Ash vs Evil Dead [STARZ]

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
ja123
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
youtube Warszawa

Re: Ash vs Evil Dead [STARZ]

Post autor: ja123 »

Do mnie idealnie trafił. Potrzebowałem takiego humoru. Od kilku lat sitcomy ssą. Jedyne chyba seriale, które mnie bawią to Louie (ale to inny rodzaj humoru) i Shameless. A tu - bawiło kiedyś, bawi teraz. Bezpretensjonalny humor, nic na siłę, pół godziny zabawy.

PS. zapomniałem o South Park. Ale on ma w ostatnich latach mało wzlotów (obecny sezon) a pełno upadków (większość odcinków z ostatnich sezonów).
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Oglądnąłem dwa odcinki. Nie spodziewałem się niczego dobrego bo to przecież starz. Miło więc się zawiodłem :D
Jest śmiesznie, krwawo i zabawnie. Na minus zaliczył bym kiepskie efekty z czerwoną farbą, którą tak dobrze zapamiętałem właśnie ze Spartacusa. Na szczęście pozostałe efekty są nieźle zrobione.
Jeśli chodzi o scenariusz i grę aktorską to owszem, są liczne braki i niedociągnięcia jak np. chyba najgorzej zagrana scena uprawiania seksu w dziejach seriali telewizyjnych, ale i tak dobrze się przy tym serialu bawiłem.

Jeśli serial zakończy się sensownie, gdzieś na 10-14 odcinkach to będzie nieźle - więcej nikt nie wytrzyma takiej siekanki.
Na razie więc jest całkiem nieźle :)
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

obrazek

Ponieważ, a może mimo tego, że bardzo lubię oryginalną trylogię kinową Evil Dead, serial zacząłem oglądać ze sporym sceptycyzmem.
Miałem świadomość, jakiego rodzaju mieszanki się spodziewać i niby w pierwszych 2 odcinkach było, co trzeba, ale nie mogłem się na 100% do serialu przekonać. Gamoniowatość Asha równa wielkości jego ego i waleczności strasznie mnie irytowała.
Ale to minęło wraz z 3 odcinkiem, w którym wciągnąłem się na całego. Chyba pomogło to, że dostaliśmy powiew świeżości - nowego świetnego demona, niby "mięczaka", ale naprawdę dużo nie brakowało, by przygody Asha i ferajny dobiegły końca. Piła łańcuchowa na to zło niewiele pomogła. ;)

P.S. W kwestii ilości odcinków... Jest już zamówiony 2 sezon serialu, o czym było parę postów wyżej. :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

aaa więc jednak chłopaki ze starz powielają schematy - ze Spartakusem też tak było - serial nie miał jeszcze emisji a już zapowiadali, że zamówili drugi sezon....
No cóż - ja pewnie nie dotrwam ale na razie chętnie sięgnę po trzeci odcinek :ok
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Jednak znudziło mi się już i stało się to szybciej niż myślałem - po oglądnięciu czwartego odcinka mam dość. Powrót "niebieskiego" jawi mi się jako brak pomysłu. Co ciekawe jakiś słabiak z niego skoro robi takie podchody do nieprzytomnego i jeszcze w dodatku przegrywa ;)
Poza tym odcinek ten kompletnie nic nie wniósł nowego do tematu. Był mdły i nudny.
Odpadam więc bez żalu.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Ostatnie dwa odcinki jak na ten serial nie powalają. Zabrakło tego czegoś. A może po prostu formuła serialu się nie sprawdza i rozwleczona fabuła wpływa negatywnie na formę serialu? Nie zrozumcie mnie źle, nie było tragedii,ale w porównaniu z poprzednimi odcinkami poziom się obniżył albo historia zbacza na mniej interesujące tory. Choć przyznam, że końcówka ósmego epizodu totalnie mnie zaskoczyła i tego w ogóle się nie spodziewałem. Za to duży plus, że scenarzyści mają jakieś asy w rękawie. Choć z drugiej strony szkoda.
Dalej jest krwawo i kiczowato dalej mamy niewybredny humor Asha, choć najbardziej ciekawi mnie kim okaże się Xena i co ma wspólnego z tym całym Złem, które sprowadził Ash.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

USA Re: Evil Dead serialem?

Teaser drugiego sezonu.
Serial wraca na ekrany w październiku.

Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

USA Re: Ash vs Evil Dead [STARZ]

Post autor: grego1980 »

Obejrzałem trzy pierwsze odcinki i mam mieszane uczucia. Po pierwszych dwóch byłem zachwycony. Ale po drugim juz trochę znudzony. Obawiam że może mi się znudzić. Tak że trzeba będzie dawkować bo mimo to dobra zabawa. :ok
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Trzeci sezon startuje już niedługo, bo 25. lutego.
Poniżej zapowiedź.

Kurcze, mam jeszcze cały drugi sezon do nadrobienia :/ a gdzie tu czas znaleźć?
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Nadrobiłem 3 sezon, który jest jednocześnie ostatnim.
Fajnie, że Starz serial zakończyło w momencie, kiedy da się go obejrzeć jako całość. Co by tu o nim napisać... Czyste szaleństwo i błazenada, w każdym sezonie przynajmniej parę bardzo niesmacznych scen, które zamiast przerażenia wywołują śmiech.
I o to w tym serialu - wzorem kinowych pierwowzorów - chodzi. :)
Co do Asha... coś czuję, że jeszcze nie odszedł całkiem na emeryturę.
Może go za parę lat jeszcze obejrzymy, jak zmaga się przy użyciu swej piły z wszechobecnym złem np. w jakimś filmie kinowym. :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ