Stargate Atlantis
-
Wskaż do odpowiedzi
-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
Według mnie 19 odcinek bardzo przewidywalny. Prawie nic co można by wywnioskować nowego z 18 odcinka się nie wydarzyło. Z niecierpliwością czekam na finał 4 sezonu i na 5 sezon. Mam nadzieję, że scenarzyści zaskoczą.
W SGA końcówki i początki sezonów są najlepsze i najbardziej poruszają ważne wątki serialu, bo w środku wieje trochę nudą, a scenariusz wymyślany jest trochę na siłę.
Pomimo tego jest to jeden z najlepszych sajfaj-przygodowych seriali ever.
W SGA końcówki i początki sezonów są najlepsze i najbardziej poruszają ważne wątki serialu, bo w środku wieje trochę nudą, a scenariusz wymyślany jest trochę na siłę.
Pomimo tego jest to jeden z najlepszych sajfaj-przygodowych seriali ever.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
-
Wskaż do odpowiedzi
po odcinku 19 mam mieszane odczucia. To męczenie na siłę motywu Michaela zaliczam na minus (pewnie będą sie z nim cały następny sezon jeszcze borykać). A na plus przemawia w sumie powrót Becketta (wiem że chwilowy) czuć było atmosfere dawnego SGA, te jego roztargnione zachowanie, niecodzienny sposób bycia
a skoro ma powrócić w nastepnym sezonie to może jeszcze coś będzie z tego serialu...
P.S. Wiem że strasznie wcześniej psioczyłem na powrót Becketta, ale widocznie się myliłem, w praktyce jego powrót wygląda lepiej niż w teorii
. No ale szkoda że scenarzyści poszli po najmniejszej linii oporu i wybrali najłatwiejsze wyjaśnienie jego cudownego powrotu 

P.S. Wiem że strasznie wcześniej psioczyłem na powrót Becketta, ale widocznie się myliłem, w praktyce jego powrót wygląda lepiej niż w teorii

-
Wskaż do odpowiedzi
Moim zdaniem odcinek słaby ta sprawa z Beckettem taka naciągana a Teyla grała męczennika jak nigdy. Na plus zaliczam to, że jej nie uratowali bo to by było całkiem przegięcie. Najlepszy motyw odcinka jak Ronon przytulił Becketta i taka minę zrobił hahha
:D No i jak zwykle Carter mogło by w ogóle nie być, nie pasuje do Atlantis w ogóle i nic nie wnosi...

-
despo
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
Ja już chyba oglądam ten serial z przyzwyczajenia. Nowy odcinek jest może lepszy od całej tej serii przerywników, ale nie zachwyca, czasem nawet jest nudny i nienaturalny. Nowa Teyla, niepodobna do wcześniejszej. Rodney też jakiś dziwny, sentymentalny, w ogóle nie śmieszny, mało było gadki Rodneyowskiej. Kanan niby jak zwykle nieufny do nowej sytuacji ale jakoś mnie nie przekonuje. W ogóle całość jakoś nie pasuje do charakterów głównych postaci. Jedyne co mnie cieszy to powrót Becketa i to by było na tyle.
-
kendzi
Wskaż do odpowiedzi - specjalista
-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Raczej tak bo jeśli nie on to kto? Brakuje ostatnio porządnych wrogów w SGA, miejmy nadzieję że Michael to zmieni..beata101 pisze:Ciekawe, czy w 5 sezonie Michael bedzie robił za głównego wroga...
Jeśli chodzi o obie części Kindred to trzymają dobry wysoki poziom, szkoda że nie jest tak cały czas.
Zauważyliście co się działo z napisami w drugiej części?

No i ja jestem trochę zawiedziony wyjaśnieniem powrotu Becketa, tym bardziej że można było z tego problemu jakoś lepiej wymanewrować. Z jednej strony świadczy to o tym że scenarzystom kończy się paliwo, z drugiej mam wrażenie że to nie była do końca ich wina. Wygląda na to że powrót Becketa został w dużym stopniu wymuszony przez protesty fanów serialu i nie był planowany wcześniej. Dlatego wyjaśnienie jego powrotu tak bardzo gryzie się z resztą fabuły. Wszystko to nie zmienia faktu że Becket świetnie to teamu SGA pasuje i dobrze że wrócił. Problem w tym że w międzyczasie pojawiła się Keller i więc mamy dwoje dyżurnych lekarzy na Atlantydzie. Może się więc okazać że w piątym sezonie skrótu SGA nie będziemy już czytać jako "StarGate Atlantis" tylko "Star Grey's Anatomy" :roll:Helventis pisze:szkoda że scenarzyści poszli po najmniejszej linii oporu i wybrali najłatwiejsze wyjaśnienie jego cudownego powrotu
Ignorance is a virtue.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
despo
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
Mogą wystąpić spoilery
Ten odcinek był naprawdę całkiem niezły, choć chwilami trochę monotonny. Zakończenie tworzy trochę możliwości na przyszłą serię. Co mi się nie podoba to to, że główny wątek pewnie będzie sie wlókł przez cały następny sezon, a jak będzie to wyglądało jak w tym sezonie, to z całą pewnością nie będę oglądał tego co tydzień. Pewnie całość połknę na raz.
Moja ocena 8/10.
Ten odcinek był naprawdę całkiem niezły, choć chwilami trochę monotonny. Zakończenie tworzy trochę możliwości na przyszłą serię. Co mi się nie podoba to to, że główny wątek pewnie będzie sie wlókł przez cały następny sezon, a jak będzie to wyglądało jak w tym sezonie, to z całą pewnością nie będę oglądał tego co tydzień. Pewnie całość połknę na raz.
Moja ocena 8/10.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Ostatni ep 4 sezonu całkiem niezły, choć pomysł powielony z SG-1, ale i tak wypadło dobrze. Sporo humoru, tylko zakonczenie odcinka strasznie głupie. Ja również wolałbym żeby pojawili się jacyś nowi wrogowie w 5 sezonie
bo Michael nudny jest... już wolałbym frakcję replikatorów Weir. A takto będą się męczyć z tym co Sheppard usłyszał od McKaya...

-
Wskaż do odpowiedzi
Naprawdę brakuje w tym serialu nutki dramatyzmu prawdziwego... wg mnie najlepiej by bylo jakby Atlantis zostalo jedyna ziemska kolonia przy zyciu razem z baza alpha beta itd a ziemia zostala zniszczona
Wraith mieli byc potezna rasa a sa banda sztywniakow o iq =30
// A sheppard to powinien być be z jednego oka i reki, moze byłby bardziej wiarygodny i zniszczalny w koncu
:D
![:]](./images/smilies/krzywy.gif)

-
beata101
Czepiasz się fasolke
Shepard is the best...bo ma byś the best. Zawsze potrzebny jest jeden bohater pozytwyny, z którym mogą się identyfikować małolaty...hehehe A poza tym JA uważam, że jest baaaaaardzo przystojny i ma dużo irlandzkiego uroku
Seria zakończyła sie perspektywicznie, jak będzie, zobaczymy. Scenarzyści wycinają czasami takie numery, że eh... Dzięki wszystkim za upload. Tak trzymać...to wy jesteście debeściaki

Seria zakończyła sie perspektywicznie, jak będzie, zobaczymy. Scenarzyści wycinają czasami takie numery, że eh... Dzięki wszystkim za upload. Tak trzymać...to wy jesteście debeściaki
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
-
Wskaż do odpowiedzi
-
beata101
No wiesz co..... :-( a na kogo mam patrzeć? Rodney jest wkurzającym, a i urodą nie grzeszy, Roonon to nie mój typ, a jeśli Woolsey zostanie szefem misji tak jak chodzą plotki, to jak zabraknie Sheparda wymrą wszyscy przystojniacy w SGA. :-( :-( :-( A na takiego to miło popatrzeć, i pokibicowac...
Added after 1 hours 5 minutes:
Sorki za ten ostatni post
Wiosna idzie...wróbelki w głowie skacza, zwłaszcza w moim wieku to niebezpieczne :oops: ale Shepparda lubie i już
Added after 1 hours 5 minutes:
Sorki za ten ostatni post
Wiosna idzie...wróbelki w głowie skacza, zwłaszcza w moim wieku to niebezpieczne :oops: ale Shepparda lubie i już

http://www.supernatural.com.pl
-
Wskaż do odpowiedzi
Oceń ten serial