Poniżej znajduje się lista z dodanymi napisami do naszego serwisu.
Natomiast wchodząc do tego działu dowiesz się o wszystkim dotyczącym tłumaczeń:
Informacje, Requesty i Pomoc techniczna.
Zauważyłem, że często zdarza się, że odtwarzając plik video z napisami na telewizorze np. z pendrive'a zdarza się, że napisy nie pasują. Jest to ciekawe o tyle, że ten sam film, z tymi samymi plikami tekstowymi, na komputerze odtwarzany jest poprawnie. Ale znalazłem na to sposób - może się komuś przyda.
Problemem jest tutaj FPS czyli prędkość wyświetlania w klatkach na sekundę.
Problem dotyczy głównie standardu MicroDVD czyli napisów z czasem, podanym w nawiasach klamerkowych:
{878}{973}Napisy zostały specjalnie dopasowane do Twojej wersji filmu.
{974}{1009}O Boże...
Ale na szczęście można łatwo temu przeciwdziałać. Sprawdź FPS filmu*, otwórz notatnik i dodaj jedną z poniższych linijek z prędkością FPS jako pierwszą: {1}{1}23.976
Zauważyłem, że często zdarza się, że odtwarzając plik video z napisami na telewizorze np. z pendrive'a zdarza się, że napisy nie pasują. Jest to ciekawe o tyle, że ten sam film, z tymi samymi plikami tekstowymi, na komputerze odtwarzany jest poprawnie. Ale znalazłem na to sposób - może się komuś przyda.
Problemem jest tutaj FPS czyli prędkość wyświetlania w klatkach na sekundę. Problem dotyczy głównie standardu MicroDVD czyli napisów z czasem, podanym w nawiasach klamerkowych:[code]{878}{973}Napisy zostały specjalnie dopasowane do Twojej wersji filmu. {974}{1009}O Boże...[/code] Ale na szczęście można łatwo temu przeciwdziałać. Sprawdź FPS filmu*, otwórz notatnik i dodaj jedną z poniższych linijek z prędkością FPS jako pierwszą: {1}{1}23.976 [code]{1}{1}23.976 {973}Napisy zostały specjalnie dopasowane do Twojej wersji filmu. {974}{1009}O Boże...[/code]Lub: {1}{1}25[code]{1}{1}25 {973}Napisy zostały specjalnie dopasowane do Twojej wersji filmu. {974}{1009}O Boże...[/code] A napisy będą zsynchronizowane.
[size=85]*POMOC: By sprawdzić FPS filmu:[/size] [spoiler]Użyj np. programu [url=http://www.videolan.org/][b]VideoLAN[/b][/url]