Caprica

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

A czego sie spodziewałeś?
To, że BSG był genialny to i wszystko inne, które ociera się o "cylony" będzie równie dobre?

Caprica to całkiem inny gatunek - nie podoba mi się a nie jestem na tyle głupi, żeby oglądać coś tylko ze względu na pamięć o pierwowzorze.
Obrazek When Dreams Come True...
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

A mnie Caprica się podoba :grin: szczególnie ten odwieczny dylemat co to znaczy być człowiekiem, który przewijał się przez całe BSG :smile: A ty asd jak zwykle marudzisz :P :D Według mnie to pozycja obowiązkowa dla każdego bsgowicza :tak :salut:
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

na razie obejrzalem tylko pilota (wersja DVD) i moge stwierdzic, ze bardzo mi sie podobal...
ale 1 warunek - Caprica to nie BSG i tak nalezy ja odbierac - jako odrebna opowiesc, a ze ma marketingowo wspolne continuum z BSG - nie ma wiekszego znaczenia.
Z obejrzeniem kolejnych odcinkow poczekam az pojawi sie ich przynajmniej kilka, ale jestem pelen optymizmu :)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Jestem swiezo po "lekturze" 2 i 3 epizodu i potwierdzam odczucia jakie mialem po pilocie, ze jest to odmienny serial od BSG. Nie ma w nim tyle akcji (przynajmniej na razie) i jest sporo watkow psychologicznych, w ktorych poznajemy glownych bohaterow, przez co jest trudniejszy w odbiorze od poprzednika. Niemniej podoba mi sie kierunek w ktory zmierza serial i z niecierpliwoscia czekam na ciag dalszy.
Obawiam sie jedynie o spadajaca ogladalnosc w USA - oby nie skonczylo sie tylko na 1 sezonie...
Awatar użytkownika
Bombom
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
Kontakt:

Post autor: Bombom »

Caprica [1x04] Gravedancing (XviD asd) EnglishV+NapisyPL Obrazek

http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=1467
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Taka cisza w watku Capriki, ze sie zastanawiam, czy ktos oglada jeszcze ten serial, oprocz mnie oczywiscie? :)
Moje osobista opinia - serial bardzo mi sie podoba i z niecierpliwoscia czekam na kolejne odcinki.
To nic takiego, ze serial akcja serialu rozgrywa sie raczej w rzeczywistosci wirtualnej a nie w kosmosie. Trzeba przyjac fakt, ze nie jest to BSG i tyle.
Wszystkim fanom dobrych seriali SF naprawde polecam, bo jak najbardziej zasluguje na uwage.
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: duzybumcyk »

ja sparzylem sie na pilocie i na razie nie ogladam.moze jak caly sezon sie skonczy to sciagne za jednym zamachem i wtedy obejrze
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Ja oglądam i dalej mi się podoba :)
Spoiler:
Awatar użytkownika
NIke
Wskaż do odpowiedzi
Maniak
Maniak

Post autor: NIke »

Też mi się podoba :smile: (szczególnie Sam Adama :D)
Spoiler:
Jedna rzecz mnie zupełnie nie zaskoczyła - przewodniczka Adamy. Praktycznie od początku podejrzewałam, kto to może być i miałam rację (może następnym razem bardziej się postarają).
Hasło/Password: xvidasd.com
Obrazek

***PL***
Proszę o kierowanie zapytań o ponowne wystawienie/seedowanie odcinków/sezonu za pomocą "Prywatnej wiadomości" - wtedy dostaje maila, że coś zostało napisane, a tak dowiaduje się jak wrzucam nowe odcinki (a potem zapominam o tych zapytaniach).

***ENG***
Please send your requests for re-uploads/seeding of episodes/seasons via "private message" - this way I get the e-mail about your request and not see it at the moment of adding links for a new episodes (which leads to me forgeting about your requests).
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

qchnia, po bardzo dobrym odcinku czekam i czekam na to co bedzie sie dzialo dalej, a tu nic...
i coz sie okazuje? mamy blizej nieokreslona przerwe w srodku sezonu :scratch:
wiadomo jedynie, ze kolejne 9 odcinkow sezonu 1 ma byc emitowane w... 2010 roku...
takie numery nie sluza zadnemu serialowi, przeciez to strasznie frustruje widzow, po kilku miesiacach nie zawsze pamieta sie co bylo we wczesniejszych odcinkach i ogladalnosc leci na leb...
czy to jakas nowa amerykanska moda, by polozyc kolejny serial??? :wal
Deckard_BR
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: Deckard_BR »

Czy już wiadomo kiedy będą kolejne odcinki?
Awatar użytkownika
NIke
Wskaż do odpowiedzi
Maniak
Maniak

Post autor: NIke »

Ponoć reszta sezonu startuje 14. stycznia 2011 :(
Oto trailer:
Hasło/Password: xvidasd.com
Obrazek

***PL***
Proszę o kierowanie zapytań o ponowne wystawienie/seedowanie odcinków/sezonu za pomocą "Prywatnej wiadomości" - wtedy dostaje maila, że coś zostało napisane, a tak dowiaduje się jak wrzucam nowe odcinki (a potem zapominam o tych zapytaniach).

***ENG***
Please send your requests for re-uploads/seeding of episodes/seasons via "private message" - this way I get the e-mail about your request and not see it at the moment of adding links for a new episodes (which leads to me forgeting about your requests).
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

2011 - czyli 2 polowa sezonu po roku od pierwszej... absurd - juz lepiej, by okeslili, ze dotychczasowe odcinki btly sezonem 1 a od 2011 startuje 2.

Niemniej - i tak niecierpliwie czekam na cd...

Co do trailera wynika, ze bedzie wiecej swiatow i troche kosmosu :). Czyli troche blizej samego BSG, co zapewne spodoba sie bardziej niektorym forumowiczom, ktorym jak dotad Caprica nie przypadla specjalnie do gustu :)
Deckard_BR
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: Deckard_BR »

Wygląda na to, że dopiero pisali scenariusze do dalszych docinków, gdyż nie mieli pomysłu jak dalej pokierować rozwojem serialu. Tak czy siak czekam na premierę kolejnych odcinków. :!:
orestes
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: orestes »

odświeżam temat. ktoś z was jeszcze to ogląda. Skończyłem 9 odcinek i czekałem z niecierpliwością na to co dalej. Dowiedziałem się, że są nowe odcinki, zabieram się za pobieranie. Może ktoś napisać czy warto było czekać na ciąg dalszy, bez spoilerów oczywiście
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

czekalem na jeszcze pare odcinkow zanim zaczne wznowie ogladanie, a w tymczasem znalazlem w necie info, ze...

odcinki beda emitowane do poczatku 2011r...

a potem... serial dostal cancela :(:(:(

tak jak przewidywalem we wczesniesjzych postach - takie dlugie przerwy w trakcie emisji sa najlepszym sposobem na polozenie kazdego serialu...
Coach_25
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Coach_25 »

Szkoda, że serial dostał cancella bo zaczęły się dziać ciekawe rzeczy. Serial na prawdę idzie w dobrym kierunku i mogliby jeszcze dużo pokazać. Jedynym pocieszeniem dla fanów Battlastar Galactica jest to:
http://hatak.pl/news/9867/Rusza_produkc ... me_[aktu]/ :-)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Uuuuch znowu w odległej przeszłości... Czyli taka Caprica II :no
Obrazek When Dreams Come True...
gazebo
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: gazebo »

Caprica dostała cancela i słusznie. Nie można tak rozmydlać wszystkiego bo wtedy powstaje nam telenowela argentyńska. Którą swoją drogą parodiował Mann z Materną ładnych parę lat temu.

PS To samo było z Prison Break. Serial dostał kopa bo go zamknęli. A strajki scenarzystów - w tym przypadku - wyszło na dobre.
Coach_25
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Coach_25 »

Ja oglądnąłem Capricę do końca i muszę przyznać, że serial mi się podobał. Pierwsze odcinki troszkę się dłużyły, ale epizody, które były pokazywane od września były całkiem znośne. Niestety więkoszość z nas myślała, że będzie to nowa Galactica i dlatego widzowie są rozczarowani.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ