Supernatural the Animation

Animowane - Świat animacji jest często prawdziwszy od tego z serwisów informacyjnych!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

USA Supernatural the Animation

Post autor: asd »

Supernatural the Animation

Animowana wersja znanego serialu, w którym to bracia Winchesterowie bawią się w Ghostbusters ;)

Nie oglądałem jeszcze więc nie wiem czy fajny ale nie wygląda najgorzej.

Obrazek When Dreams Come True...
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

Pomimo ogromnej sympatii do Supernaturala, spasuję. Na Samie mi średnio zależy, ale wygląd Deana to niewypał. Jestem ciekaw czy fabuła będzie ta sama - niby w trailerze jest Żółtooki, czy dodane zostaną jakieś nowe wątki. Jeśli kropla w krople to samo, to jaki sens oglądać?
chemik1986
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: chemik1986 »

nie pasuje mi glos Dean'a i jego wygląd... serial ma swój klimat i to juz widać po pierwszym odcinku... dla fanów anime i zagorzałych fanów SN bardziej niz dla samotnych dziewczynek wzdychających za braćmi W.
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: despo »

Chyba to był mój ostatni odcinek SN w wersji anime. Nie ma klimatu. Anime po angielsku to nie jest dla mnie anime, to jakby jeść lody waniliowe i zagryzać ogórkiem kiszonym. Animacja robiona na szybko widać, że to będzie taśmówka. Akcja łatwa do przewidzenia, scenariusz jak dla idiotów. Chyba starczy, nie będę się już więcej pastwił.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

despo pisze:Akcja łatwa do przewidzenia, scenariusz jak dla idiotów.
No bo to przecież anime :P

Skrót , uproszczenie i koszmar.

Acha- i robią to Japończycy :P. Na Zachód dodano angielski dubbing i tyle.
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: despo »

beata101 pisze:
despo pisze:Akcja łatwa do przewidzenia, scenariusz jak dla idiotów.
No bo to przecież anime :P
No to oglądnij sobie np. Hotaru no haka (Grobowiec świetlików) :P
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

despo pisze:No to oglądnij sobie np. Hotaru no haka (Grobowiec świetlików)
Nie oglądnę :P

Nie znoszę mangowego wytrzeszczu :P

I w nosie mam japońską anime. Nie muszę zachwycać się czymś co mi się nie podoba, bo tak wypada :P
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Nie jestem ani specjalnym fanem ani tym bardziej znawcą anime - mój głos więc będzie neutralny.
Jeśli chodzi o technikę wykonania - kreskę, dźwięk itp. to jest w porządku. Zwłaszcza ścieżka dźwiękowa bardzo mi się podoba (słuchawki). Gorzej ze scenariuszem - po oglądnięciu tych dwóch odcinków stwierdzam, że są to skróty najlepszych odcinków z "prawdziwego" SN. czyli dla kogoś, kto uważnie oglądał ten serial - NUDA.
Szkoda, bo gdyby zamiast skrótowo "kopiować" scenariusze zdecydowano się na pociągnięcie jakiegoś alternatywnego wątku lub jakiejś dwu-torowości to była by to nie lada gratka.
Ale należy też zrozumieć, że jest to produkcja skierowana głównie na rynek Japoński i nam, Europejczykom może być trudno uchwycić sens (czyt. "podniecać się") tego typu produkcją.

Fanom gatunku anime może się więc podobać a "laikom" (w tym gatunku) nie i nie ma co tu drzeć kotów.
Osobiście uważam się za laika - jak dotąd z gatunku anime TYLKO Hellsing mnie uwiódł a próbowałem już kilkunastu pozycji...

[1x02] Roadkill - w "oryginale" to dla mnie najlepszy odcinek z SN jaki oglądałem (a oglądałem wszystkie) - fantastycznie frapująca historia z zaskakującym zakończeniem. Odcinek, w którym gościnnie wystąpiła Tricia Helfer znana jako Numer 6 z BSG był istnym majstersztykiem! niestety w wersji anime został maksymalnie spłycony przez co zatracił całą swoją magię.
Nijak nie mogę zrozumieć sensu (w wersji anime) poświęcenia Deana w ratowania ducha z morskich (rzecznych?) otchłani nie wspominając o fizycznym aspekcie kontaktów na poziomie człowiek/duch:
Obrazek
(Sam złapał ducha w pół i wyskoczył z nim przez okno).

a cała historia szybciej się zakończyła niż zaczęła... W "oryginale" po oglądnięciu odcinka, jeszcze długo byłem pod jego wrażeniem - w wersji anime: "takie, tam... gdzie ten trzeci odcinek?"...

Jeśli trzeci odcinek będzie znowu marną "kalką" scenariusza z oryginału to odpuszczę (oglądanie a nie wystawianie :) ).
Obrazek When Dreams Come True...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ