American Horror Story

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Awatar użytkownika
atrixa
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
youtube Warszawa

Re: American Horror Story

Post autor: atrixa »

Hmmmm, nikt nie ma? :(
Co oglądam:
Dużo.... :D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Jak ja to wrzucałem to gdzieś będę miał... Ja? Bo nie pamiętam...
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
atrixa
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Hmmmm, nie był wrzucony wogóle 2 sezon... a przynajmniej nie widzę. Może źle patrzę...
Co oglądam:
Awatar użytkownika
sHChypp
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy
Ulubiony Serial: SoA

Post autor: sHChypp »

Drugiego nie ma. Ale ja miałem na mysli pierwszy - tylko, że ja u siebie mam tylko 5 pierwszych epów, a linki są martwe...
I will prevail
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
Awatar użytkownika
atrixa
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Ok, to się nie dogadaliśmy. Ja miałam na myśli 2 sezon, bo o nim pisał niedawno Bostonq (zobacz edycję jego posta z dnia 21.10.2012r.). Odnośnie sezonu 1 to tu Ci chyba pomoże xvidasd.
Co oglądam:
Awatar użytkownika
sHChypp
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

W sumie trzeba by było się zająć drugim sezonem. Ale, jak widzę, chętnych brak :(
I will prevail
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
Awatar użytkownika
atrixa
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

sHChypp pisze:W sumie trzeba by było się zająć drugim sezonem. Ale, jak widzę, chętnych brak :(
Myślę, że jakby tu napisać, że jest się chętnym do oglądania to może znajdzie się ktoś, to się zajmie.... :flower:
Co oglądam:
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

Wydaje mi się, że pierwszy sezon był lepszy, ale nie ocenia się serialu po dwóch epizodach dlatego dalej będę oglądać z wielkim zaciekawieniem tym bardziej, że nawet jeśli drugi sezon okaże się słabszy od pierwszego to i tak nadal jest genialny.
Dziwnie straszny i perwersyjny serial nie da się go z niczym porównać. Scena kolacji księdza i zakonnicy ^_^ REWELACJA :D
Awatar użytkownika
atrixa
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Ok, Saga przekonałaś mnie. Idę poszukać odcinków :D
Co oglądam:
Awatar użytkownika
gnz
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: gnz »

Chętni do oglądania się znajdą. Poproszę o sezon drugi.
Awatar użytkownika
sHChypp
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Zabrałbym się za to, ale mam urwanie głowy ostatnio. Ale pomyślę...
I will prevail
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Chętnie obejrzę kolejną odsłonę tego serialu, ale jak będzie już cały sezon. Jeśli byłby dostępny w asd tym lepiej :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

W takim razie pierwszy na torrencie gotowy.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Czasem pojawiają się głosy, że poprzedni sezon był lepszy. Oczywiście, spojrzenie może być różne, ale pozwolę się nie zgodzić :) W ogóle bym nie porównywał - to zupełnie inne historie, pierwsza - kameralna, nastrojowa, acz nie pozbawiona szaleństwa i mnóstwa grozy, druga - bardziej "przestrzenna", gwałtowniejsza, ale również wypełniona makabrą, strachem. Sceneria została wykorzystana po mistrzowsku, a przy tym pojawiają się kapitalne pomysły - zostawiające mnóstwo niedopowiedzeń - jak choćby pojawienie się w szpitalu ... Ann Frank (i kolejna znana aktorka - Franka Potente). Czy to rzeczywiście ona, czy tylko ktoś, kto oszalał - no to już właśnie jest siła tego serialu, że niczego nie można być pewnym :) A do tego coraz bardziej przerażająca postać grana kapitalnie przez Cromwella - plus wątek nazistowski - no cudo :) Generalnie lepszego horroru wśród seriali obecnie się nie znajdzie :)

-- 30.11.2012 22:59 --

Wygląda na to, że nikt nie ogląda, a najnowszy odcinek - czyli siódmy - to perła, bodaj najlepszy z obu sezonów, pokręcony, mroczny jak kawa z czterech łyżeczek, depresyjny, zaskakujący, ogólnie - majstersztyk :) Nie rozumiem, gdzie podziali się miłośnicy horroru? Ale takiego prawdziwego, bo żaden, ale to żaden serial nie zbliża się nawet w połowie (co nie znaczy, że to złe seriale są) do tego - w jego szaleństwie, a przede wszystkim wizji świata - gdzie wszystko jest czarne, niedoskonałe, a jeśli pojawia się coś dobrego, to po to, żeby z większym hukiem zostać unicestwionym. Cudo :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

A co to znaczy "Prawdziwy horror"? Dla mnie to np. dwie pierwsze części Evil Dead - klasyk na którym naprawdę się bałem... A AHS? Obejrzałem kilka pierwszych odcinków i ani razu nie poczułem "gęsiej skórki"...
Może więc faktycznie jest aż tak dobry jak opisujesz tylko po prostu dałeś się wciągnąć? :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Hmm, "Evil Dead" uwielbiam, aczkolwiek nigdy bym nie pomyślał, że mogę na tym filmie (filmach) się bać :) To przede wszystkim zabawa poetyką horroru, głównie mnie bawi, co liczę jak najbardziej na plus. "American Horror Story" to opowieść grozy - w której główną rolę odgrywa atmosfera, dziwaczne relacje międzyludzkie, zaś zaświaty są po to, żeby uwypuklić grozę codzienną, zbrodnie zwykłych ludzi, a to dla mnie jest zawsze najbardziej przerażające :) I o tym mówię, używając określenia "prawdziwy", choć zdaję sobie sprawę, że każdy postrzega tę "prawdziwość" trochę inaczej :)

-- 20.01.2013 00:14 --

Przynajmniej mała radość, że nie tylko ja doceniam ten serial:

http://www.filmweb.pl/article/W+NAST%C4 ... orry-92163

;)

-- 02.02.2013 01:17 --

Napiszę to z pełną odpowiedzialnością za moje słowa - nie było od dawna lepszego horroru w świecie seriali :) Finał sezonu jest piękny - poetycki, mocny, spokojny i gwałtowny jednocześnie. Nie wiem, jak to się twórcom udało, ale mieszając wszystko, co się da - szpital, opętanie, kosmitów, perwersję - osiągnęli w całym sezonie efekt niebywały - wszystko się łączy ze sobą, pięknie współgra, wzrusza i przeraża, czasem można odnieść wrażenie, że obcuje się z dziełem absolutnie skończonym, wybitnym - choć, żeby była jasność, niewolnym od wad. Jessica Lange - wielka. Jak pięknie udała się jej kreacja, gdy - wydawałoby się - aktor (aktorka zwłaszcza) - jest już spisana na straty. Nie można oderwać od niej wzroku, jak tylko pojawia się na ekranie. Gdyby to była scena teatru, klaskałbym na stojąco :) Proszę, nalegam, zachęcam - również, a może - przede wszystkim - Ciebie, asd - zobacz, spróbuj - nawet nie pierwszy sezon, ale drugi - to dwie zupełnie inne historie (inna rzecz, że kapitalnie się ogląda aktorów z pierwszego sezonu w zupełnie innych rolach w drugim).

A to - zdaje się - proponują twórcy w trzecim sezonie: http://www.film.gildia.pl/news/2013/01/ ... rror-story
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Nie mam zwyczaju zaczynania oglądanie seriali począwszy np. od drugiego sezonu - tak samo mam z książkami czy z obiadem - taki już poukładany jestem ;)
Te cztery bodajże odcinki jakie widziałem nie zjednały mojej sympatii a jeśli "pierwszy gryz" jest nie smaczny to nie będę zaczynał tego samego banana od drugiej strony.
Być może omija mnie wiekopomne dzieło stulecia a może po prostu mam inny gust... Nie widzę też nikogo innego, kto tak żarliwie jak Ty zachwalał by ten serial stąd będę uparty i... nie oglądnę :D
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

Serial jest rewelacyjny, mroczny i perwersyjny, ale mi sie np. bardziej podobał pierwszy sezon. Byc może jest to związane z moim strachem do starych domów, szpital psychiatryczny i naziści jakoś mniej mnie przerażają. Ale na pewno nie można powiedzieć, ze drugi sezon jest gorszy jest zupełnie inny i chyba nawet bardziej pokręcony niż pierwszy.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Obrazek

Mniam ;) Na nic tak nie czekam, jak ten serial - coraz bliżej :)

Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Post autor: X-asd »

eee - "plastikowy" ten plakat...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ