Kanadyjscy fani Star Trek postanowili upamiętnić śmierć Leonarda Nimoya (serialowego Spocka), wykorzystując... pięciodolarowe banknoty kanadyjskie. Wykorzystując podobieństwo zmarłego aktora do jednego z kanadyjskich premierów, zaczęli na banknotach przerabiać postać premiera na wizerunek Spocka. Zjawisko na tyle przybrało na sile, że Bank Kanady zaprotestował przeciwko "Spockingowi", podkreślając niewłaściwy charakter takiego postępowania. Brawa dla fanów ST z Kanady!
Kanadyjscy fani Star Trek postanowili upamiętnić śmierć Leonarda Nimoya (serialowego Spocka), wykorzystując... pięciodolarowe banknoty kanadyjskie. Wykorzystując podobieństwo zmarłego aktora do jednego z kanadyjskich premierów, zaczęli na banknotach przerabiać postać premiera na wizerunek Spocka. Zjawisko na tyle przybrało na sile, że Bank Kanady zaprotestował przeciwko "Spockingowi", podkreślając niewłaściwy charakter takiego postępowania. Brawa dla fanów ST z Kanady!
Świetny news i bardzo ciekawa informacja. Brawa za kreatywność dla pomysłodawcy!
Spock już na zawsze zagościł w mojej pamięci jako nieodłączny członek ekipy Star-Treka ale też i jako ważna postać całego kanonu gatunku sci-fi.
Bez niego kosmos jawi mi się jako pusta przestrzeń...
:)
Świetny news i bardzo ciekawa informacja. Brawa za kreatywność dla pomysłodawcy! Spock już na zawsze zagościł w mojej pamięci jako nieodłączny członek ekipy Star-Treka ale też i jako ważna postać całego kanonu gatunku sci-fi. Bez niego kosmos jawi mi się jako pusta przestrzeń... :)