Planuję Wystawić Members -CZYTAJ TO!

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Planuję Wystawić Members -CZYTAJ TO!

Post autor: asd »

W tym dziale rezerwujemy seriale - oto kilka zasad.

Tematy "przyklejone" zakładamy tylko dla tych seriali, którymi akurat się zajmujemy. Jeśli dany sezon się skończył proszę temat odklejać! Jeśli przerwa w sezonie ma trwać dłużej niż pół roku to również odklejamy!

Rezerwacja serialu może nastąpić maksymalnie na 60dni przed planowaną premierą (najlepiej z miesiąc wcześniej).
Nie podbieramy sobie seriali - jeśli ktoś ostatnio coś wystawiał to ma pełne prawo do kontynuacji (chyba, że się zrzeknie).
Jeśli ktoś przejmuje serial (za zgodą) musi utworzyć nowy, przyklejony temat.

Tylko dzięki temu zapanuje porządek w tamtym dziale i od razu będzie wiadomo kto i co obecnie wystawia (Twórca tematu).

Jeśli ktoś nie ma praw do tworzenia/edycji (przyklejonych) tematów to piszcie (nadam takie prawa).
Jak macie uwagi to piszcie.
Obrazek When Dreams Come True...
Inminditrust
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Inminditrust »

Pytania/uwagi/itd :)

Pytanie zwlaszcza jak w moim przypadku Skins, bo zakładam, że to niejako stało się inspiracją tematu. fluid nie zrzekał się serialu, jednak nie wystawiał nic już blisko rok, a na forum nie był 2 miesiące. saper202 mi zezwolił na przejęcie, czy jeśli trafi mi się podobny przypadek Ty i saper będziecie mieli tutaj niejako racje decydująca, czy szukać/polować jakoś na oryginalnego uploadera? czy ta 'ostatniość' wystawianie ma sie bardziej do przejmowania w polowie sezonu jak teraz po BomBomie i żeby tego nie 'podbierać' jeśli nie zaistnieje konieczność a 'zapomniane' sezony są bardziej dyskusyjne? Tzn przy wątpliwościach i tak na pewno będę najpierw pytać, tylko tak ogólnie :)

I może w kwesti porządkowania działu wystawione mini/zakończone seriale wystawione już w całości/tematy seriali, które zmienily uploadera, i z racji tego powtarzają się skasować? albo utworzyć jedynie post w którym można rozpisać uploaderów na wypadek gdyby ktoś potrzebował jakieś zgody a nie był pewny oryginalnego uploadera.

Czyli np:

Serial X:
[sezon 05][w trakcie] - na forum przyklejony tylko temat dla najnowszego sezonu/uploadera, pozostałe skasowane
osoba A
osoba B
osoba C - osoba która w danej chwili zajmuje sie serialem

serial Z:
[mini][wystawiona] - temat rezerwacyjny do skasowania, bo nie jest już istotny
osoba D

w ten sposób tematów by ubyło, i szybciej można byłoby dojść do kogo uderzać o prawa do uploadu.
mogłabym sklecić taką listę jeśli byś chciał :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Co do listy to niech się wszyscy wypowiedzą.
Nie wirem tylko czy to nie zamiesza bo trzeba by cały czas ją aktualizować.

Proponuję po prostu zakładać temat przyklejony - jak się znajdzie "prawowity" uploader to temat odklejasz a "prawowity" zakłada swój przyklejony i po kłopocie.

Jak po założeniu dajmy na to przez dwa tyg. nikt nie zgłasza pretensji to serial jest Twój - proste.
Inminditrust
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Inminditrust »

Jasne rozumiem :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Więc nie szukaj i nie pytaj czy ktoś zrezygnował z danego serialu czy nie - po prostu załóż temat i czekaj na reakcję.
Myślę, że to będzie najprostsze rozwiązanie.
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Mam propozycję!
Może by tak zrobić taką listę seriali "nieobsadzonych" któe spełniają wymogi (napisy),a z różnych przyczyn nie został wystawione. Chodzi mi to że czasem się zapomina o serialach które gdzieś tam kiedyś ktoś proponował, czasem uploader zrezygnuje i lista serial wisi, a tak by była lista rezerwowa i w razie gdyby ktoś miał wolne "sloty" ;), to mógłby sobie serial z tej listy zaczerpnąć. , Oczywiście lista byłaby aktualizowana na bieżąco (przez mnie na przykład :D:D), ale o tym później. Co sądzicie??
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Pomysł dobry - oto początek listy:

Kod: Zaznacz cały

Blackdonnellys,The
Deep End,The
Due South
Hawthorne
O.C.,The
Swingtown
Testees
Kennedys,The
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

To może dać to jako ogłoszenie do "planuję wstawić" żeby nie zaginęło??

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ