Bates Motel
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- youtube Warszawa
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Re: Bates Motel
Jeju... to już za chwilę, a nadal mam zaległy 3 sezon...
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
W San Diego podczas Comic-Conu oficjalnie poinformowano, że piąty sezon będzie ostatnim.
Co więcej ujawniono, że w rolę Marion Crane, którą w filmie Alfreda Hitchcocka wcieliła się Janet Leigh, w serialu zagra popularna piosenkarka Rihanna.

Produkcja finałowego sezonu ruszy na jesieni, a jego premiera odbędzie się w 2017 roku.
Co więcej ujawniono, że w rolę Marion Crane, którą w filmie Alfreda Hitchcocka wcieliła się Janet Leigh, w serialu zagra popularna piosenkarka Rihanna.

Produkcja finałowego sezonu ruszy na jesieni, a jego premiera odbędzie się w 2017 roku.
-
kapryk
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Przystanek Alaska
Po tym co zaszło w naprawdę udanym 4 sezonie, to było raczej oczywiste.Lubec pisze:W San Diego podczas Comic-Conu oficjalnie poinformowano, że piąty sezon będzie ostatnim.
-
kapryk
Kolejny serial, który finiszował w tym miesiącu, to jeden z tych przypadków gdy twórcy wiedzą kiedy skończyć i decydują się na to w odpowiednim momencie. Po znakomitym trzecim i czwartym, piąty był już "tylko" bardzo dobry. Finałowy odcinek chyba najbardziej spokojny z całego sezonu, chociaż działo się wiele i było creepy jak zawsze
Zapamiętam go jako porządny serial grozy, obfitujący w wiele zabawnych scen, , z mistrzowskimi rolami Very Farmigi
i Freddiego Highmore'a.
Spoiler:
Zapamiętam go jako porządny serial grozy, obfitujący w wiele zabawnych scen,
Spoiler:

-
sindar
-
Expert
Wreszcie nadrobiłem zaległe sezony Bates Motel.
Zgadzam się w pełni z opinią kapryka. 3 i 4 sezon rewelacyjny, 5 nieco słabszy, ale nadal bardzo dobry z niesamowitymi scenami - perełkami
Nieco może mnie rozczarowała konstrukcja finałowego odcinka BM, ale po przemyśleniu akceptuję takie rozwiązanie zaproponowane przez twórców.
Takie zabiegi się zdarzają, weźmy choćby Leftovers nie tak dawno.
Nieco obniżona ocena finałowego sezonu wynika m.in. z nie do końca wykorzystanego potencjału niektórych postaci - szeryfa Romero (chyba zabrakło na niego pomysłu w finałowym sezonie) czy Caleba
No i chyba Max Thieriot (Dylan) nie do końca był w stanie aktorsko dotrzymać kroku swojemu serialowemu bratu Normanowi, co zwłaszcza było widoczne w ich wspólnej finałowej scenie.
Reasumując, Bates Motel jest bardzo dobrym serialem, wartym polecenia.
Vera jako Norma oraz Freddie jako Norman zagrali wielkie, niesamowite i niezapomniane role. Szkoda, że ich ominęły nagrody Emmy, w pełni na te statuetki zasłużyli.
Zgadzam się w pełni z opinią kapryka. 3 i 4 sezon rewelacyjny, 5 nieco słabszy, ale nadal bardzo dobry z niesamowitymi scenami - perełkami
Spoiler:
Takie zabiegi się zdarzają, weźmy choćby Leftovers nie tak dawno.
Nieco obniżona ocena finałowego sezonu wynika m.in. z nie do końca wykorzystanego potencjału niektórych postaci - szeryfa Romero (chyba zabrakło na niego pomysłu w finałowym sezonie) czy Caleba
Spoiler:
No i chyba Max Thieriot (Dylan) nie do końca był w stanie aktorsko dotrzymać kroku swojemu serialowemu bratu Normanowi, co zwłaszcza było widoczne w ich wspólnej finałowej scenie.
Reasumując, Bates Motel jest bardzo dobrym serialem, wartym polecenia.
Vera jako Norma oraz Freddie jako Norman zagrali wielkie, niesamowite i niezapomniane role. Szkoda, że ich ominęły nagrody Emmy, w pełni na te statuetki zasłużyli.
-
kapryk
"Szkoda, że ich ominęły nagrody Emmy, w pełni na te statuetki zasłużyli."
To prawda.
Przypomniałeś mi BM i teraz tęsknię za klimatem tamtego miasteczka.
To prawda.
Przypomniałeś mi BM i teraz tęsknię za klimatem tamtego miasteczka.

-
Macmax40
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Ulubiony Serial: Rodzina Soprano
Jakoś nie miałem weny ani sił za to się zabrać i sam do końca nie wiem czy warto - horrory czy thrillery akceptuję do pewnego poziomu, jakoś nadprzyrodzone siły mnie nie kręcą, natomiast uwielbiam klimaty zwykło ludzkie, ostatnio bardzo mi się spodobał "Nie oddychaj" (Don't breathe")
-
kapryk
W Bates Motel nadprzyrodzonych sił raczej nie uświadczysz, osobiście mogę tylko gorąco polecić ten serial. 

-
sindar
-
Expert
Oj tak, też gorąco polecam BM. Są tu klimaty wyłącznie ludzkie, i to jakie. 

-
sindar
-
Expert
Bates Motel
A propos narzekań na ubogą ofertę SkyShowtime. Ponoć Bates Motel jest tam dostępny. A sam serial mocno polecam.
Oceń ten serial