Hundred,The [CW]
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Re: Hundred,The [CW]
Czas płynie a tymczasem nadrobiłem kolejne dwa odcinki serialu (11 oraz 12) i muszę powiedzieć, że takiej ilości akcji po The 100 się nie spodziewałem. I nie jest to ocena krytyczna - wręcz przeciwnie, dzieje się bardzo dobrze, a 13 odcinek i finał sezonu zapowiada się również nieźle.
Oczywiście są pewne kwestie, o których można by dyskutować, że pewne detale są pod nastoletnią publiczność, ale trzeba je przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza i naprawdę nie warto ich roztrząsać.
Pozostaje czekać na finał sezonu, a potem rok czasu na już zamówiony 2 sezon The 100.
Niezależnie od tego jak zakończy się sezon 1, jedno wydaje się pewne odnośnie kolejnego sezonu.
Zapowiada się, że będzie on bardziej postapokaliptyczny a mniej SF, obym się mylił w moich osądach.
A tymczasem pojawiło się promo finalu sezonu The 100.
film wygasł/j
Oczywiście są pewne kwestie, o których można by dyskutować, że pewne detale są pod nastoletnią publiczność, ale trzeba je przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza i naprawdę nie warto ich roztrząsać.
Pozostaje czekać na finał sezonu, a potem rok czasu na już zamówiony 2 sezon The 100.
Niezależnie od tego jak zakończy się sezon 1, jedno wydaje się pewne odnośnie kolejnego sezonu.
Zapowiada się, że będzie on bardziej postapokaliptyczny a mniej SF, obym się mylił w moich osądach.
A tymczasem pojawiło się promo finalu sezonu The 100.
film wygasł/j
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Muszę nadrobić, bo jestem kilka odcinków do tyłu. Mam nadzieję, że finał będzie udany. Ale znowu to czekanie...
-
sindar
-
Expert
No i po przyzwoitym finale, w mojej opinii nieco słabszym od 2 poprzednich odcinków, ale i tak nie było najgorzej.
Wygląda na to, że
Pojawiło się też wyraźne otwarcie 2 sezonu z tzw. .
A tak na marginesie - 2 sezon ma już swój banner. Szkoda, że na kolejne odcinki The 100 przyjdzie czekać blisko rok.

Wygląda na to, że
Spoiler:
Spoiler:
A tak na marginesie - 2 sezon ma już swój banner. Szkoda, że na kolejne odcinki The 100 przyjdzie czekać blisko rok.

-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
Pojawienie się nowej siły powinno wnieść do serialu trochę świeżości, może target serialu się trochę zmieni?Faktycznie może być więcej postapokaliptycznych klimatów co lubię ale to wciąż serial CW. Pytanie Ogólnie całkiem fajny lekki serial, który będzie ewaluował i chyba podejmie poważniejsze tematy.
Spoiler:
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Z dwuodcinkowym finałem było tak, że im bliżej końca tym lepiej. Początek taki niemrawy, niby jest zagrożenie, niby są przygotowania do obrony ale nie czuć tego napięcia... ale w drugiej części jest tego z nawiązką. W końcu pojawia się dynamika, poczucie uciekającego czasu aż do nieuniknionego konfliktu. To na ziemi.
W kosmosie, najpierw mamy zwątpienie, poddanie się nieuchronnemu losowi, aż łyk whisky podsuwa pomysł
Iście samobójczy, ale umotywowany i uwarunkowany obecną sytuacją, dlatego nie kłuje tak w oczy. Choć scena poświęcenia zbyt patetyczna, a twist jaki pojawia się za moment jeszcze bardziej, ale przecież nie spodziewałem się niczego innego.
Sama końcówka daje wielkie pole do popisu w drugim sezonie. Potencjał jest i jeżeli zostanie odpowiednio wykorzystany, może to być mocny punkt w ramówce The CW. Bo mimo iż target jest jasno określony to i tak serial bardzo dobrze się ogląda, mimo kilku wpadek, ale w ogólnym rozrachunku jest lepiej niż się spodziewałem.
W kosmosie, najpierw mamy zwątpienie, poddanie się nieuchronnemu losowi, aż łyk whisky podsuwa pomysł

Sama końcówka daje wielkie pole do popisu w drugim sezonie. Potencjał jest i jeżeli zostanie odpowiednio wykorzystany, może to być mocny punkt w ramówce The CW. Bo mimo iż target jest jasno określony to i tak serial bardzo dobrze się ogląda, mimo kilku wpadek, ale w ogólnym rozrachunku jest lepiej niż się spodziewałem.
-
sindar
-
Expert
22 października będzie miał premierę 2 sezon serialu.
Czekacie na niego?
-
-
seriale znam jak kieszeń
Na pewno obejrzę pierwsze odcinki i postaram się coś napisać.
-
sindar
-
Expert
-
-
seriale znam jak kieszeń
Jak przyrzekłem, że obejrzę to obejrzałem i dzielę się swoimi wrażeniami. Na korzyść serialu działać będzie wiele miejsc akcji:góra Mount Weather, tzw grounders, Ziemianie z arki oraz kanclerz Jaha. Dzięki temu serial nie będzie już taki głupiutki tylko rozwijać się będzie w stronę poważnego postapokaliptycznego sci-fi(taką mam przynajmniej nadzieję
) Podoba mi się postać prezydenta, od niego wiele będzie zależeć a nie pokazał jeszcze pełni swojej władzy (swoją świetnie dobrany aktor do tej roli i jego gra palce lizać).jego główną anatagonistką jest na razie Clarke jedyna nieposłuszna w Mount Weather. Zobaczymy jak potoczą się losy innych grup a zwłaszcza grupy ludzi z arki pod wodzą nowego kanclerza. Odcinek na plus z chęcią obejrzę kolejne.

-
-
seriale znam jak kieszeń
Jestem po 4 odcinkach, trochę się działo. Dalej mamy grupy, które chyba będą musiały zawrzeć sojusze, żeby przetrwać. Ludzie z Mount Weather pokazali swoją prawdziwą twarz, którą jak zwykle skutecznie obnażyła Clarke. Ciekawi mnie jak rozwinie się wątek Jahy, który dopiero poznaje planetę. Co zrobią grounders podzieleni na liczne klany czy się zjednoczą i z kim przeciwko komu? Całkiem udane początkowe odcinki
-
-
seriale znam jak kieszeń
Oj dzieje się dzieje.Wojna wybucha na dobre, tarcia wewnątrz klanów i wśród Ludzi z Nieba, rozgrywki w górze, powoli wszystko zmierza do końcowej bitwy. I kto by pomyślał, że dzieciaki dalej będą występować w głównych rolach i to one podejmują najważniejsze decyzje i pociągają za sznurki.Zdecydowana zwyżka formy serialu od kilku odcinków.
-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
No i zakończył się drugi sezon the 100. Muszę powiedzieć że to był jeden z moich ulubionych seriali tej zimy. Przeniesienie miejsca akcji w nowym sezonie jeszcze poprawilo dramturgię wydarzeń, niektóre zwroty akcji pod koniec sezonu nie do końca mnie przekonały jeśli chodzi o realizm, ale były interesujące, tak jak ewolucja bohaterów. Mam nadzieję że serial będzie kontynuowany.
Ignorance is a virtue.
-
-
seriale znam jak kieszeń
Dopiero teraz dokończyłem sezon i mam jak najlepsze zdanie zarówno o finale jak i całym sezonie. Postać Clarke i jej decyzje są chyba największym zaskoczeniem no może oprócz postawy Bellamy'ego.Ta dwójka nadawała rytm serialowi zwłaszcza w ostatnich kilku odcinkach.Mamy już malutki przedsmak tego co może nastąpić w 3 sezonie (w styczniu podjęto decyzję o zamówieniu 3 sezonu).Niepokoi mnie co z tym fantem zrobi Jaha Czekam na 3 sezon z niecierpliwością, nie oczekiwałem, że produkcja dla nastolatków aż tak będzie ewoluować.
Spoiler:
-
-
seriale znam jak kieszeń
I mamy zapowiedź 3 sezonu, premiera 21 stycznia.Chyba będzie się działo
3 sezon ma liczyć 16 odcinkówhttps://www.youtube.com/watch?v=PKUuukxrbrU

-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
-
-
seriale znam jak kieszeń
Uważam, że 3 sezon to jeszcze wyższy poziom niż w 2 sezonie.Akcja zawiązuje się powoli ale już w 3 odcinku zaczyna się dziać a w 4 mamy prawdziwy popis.Na zakończenie epizodu 4 scenarzyści prezentują nam wydarzenie, które może wywrócić całą akcję do góry nogami. Nie wiem tylko po co Swoją drogą ciekawe jest jak bardzo serial ewaluował przecież miała to być lekka produkcja dla młodzieży, w końcu to CW. Rozgrywki polityczne przedstawione są bardzo ciekawie i to one stanowią motor napędowy serialu.
Spoiler:
-
-
seriale znam jak kieszeń
Czy nasi bohaterowie słusznie postąpili.Zostaje wiele pytań na kolejny sezon chociażby kto zostanie Cieszy rozwiązanie wątku Oktawii i Pike'a w nieco brutalny sposób ale za to też zaczynam lubić serial.Pokazuje życie na Ziemii jako bardzo brutalną grę o przeżycie i tak faktycznie jest.Jedno z największych serialowych zaskoczeń na plus. 
Spoiler:
Spoiler:

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Niedawno nadrobiłem trzeci sezon i muszę się zgodzić z przedmówcą. Trzeci sezon jest jak na razie najlepszy, choć wątek Pike'a niestety psuje dobre wrażenie. Postać ta jest tak irytująca, że życzyłem mu szybkiej śmierci, ale... cóż.
W tym sezonie mamy poszerzenie świata przedstawionego i mitologii serialu. W każdym sezonie mamy większy świat, co jest plusem, bo scenarzyści dość ciekawie przedstawiają jego eksplorację.
Oczywiście nie obyło się bez kilku wpadek i teen drama, jednak serial daleko odszedł od tego co prezentował w pierwszym sezonie.
Finał sezonu był krwawy, ale też można było się tego spodziewać, bo scenarzyści prowadzili nas do tego od kilku odcinków, a już poprzednich sezonach pokazano, że twórcy nie boją się uśmiercać bohaterów pierwszoplanowych.
Zawiązano również wątki na kolejny sezon, gdzie nasi bohaterowie znowu będą ścigać się z czasem. Może być jeszcze lepiej niż jest obecnie, na co liczę.
W tym sezonie mamy poszerzenie świata przedstawionego i mitologii serialu. W każdym sezonie mamy większy świat, co jest plusem, bo scenarzyści dość ciekawie przedstawiają jego eksplorację.
Oczywiście nie obyło się bez kilku wpadek i teen drama, jednak serial daleko odszedł od tego co prezentował w pierwszym sezonie.
Finał sezonu był krwawy, ale też można było się tego spodziewać, bo scenarzyści prowadzili nas do tego od kilku odcinków, a już poprzednich sezonach pokazano, że twórcy nie boją się uśmiercać bohaterów pierwszoplanowych.
Zawiązano również wątki na kolejny sezon, gdzie nasi bohaterowie znowu będą ścigać się z czasem. Może być jeszcze lepiej niż jest obecnie, na co liczę.
Oceń ten serial