"Nero Wolfe Mystery" czyli "Śledztwo prowadzi Nero Wolf"
To serial kryminalny w lekkim wręcz komediowym stylu oparty na cyklu opowieści o prywatnym detektywie działającym w NY we wczesnych latach 50-tych XX wieku
Podziwiany i odnoszący niebywałe sukcesy w rozwiązywaniu pozornie nierozwiązywalnych spraw Wolfe to tak naprawdę, ważący 150 kg, sybaryta, dbający tylko o swoje orchidee (storczyki ?) i prawie nigdy nie opuszczający swego wytwornego domu na Manhattanie.
Nie znosi on ludzi i unika jak ognia kontaktowania się z nimi. Jego siłą jest umysł i przenikliwość (ta charakterystyka przypomina wam kogoś ?)
Wszystkie niezbędne informacje dostarczają mu niezliczeni tropiciele, dowodzeni przez sprytnego Archie Goodwina.
Serial z z lat 2001 - 2002 - 2 sezony plus film.
To co strasznie mi się spodobało to klimat tego serialu, nieodparcie przypominający klasyczny już film "Żądło".
Proponuje to ponieważ za tłumaczenie całości wziął się Sabat, a to dobrze wróży zarówno jakości napisów jak i szybkości z jaką będą się pojawiać.
[size=150][color=red]"Nero Wolfe Mystery" czyli "Śledztwo prowadzi Nero Wolf"[/color][/size]
To serial kryminalny w lekkim wręcz komediowym stylu oparty na cyklu opowieści o prywatnym detektywie działającym w NY we wczesnych latach 50-tych XX wieku
Podziwiany i odnoszący niebywałe sukcesy w rozwiązywaniu pozornie nierozwiązywalnych spraw Wolfe to tak naprawdę, ważący 150 kg, sybaryta, dbający tylko o swoje orchidee (storczyki ?) i prawie nigdy nie opuszczający swego wytwornego domu na Manhattanie.
Nie znosi on ludzi i unika jak ognia kontaktowania się z nimi. Jego siłą jest umysł i przenikliwość (ta charakterystyka przypomina wam kogoś ?)
Wszystkie niezbędne informacje dostarczają mu niezliczeni tropiciele, dowodzeni przez sprytnego Archie Goodwina.
Serial z z lat 2001 - 2002 - 2 sezony plus film.
To co strasznie mi się spodobało to klimat tego serialu, nieodparcie przypominający klasyczny już film "Żądło".
Proponuje to ponieważ za tłumaczenie całości wziął się Sabat, a to dobrze wróży zarówno jakości napisów jak i szybkości z jaką będą się pojawiać.
tak jak pisałem, napisów na razie nie ma. Sabat zaczął tłumaczyć film, który jest zdaje się pilotem do całej serii. W opisie na N24 ma jednak info, że będzie tłumaczył także cały serial.
tak jak pisałem, napisów na razie nie ma. Sabat zaczął tłumaczyć film, który jest zdaje się pilotem do całej serii. W opisie na N24 ma jednak info, że będzie tłumaczył także cały serial.
Wciąga!
Nie wiem czego mi brakowało w pilocie i 1 odcinku, ale jest to już w reszcie! A może tylko nie zauważyłem tego wcześniej albo nie doceniłem?
Świetny serial, 1 zagadka zostaje rozwiązywana w ciągu półtoragodzinnego lub dwóch 45-minutowych odcinków.
Podoba mi się!
Wciąga! Nie wiem czego mi brakowało w pilocie i 1 odcinku, ale jest to już w reszcie! A może tylko nie zauważyłem tego wcześniej albo nie doceniłem? Świetny serial, 1 zagadka zostaje rozwiązywana w ciągu półtoragodzinnego lub dwóch 45-minutowych odcinków. Podoba mi się!
Pilot ciekawy - nie wyrobiłem sobie jeszcze zdania o tym serialu.
Trochę dziwny styl prowadzenia dochodzenia śledztwa przez Nero - on praktycznie nie wychodzi z domu! W jakiś sposób wszyscy przychodzą do niego, lub całą robotę odwala za niego Archie...
Skąd więc jego sława???
Naiwność - jest ale się nie czepiam bo to inne lata i wszyscy się tak wtedy zachowywali
Chętnie zobaczę kolejny odcinek - pewnie mnie wciągnie...
Pilot ciekawy - nie wyrobiłem sobie jeszcze zdania o tym serialu. Trochę dziwny styl prowadzenia dochodzenia śledztwa przez Nero - on praktycznie nie wychodzi z domu! W jakiś sposób wszyscy przychodzą do niego, lub całą robotę odwala za niego Archie... Skąd więc jego sława???
Naiwność - jest ale się nie czepiam bo to inne lata i wszyscy się tak wtedy zachowywali :D
Chętnie zobaczę kolejny odcinek - pewnie mnie wciągnie...
Właśnie o to chodzi że on nie wychodzi, i po to wysyła Archiego i innych pomagierów, żeby zbierali dla niego informacje, i po to przeprowadza resztę "wywiadów" w domu, tak się umawiając z nimi.
A sława? Bo to ON później składa fakty do kupy, których inni tlyko dostarczają.
PS. nie zdziwcie się jeśli zobaczycie w kolejnych odcinkach te same twarze(aktorów) w nowych rolach, tylko kilka się nie zmienia
To też taka ciekawa konwencja tworzenia serialu.
Właśnie o to chodzi że on nie wychodzi, i po to wysyła Archiego i innych pomagierów, żeby zbierali dla niego informacje, i po to przeprowadza resztę "wywiadów" w domu, tak się umawiając z nimi. A sława? Bo to ON później składa fakty do kupy, których inni tlyko dostarczają.
PS. nie zdziwcie się jeśli zobaczycie w kolejnych odcinkach te same twarze(aktorów) w nowych rolach, tylko kilka się nie zmienia :) To też taka ciekawa konwencja tworzenia serialu.