Knight Rider

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Liroy
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Liroy »

heheh nie wnikam ile masz lat pierniku ;) ja tam mam 25 :D
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Hmm... tak czytam sobie te wasze opisy i z czystym sumieniem spasuję. Holy crap, wolę sobie jednak w międzyczasie zobaczyć jakiś dobry film.
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

obejrzyj chociaz pilota zanim spasujesz chociaz ten kto nie przepada za dodatkami s-f nie bedzie chcial tego ogladac
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Mnóstwo głupot, absurdów (zwłaszcza wszystko to co związane z KITTem) i niedociągnięć, ale to było to przewidzenia. Remake serialu będącego niemal esencją tandety lat 80. w dzisiejszych czasach, to raczej zły pomysł. Po pilocie oczekiwałem raczej niewiele i tyle też dostałem. Tempo raz jest szybkie (z podgłośnionym pop-rockiem w tle), by zaraz potem przejść do kolejnych sekwencji nic nie wartych dialogów i rozmów (z obowiązkową ściszpną, sentymentalną muzyką w tle). Film (?) co najwyżej średni i... głupi. Co wcale nie musi oznaczać że zły, bo wystarczyło podejść do niego z lekką ironią i odpowiednim dystansem, czego tutaj nie zrobiono, więc... Niestety nie jest dobrze. Jest kilka nawiązań do poprzednika, choć i tutaj nie wykorzystano potencjału (no nie mówcie, że takiego nie było, skoro miliony odczuwa sentyment do oryginału).
Spoiler:
Podsumowując - na ewentualną kontynuację nie czekam.
Liroy pisze:obejrzyj chociaz pilota zanim spasujesz chociaz ten kto nie przepada za dodatkami s-f nie bedzie chcial tego ogladac
s-f? Przecież to IMO zupełnie inna bajka. Bardziej pasuje (znowu IMO) tutaj określenie "dla amerykańskich nastolatków".
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

@batman2k3 ma rację - serial jest beznadziejny.
Ale jeśli popatrzec na niego z dystansem i z przymróżonym okiem?
Przez pryzmat kiczowatości starej wersji?
Spoiler:
Obrazek When Dreams Come True...
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

no i dla takich pierdol mozna to obejrzec xD
Awatar użytkownika
Krzychu
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: Krzychu »

a ja zamierzam go ogladac :) zawsze to jakas odskocznia od rzeczywistosci :)
„Ludzie mają skłonności matematyczne i zawsze na coś liczą” - T. Szyfer
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

o wlasnie a nie tylko realizm nonstop trza czasem pomarzyc a ze mozna sie przy tym posmiac to juz druga strona medalu :P
HV
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: HV »

xvidasd - było przecież w tym odcinku, że wyłączyli ten system samochodu, bo prawie sie do neigo włamali, więc dlatego tak ten samochód wygląda na ostatnim screenie ;)
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Ale to chyba nie ta scena, bo tam nie było ruchu ulicznego. Screenshot @xvidasd pochodzi chyba z wcześniejszej ucieczki. Może się mylę.
HV
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: HV »

batman2k3 - masz rację, to jest z wcześniejszego pościgu. Mój błąd.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

jest to czego sie spodziewłem , fajna fura, troche poscigow strzelainy fajne laski
i mało skomplikowanej tresci
niczego innego nie mozna sie było spodziewac,
jak dlamnie ok
z checia obejrze jeszcze kilka odcinkow i zobacze co bedzie dalej
base-x
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: base-x »

kidy nastepny odcinek (premiera) ?
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

kidy nastepny odcinek (premiera) ?
o ile wogóle będzie następny odcinek, bo NBC jeszcze nie przedstawiło ramówki, to pojawi się dopiero we wrześniu najprawdopodobniej
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

dlugasny artykul ale troche sie mozna z niego dowiedziec

http://www.variety.com/VR1117983169.html

1.Knight Rider dostal zamowienie od NBC na kilka epizodow (domyslam sie ze jak bedzie dobra ogladalnosc to beda dokrecac kolejne)
2.Chuck dostal pewniaka na drugi sezon
3.Life rowniez jest pewny na drugi sezon
4.jeszcze nie potwierdzone ale na 99% pewne ze Medium tez dostanie kolejny sezon
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

No to super! Czekałem właśnie na taką wiadomość. Jeśli zamówili parę odcinków, to mam nadzieję, że pójdzie w miarę dobrze, oglądalność będzie znośna (jak na ich warunki) i doczekamy się całego sezonu.
No oczywiście, żeby przy okazji i serial był warty oglądania ;)
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Emisja nowego serialu rozpocznie się już w sezonie jesiennym w 2008r. Amerykanie będą mogli oglądać kolejne odcinki w każdą środę o godz. 20.00. Powtórki będą w sobotę o 21.00.

Serial będzie emitowany również w sezonie zimowym 2009r. Odcinki będą, tak jak wcześniej, wyświetlane w środy o 20.00, nie będzie jednak sobotnich powtórek.

W sezonie letnim emisja serialu zostanie przerwana, ale jeżeli wyniki oglądalności spełnią oczekiwania stacji NBC, to sezon drugi serialu ponownie pojawisię w jesiennej ramówce.

NBC swoją jesienną ramówkę rozpoczynie w poniedziałek 8 września, więc dzień 10 września oznaczcie w kalendarzach jako powrót legendy! :)

Producentami wykonawczymi serialu będą:
David Bartis (Heist, The O.C.)
Doug Liman (Mr. and Mrs. Smith, Tożsamość Bournea)
Gary Scott Thompson (Szybcy i wściekli 1 & 2)

David Andron będzie producentem nadzorującym i będzie odpowiedzialny za scenariusz.

Wszyscy panowie (oprócz G.S. Thompsona) odpowiedzialni byli za nowego pilota serialu.
żródło: Knight-Rider.pl
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

Dobra wiadomość, coraz wiecej seriali ma zaplanowane nowe sezony na jesien. Ramówka zapowiada się ciekawie :grin:
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Po odcinku 1x1 mam wrażenie jakbym oglądał połączenie Bonda, Transformers z Mission Impossible. Bajery technologiczne, świetne efekty, aż czasem ma się wrażenie, że jest ich aż za dużo. Fajnie przerobili oryginalny podkład dźwiękowy z czołówki na bardziej nowoczesny :) Trochę nie podoba mi się gra niektórych aktorów i jakoś za bardzo głos KITTa (jakoś Val Kilmer mi nie przypasował). Ogólnie serial jest naprawdę ciekawy. może trochę sztuczny ale ciekawy. Rozpisałbym się szerzej o nim ale mi się nie chce :D
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

ja, jako że prawie nie oglądałem "starego" Knight Ridera (ponieważ nie moge zdzierżyć pana Husselhoffa) to nie porównuje tego serialu do pierwowzoru. Po obejrzeniu 1 odcinka jestem raczej zadowolony. Myślałem że bedzie to bardziej kiczowate, a ogląda się całkiem przyjemnie. Ot, jak napisał poprzednik połączenie Bonda, Mision Impossible i Transformersów :P. Raczej nie jest to serial w którym bede bardzo wyczekiwał na kolejny odcinek, ale jak bede mial czas to pewnie będę oglądał kilka pod rząd.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ