Witam ostatnio znalazlem znakomity serial HBO niestety polskie napisy sa jedynie do pierwszego i drugiego odcinka sezonu 1. Reszta napisow jest po angielsku. Big Love było nominowane do Złotego Globa za najlepszy serial dramatyczny. Mam nadzieje ze spodoba wam sie propozycja tego znakomitego serialu i znajdzie sie ktos kto moglby przetlumaczyc kolejne odcinki.
Trzy na jednego
Big Love
produkcja: USA gatunek: Dramat
Opis:
Jeden mąż - trzy żony. Trzy rodziny, trzy domy, siedmioro dzieci - dużo kłopotów.
Nietypowa amerykańska rodzina żyje wokół wspólnego podwórka i basenu. Kobiety ustalają między sobą grafik, w którym z domów ich wspólny mąż spędzi kolejną noc. Ale nie wszystkim istniejący układ odpowiada, bo niektóre są bardziej zazdrosne od innych...
Serial sklada sie 3 sezonow ale niedlugo bedzie emitowany 4.
Witam ostatnio znalazlem znakomity serial HBO niestety polskie napisy sa jedynie do pierwszego i drugiego odcinka sezonu 1. Reszta napisow jest po angielsku. Big Love było nominowane do Złotego Globa za najlepszy serial dramatyczny. Mam nadzieje ze spodoba wam sie propozycja tego znakomitego serialu i znajdzie sie ktos kto moglby przetlumaczyc kolejne odcinki.
[b]Trzy na jednego Big Love[/b] produkcja: USA gatunek: Dramat
[b]Opis:[/b] Jeden mąż - trzy żony. Trzy rodziny, trzy domy, siedmioro dzieci - dużo kłopotów. Nietypowa amerykańska rodzina żyje wokół wspólnego podwórka i basenu. Kobiety ustalają między sobą grafik, w którym z domów ich wspólny mąż spędzi kolejną noc. Ale nie wszystkim istniejący układ odpowiada, bo niektóre są bardziej zazdrosne od innych...
Serial sklada sie 3 sezonow ale niedlugo bedzie emitowany 4.
Po pierwsze Moda na Sukces nie była nominowana do Złotego Globa i nie wydaje mi się żeby była na poziomie tego serialu....
Po drugie większość seriali ze stajni HBO są na prawdę dobre więc ja z ciekawości obejrzę sobie 1 odcinek i zobaczymy co dalej.
Po trzecie napisy to też nie jest duży problem Jest teraz tylu tłumaczy że wystarczy dać cynk i ktoś podłapie
Po pierwsze Moda na Sukces nie była nominowana do Złotego Globa i nie wydaje mi się żeby była na poziomie tego serialu.... Po drugie większość seriali ze stajni HBO są na prawdę dobre więc ja z ciekawości obejrzę sobie 1 odcinek i zobaczymy co dalej. Po trzecie napisy to też nie jest duży problem :) Jest teraz tylu tłumaczy że wystarczy dać cynk i ktoś podłapie :)
Tylko się nie denerwujmy Oczywiście, że samo streszczenie fabuły nie uprawnia do żadnego wnioskowania pejoratywnego, bo w ten sposób można uznać "Annę Kareninę" Tołstoja za fabularnie zbliżoną do "Mody na sukces", czy też "Wichrowe wzgórza" Emily Bronte Wszak to wszystko głównie o miłości, zdradach, konfliktach, a o tym jest też "Moda..."
Właśnie sposób ujęcia tematu często decyduje o poziomie dzieła, a nie tylko tematyka, która przecież często w ogólnych zarysach lubi się powtarzać
HBO to pewna marka, która sugeruję jakość o wiele wyższą niż rzeczony serial-tasiemiec, więc serial proponowany może być bardzo ciekawy Tylko te napisy...
@icecool - uzupełnij propozycję o wszystkie wymagane linki (według zasad - http://www.tvshows.i365.pl//charts.php?action=all_list), zawsze mogą się przydać, gdy napisy jednak się kiedyś pojawią (do listy - dodaję na wszelki wypadek - na razie nie dopisuj, dopóki nie będzie wiadomo więcej w zakresie napisów właśnie )
Tylko się nie denerwujmy :) Oczywiście, że samo streszczenie fabuły nie uprawnia do żadnego wnioskowania pejoratywnego, bo w ten sposób można uznać "Annę Kareninę" Tołstoja za fabularnie zbliżoną do "Mody na sukces", czy też "Wichrowe wzgórza" Emily Bronte :) Wszak to wszystko głównie o miłości, zdradach, konfliktach, a o tym jest też "Moda..." :)
Właśnie sposób ujęcia tematu często decyduje o poziomie dzieła, a nie tylko tematyka, która przecież często w ogólnych zarysach lubi się powtarzać :)
HBO to pewna marka, która sugeruję jakość o wiele wyższą niż rzeczony serial-tasiemiec, więc serial proponowany może być bardzo ciekawy :) Tylko te napisy...
[b]@icecool[/b] - uzupełnij propozycję o wszystkie wymagane linki (według zasad - http://www.tvshows.i365.pl//charts.php?action=all_list), zawsze mogą się przydać, gdy napisy jednak się kiedyś pojawią (do listy - dodaję na wszelki wypadek - na razie nie dopisuj, dopóki nie będzie wiadomo więcej w zakresie napisów właśnie ) :)
Przytaczam wypowiedz pewnego uzytkowika z innego forum ktory obejrzal wszystkie 3 sezony.
Bardzo dobrze zagrany i zrobiony ciekawy dramat obyczajowy o nowoczesnym mormonie poligamiście, jego 3 żonach, 7 dzieciakach, sekcie mormońskiej i ogólnie tych klimatach.
Dużo sexu ale przede wszystkim świata mormonów poligamistów tych nowoczesnych i starych.
Konflikty w rodzinie, między żonami oraz Bill vs sekta pod przywództwem ojca żony Billa nr 2 czyli Nicki.
Serial jest bardzo ciekawy, orginalny z naprawdę dobrą obsadą.
Pokazane jest życie za równo Billa i 3 żon jak i też dzieci i tego jak sobie radzą w tej wyjątkowej rodzinie.
Jest też ciekawy wątek konfliktu z sektą i ukazanie tej bardzo staroświeckiej części mormonów poligamistów.
Osobiście oglądam z Angielskimi, ucząc się przy okazji mniej używanych słówek.
Ogólnie język, prócz religijnego jest bardzo prosty więc ogląda się ze zrozumieniem.
A jest co oglądać.
Kawał dobrego dramatu o wartościach rodzinnych w atmosferze poligamii, Mormonów z tym że nasza główna rodzinka jest bardzo podobna do naszych.
Dochodzi do tego też dość specyficzny humor, który zaliczył bym do czarnego humoru.
Moze to was choc troche zacheci do zapoznania sie z serialem
Przytaczam wypowiedz pewnego uzytkowika z innego forum ktory obejrzal wszystkie 3 sezony.
[quote]Bardzo dobrze zagrany i zrobiony ciekawy dramat obyczajowy o nowoczesnym mormonie poligamiście, jego 3 żonach, 7 dzieciakach, sekcie mormońskiej i ogólnie tych klimatach. Dużo sexu ale przede wszystkim świata mormonów poligamistów tych nowoczesnych i starych. Konflikty w rodzinie, między żonami oraz Bill vs sekta pod przywództwem ojca żony Billa nr 2 czyli Nicki.
Serial jest bardzo ciekawy, orginalny z naprawdę dobrą obsadą. Pokazane jest życie za równo Billa i 3 żon jak i też dzieci i tego jak sobie radzą w tej wyjątkowej rodzinie. Jest też ciekawy wątek konfliktu z sektą i ukazanie tej bardzo staroświeckiej części mormonów poligamistów.[/quote]
[quote]Osobiście oglądam z Angielskimi, ucząc się przy okazji mniej używanych słówek. Ogólnie język, prócz religijnego jest bardzo prosty więc ogląda się ze zrozumieniem.
A jest co oglądać. Kawał dobrego dramatu o wartościach rodzinnych w atmosferze poligamii, Mormonów z tym że nasza główna rodzinka jest bardzo podobna do naszych.
Dochodzi do tego też dość specyficzny humor, który zaliczył bym do czarnego humoru.[/quote]
Moze to was choc troche zacheci do zapoznania sie z serialem :)
Jeśli jesteście zainteresowani tym serialem, to od września mógłbym wziąc się za przetłumaczenie sezonu 2 i 3. Jest tylko mały problem - ktoś musiałby podesłac mi je via Poczta Polska, wypalone na płytkach. Oczywiście za płyty i przesyłkę zwrócę pieniązki. Niestety, z moim domowym łączem sciągałbym to wieki, a przecież nie samym zasysaniem seriali człowiek zyje:P
Jeśli jesteście zainteresowani tym serialem, to od września mógłbym wziąc się za przetłumaczenie sezonu 2 i 3. Jest tylko mały problem - ktoś musiałby podesłac mi je via Poczta Polska, wypalone na płytkach. Oczywiście za płyty i przesyłkę zwrócę pieniązki. Niestety, z moim domowym łączem sciągałbym to wieki, a przecież nie samym zasysaniem seriali człowiek zyje:P
Jestem sceptycznie nastawiony do tego serialu - po prostu nie mam czasu na oglądanie i testowanie, czy to faktycznie "moda" czy dobra obyczajówka... - odpuszczam więc sobie.
Jestem sceptycznie nastawiony do tego serialu - po prostu nie mam czasu na oglądanie i testowanie, czy to faktycznie "moda" czy dobra obyczajówka... - odpuszczam więc sobie.
Jest jakaś szansa na więcej odcinków tego serialu??
"trzeba się godzić że chcesz mówić ale nikogo nic to
nie obchodzi albo nie umiesz albo życie tak sprawiło
że o bólu nic nie powiesz i ukryjesz wszystko nawet miłość"
Czyżby już pierwszy sezon obejrzany ?? Poprosiłbym o jakąś wypowiedź
Wstawię, jak tylko skompresuję 6 zaległych sezonów seriali http://tvshows.i365.pl/submenubar.php
Czyżby już pierwszy sezon obejrzany ?? :) Poprosiłbym o jakąś wypowiedź :) Wstawię, jak tylko skompresuję 6 zaległych sezonów seriali http://tvshows.i365.pl/submenubar.php :]
Ja wprawdzie kończę ściąganie pierwszego sezonu, ale na razie cierpię na brak czasu żeby się zabierać za coś nowego. Prędzej czy później na pewno obejrzę Oczywiście dzięki
Ja wprawdzie kończę ściąganie pierwszego sezonu, ale na razie cierpię na brak czasu żeby się zabierać za coś nowego. Prędzej czy później na pewno obejrzę :D Oczywiście dzięki :salut:
To nie dla mnie. Ale osoba która to chce, obejrzała parę odcinków na HBO i jej się spodobał.
Ja jeszcze tego nie oglądałem
Sezon 1 obejrzany! Serial znam, kiedyś oglądałem parę odcinków na HBO i bardzo przypadł mi do gustu. Do Mody na sukces nijak nie można go porównywać, to nie jest telenowela! Jak przystało na serial produkcji HBO jest bardzo dobry i godny polecenia! Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na następne sezony!
Sezon 1 obejrzany! Serial znam, kiedyś oglądałem parę odcinków na HBO i bardzo przypadł mi do gustu. Do Mody na sukces nijak nie można go porównywać, to nie jest telenowela! Jak przystało na serial produkcji HBO jest bardzo dobry i godny polecenia! Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na następne sezony!
Obejrzałem parę odcinków i nawet fajny ten serial. Do Mody na sukces nie ma co porównywać, dwa całkowicie różne seriale.
Ogólnie to dosyć ciekawy serial, ale cały czas mnie jedno zastanawia.
Czy jest możliwe kochać więcej niż jedną osobę ?
Jak zapatrujecie się na poligamie ?
Ogólnie to dosyć ciekawy serial, ale cały czas mnie jedno zastanawia. Czy jest możliwe kochać więcej niż jedną osobę ? Jak zapatrujecie się na poligamie ?
Obejrzałem 3 pierwsze odcinki i więcej nie tknę, serial jest dla mnie piekielnie nudny (nawet jak na obyczajówkę), nie przykuł mojej uwagi i odpuszczam go sobie, bo mam kilka innych seriali do sprawdzenia
Obejrzałem 3 pierwsze odcinki i więcej nie tknę, serial jest dla mnie piekielnie nudny (nawet jak na obyczajówkę), nie przykuł mojej uwagi i odpuszczam go sobie, bo mam kilka innych seriali do sprawdzenia ;)