Fades,The

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Fades,The

Post autor: asd »

Obrazek
The Fades

Pilot nie spodobał mi się. Po pierwsze scenarzyści chcieli wprowadzić "psychodeliczny" nastrój jednak scenki w tylu tej "toaletowej" oraz wogóle poruszanie problemów typowo nastoletnich dało mieszankę nie wiadomo czego.

Nie lubię też jak kilka razy wykorzystuje się tą samą scenerię "z oszczędności":

Obrazek

O ile za pierwszym razem dało pożądany efekt o tyle za trzecim czy czwartym razem przestało mieć sens.

Po oglądnięciu tego pilota nie wiem też do jakiej grupy widzów ten serial jest skierowany - dla nastolatków chyba nie pasuję bo jak główna postać, zaczną sikać po nocy. Z drugiej strony kogo interesują emocjonalne problemy szkolne nastolatków??

Moja ocena: :no :no :no
Obrazek When Dreams Come True...
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

Mi się podobał, pomimo "wielkich problemów miłosnych angielskiego nastolatka".

Moją uwagę zwróciła jednak jedna rzecz, która ogromnie mi się spodobała - strach głownego bohatera. Nareszcie! Zawsze wszyscy bohaterowie serialowi to tacy zabijacy, bezkompromisowi twardziele, nawet jeśli pierwszy raz widzą czyjąś śmierć to jest to dla nich w porządku podczas gdy w prawdziwym życiu najpewniej by zwymiotowali. Właśnie to moczenie się nocne ze strachu było świetne i naturalne. Dość mam już tych sztucznie pomowanych postaw.

A i historia całkiem ciekawa i oryginalna. Taki lekki serial jak ma ktoś dużo czasu : )
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Obejrzałem 40 sekund i już wiem że z tego nie będzie nic dobrego. UK, gdzie pełno murzynów z nożami na ulicach, samotna kobieta idzie ciemną uliczką i postanawia pomóc jakiemuś typkowi który siedzi pod śmietnikiem. Prawdziwe sf.

edit: nie wiem dlaczego obejrzałem drugi ep ale będzie to dla mnie ostatni. Za dużo głupot, nawet nie chcę mi się ich wypisywać.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Kapitalna czołówka, wcale nie taka głupia historia, elementy groteski i specyficznego poczucia humoru (tu najlepiej wypada kolega głównego bohatera), całkiem niezłe efekty specjalne, a przede wszystkim obietnica zagłady, która stanowi motyw przewodni - jak dla mnie naprawdę niezła rzecz, dodatkowo zupełnie zaskakująca, bo a) nie wiedziałem nic o serialu wcześniej, b) z opinii w temacie można wywnioskować, że produkcja jest bardzo słaba, a z tym osobiście zdecydowanie się nie zgadzam :)
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Chory w domu siedzę, z nudów ściągnąłem odcinek trzeci i czwarty i chyba za wcześnie skreśliłem ten serial. Końcówka odcinka czwartego zrobiła na mnie niezłe wrażenie. :shock:
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Zakończenie całkiem dobre, jeśli zrobią drugi sezon to się nie obraże.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Re: Fades,The

Post autor: grego1980 »

Serial mimo niezłej oglądalności został anulowany.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ