Futurama

Animowane - Świat animacji jest często prawdziwszy od tego z serwisów informacyjnych!
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Re: Futurama

Post autor: Bostonq »

Zostały już tylko 4 odcinki do końca :( A to taki świetny serial - u nas może mniej popularny, ale to nie szkodzi :) Ostatni sezon jest bardzo dobry, jakże różnorodny - obok zabaw z konwencją (świetny odcinek, gdy bohaterowie zamienili się w postaci z "Scooby-Doo", a do tego Szklany Nixon na bieżąco cenzorował zbyt brutalny odcinek bajki! - perełka), mamy trawestacje baśni - np. tej o ziarnku fasoli, z której wyrasta drzewo, a jednocześnie poruszane są aktualne tematy, jak choćby inżynieria genetyczna - przezabawny i ironiczny epizod :)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Na razie zakonczylem ogladanie na 6 sezonie, ktory byl sredni i jakos nie mialem ochoty ogladac dalej, tym bardziej, ze chyba wszystkie szony po reaktywacji byly sporo slabsze od starszych - klasycznych epizodow.
Skoro jednak Bostonq glosi znaczna zwyzke formy w 7 sezonie, to chyba znow zaczne ogladac, by zobaczyc jak sie skoncza przygody dzielnj ekipy Planet Express.

Choc co do cancela - to juz drugi w historii tgo serialiku - moze wiec jeszcze jest jakas nadzieja, ze do 3 razy sztuka ;)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No i zawsze mogą zrobić film - też już parę było :) (Ze znaczną zwyżką bym nie przesadzał, ja po prostu bardzo lubię ten serial, świetnie się przy nim bawię, więc i słabsze epizody mi "wchodzą" - ale rzeczywiście ten sezon jest naprawdę zabawny i pomysłowy :) )
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

I za nami, w sumie raczej za mną, plus za tajemniczymi i nieujawnionymi oglądaczami forumowymi, ostatni sezon tego serialu :(

Ostatni odcinek jest przeuroczy, czerpie sporo z "Dnia Świstaka", ale czyni to w swoim własnym stylu - myślę, że na zawsze zapamiętam Frey'a, który nieustannie spada z "Vampire State Bulding" :D

A i wzruszający, tak prawdziwie, bo mieliśmy okazję obejrzeć jedną z najciekawszych historii miłosnych i to małżeńskich, w świecie, w którym... (no ale to trzeba sobie zobaczyć :P )

Bardzo dobry serial, pomysłowy, przezabawny, ironiczny bardziej od żelazka na słońcu, z kapitalnymi bohaterami - Zoidberg i tak stał się ikoną :), niekiedy mądry, bardzo intertekstualny, generalnie - na pewno wart obejrzenia! :)

"Futurama" kończy się nie po raz pierwszy, zawsze jednak mimo wszytko wracała. Ale chyba nie tym razem, choć przyznam, że nadzieja we mnie się tli :)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Zacheciles mnie do nadrobinia zaleglosci - w najblizszym czasie zaczne ogladac 7 sezon.
Licze na godne kolejne pozegnanie (oby na pewno?) zalogi Planet Express.
Zoidberg rowniez dla mnie pozostanie najbardziej kultowa postacia Futuramy :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Futurama

Post autor: Lubec »

Serial powraca po latach z nowym sezonem, którego premiera będzie 24. lipca.

Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Futurama

Hm... to już kolejne wskrzeszenie, w sumie papa mi się uśmiecha, choć chyba ostatnich sezonów Futuramy nie obejrzałem do końca. :)
Ktoś wie, czy są gdzies dostępne?

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ