Pierwszy odcinek nawet dobry, ale później jest już coraz gorzej. Teksty typu nie chcę ale muszę albo nie możesz tego zrobić ale to zrób bardzo obniżają jakość scenariusza. Widać też analogie w budowie każdego odcinka, dla mnie to tylko zapychacz na święta. Oglądnę i zapomnę.
Pierwszy odcinek nawet dobry, ale później jest już coraz gorzej. Teksty typu nie chcę ale muszę albo nie możesz tego zrobić ale to zrób bardzo obniżają jakość scenariusza. Widać też analogie w budowie każdego odcinka, dla mnie to tylko zapychacz na święta. Oglądnę i zapomnę.
marjan pisze:Czy ten serial jest podobny do Legend of the seker ? :grin:
Podobne jest w nich tylko to, że oba są fantasy, a poza tym to dwa całkiem inne seriale.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
[quote="marjan"]Czy ten serial jest podobny do Legend of the seker ? :grin:[/quote] Podobne jest w nich tylko to, że oba są fantasy, a poza tym to dwa całkiem inne seriale.
Czy można liczyć na wstawienie 2 sezonu? Wiem, ze na Hataku jest komplet napisów, tylko nie wiem, czy jest też ktoś zainteresowany Z tego co wiem serial trzyma sie dobrze tak pod względem poziomu jak i oglądalności, potwierdzono już trzeci sezon.
Czy można liczyć na wstawienie 2 sezonu? Wiem, ze na Hataku jest komplet napisów, tylko nie wiem, czy jest też ktoś zainteresowany :D Z tego co wiem serial trzyma sie dobrze tak pod względem poziomu jak i oglądalności, potwierdzono już trzeci sezon.
Obejrzałem już drugi sezon i w sumie muszę przyznać, że fajny serial.
Miło się ogląda.. taki lekki i fajny po prostu.
Zachęcam do oglądania i czekam na kolejny sezon.
Obejrzałem już drugi sezon i w sumie muszę przyznać, że fajny serial. Miło się ogląda.. taki lekki i fajny po prostu. Zachęcam do oglądania i czekam na kolejny sezon.
Jakiś czas temu obejrzałem kilka odcinków pierwszego sezonu. Strasznie się rozczarowałem, bo po tytule sądziłem, że będzie w jakimś stopniu dotyczył Rycerzy Okrągłego Stołu, itd. Zamiast tego dostałem bajeczkę dla dzieci. Jeśli ktoś lubi produkcje familijne, to powinien mu się Merlin spodobać, ale nie nazwałbym go raczej serialem fantasy...
Jakiś czas temu obejrzałem kilka odcinków pierwszego sezonu. Strasznie się rozczarowałem, bo po tytule sądziłem, że będzie w jakimś stopniu dotyczył Rycerzy Okrągłego Stołu, itd. Zamiast tego dostałem bajeczkę dla dzieci. Jeśli ktoś lubi produkcje familijne, to powinien mu się [i]Merlin[/i] spodobać, ale nie nazwałbym go raczej serialem fantasy...
Dla niektórych lekka, nieco baśniowa fabuła może być wadą, dla mnie osobiście jest zaletą. Zwłaszcza, że na tle innych produkcji gatunku Merlin prezentuje się co najmniej przyzwoicie.
Lubię fantasy (zaraz po sci-fi), ale bałbym się stwierdzić, że w ostatnim okresie cierpieliśmy na nadmiar dobrych produkcji w tym obszarze.
Dla niektórych lekka, nieco baśniowa fabuła może być wadą, dla mnie osobiście jest zaletą. Zwłaszcza, że na tle innych produkcji gatunku Merlin prezentuje się co najmniej przyzwoicie. Lubię fantasy (zaraz po sci-fi), ale bałbym się stwierdzić, że w ostatnim okresie cierpieliśmy na nadmiar dobrych produkcji w tym obszarze.
Problem z serialami fantasy jest taki, że nie ma ich zbyt wiele. Oprócz Legend of the Seeker (który zresztą jest słaby) i Merlina (który, jak pisałem, nie jest rasową produkcją fantasy) chyba nie ma żadnych innych, nowych seriali tego gatunku. A szkoda.
Problem z serialami fantasy jest taki, że nie ma ich zbyt wiele. Oprócz [i]Legend of the Seeker[/i] (który zresztą jest słaby) i [i]Merlina[/i] (który, jak pisałem, nie jest rasową produkcją fantasy) chyba nie ma żadnych innych, nowych seriali tego gatunku. A szkoda.