą dziewiątego chevronu można byłoby się do tego statku dostać. Dowiemy się że Pradawni przed przybyciem do naszej galaktyki wysłali najpierw statek który automatycznie umieścił wrota na wielu planetach, a dopiero następnie trafił do nas statek badawczy. Dziewiąty symbol pozwala na dotarcie do tego nie nazwanego jeszcze statku Pradawnych. Seria będzie osadzona statku podróżujący z galaktyki do galaktyki.
Źródło: gwrota.pl

-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
Czy SGA się wypaliło? Nie wydaje mi się. Ja czekam niecierpliwie na 5 sezon.
A SGU?
Kłania się Star Trek...
P.S. Ale nastawiona jestem pozytywnie , of course
A SGU?
Czy to takie świeże????Helventis pisze:no, z wciąż przemieszczającym się SGC (mam nadzieje ze nie tylko po obrębie jednej galaktyki ale kilku, gdzie spotkają kilka wrogo/przyjaznie nastawionych cywilizacji) powieje troche świeżością,
Kłania się Star Trek...

P.S. Ale nastawiona jestem pozytywnie , of course
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
http://www.jensenackles.pl
Oceń ten serial