WAŻNE!!! Bezpieczeństwo !!!

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

WAŻNE!!! Bezpieczeństwo !!!

Post autor: asd »

Oczywiście dzisiejsza awaria nie miała związku z tym co zaraz napiszę.

Ponieważ od czasu do czasu policja musi złapać jakiegoś jelenia (statystyki) zastanawiam się nad zwiększeniem bezpieczeństwa (wczoraj jakiegoś gościa z Łodzi złapali bo miał dużo wrzut na megaupload).

Po pierwsze - chciałbym schować dział Up&Down - a dokładniej, żeby pojawiał się dopiero po napisaniu x posta (jeden powinien wystarczyć).
Dlaczego? Ponieważ nie ma dużo uploaderów i obecnie łatwo widać kto robi wrzuty - wystarczy tam wejść i się rozglądnąć.

Musicie wiedzieć, że (XviD asd) jest naprawdę popularny. Wprawdzie na szczęście nie wrzucamy softu, filmów i mp3 co najbardziej interesuje stróżów prawa to jednak jakiś nadgorliwy niebieski mógłby sobie łatwym kosztem podnieść statystyki.

Jak niebieski wejdzie na Forum celem sprawdzenia to nie zobaczy nic.
Oczywiście na upartego nie ma rady ale zawsze dmucham na zimne i uważam, że taki środek ostrożności nie zaszkodzi.
Każdy, kto ciągnie linki prędzej czy później napiszeposta zpytaniem"a co się stało" i wtedy automatycznie zobaczy dział - nie powinno więc byc problemów.
Gorzej jak jakiś gliniarz ciągnie seriale :D

Spowoduje to też, że być może co głupsi (linki, linki,LINKI!!) znikną - ja tam nie będę płakał - powinno to wyjść Forumowej społeczności na zdrowie.

Na stronie głównej w "info" damy informacje, że niniejszy serwis jest encyklopedią seriali, który stara się przedstawiać daty premier etc - do wymyślenia.
Dla Nie-Polaków damy info w języku angielskim w stylu:
"Żeby w pełni korzystać z naszego Forum musisz napisać jednego posta" - to powinno wystarczyć.

I druga uwaga - przynajmniej ja tak zrobię - zamiast jednego konta na Megaupload i wrzucania tam wszystkich plików -kilka kont i różne serwery.
I nieczytelne nazwy plików np. BreakingBad [1x01] -

BB1x01xvidasd.rar

Piszcie co sądzicie - ja sugeruję powyższe zmiany ponieważ zawsze staram się być krok przed, i żeby potem nie pluć sobie w brodę.

PS:Równocześnie na Forum ogólnym nie pisalibyśmy poradników w stylu: "napisz jednego posta jełopie to zobaczysz" - kto się wysili - zobaczy - kto nie - jego strata.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

1. W tym wypadku powinny zniknąć linki z działów poszczególnych seriali, powinny zostać tylko te w up&down
2. Myślę że nazewnictwo plików i różne konta nic nie dają, bo jak na razie większość linków działa (więc wg megaupload czy innych są legalne), a żeby ktoś coś zaczął działać to musi być plik zaraportowany
3. Ja rozumiem że jesteś zapobiegawczy ale taki peb na przykład działa już tyle lat (a linki są dostępne dla wszystkich) więc myślę że jak zaczną padać polskie warezy to wtedy możesz dopiero się niepokoić :pig:
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

xvidasd pisze:(wczoraj jakiegoś gościa z Łodzi złapali bo miał dużo wrzut na megaupload).

jakby ktos sie martwil to nei bylem to ja :D

a co do pomyslu to jestem jak najbardziej za
tylko z braku czasu przerzucilem sie na upload na serwery (jest to duzo wygodniejsze niz seedowanie) gdyz jak wiadomo raczej bylem temu pomyslowi przeciwny
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

saper202 pisze: W tym wypadku powinny zniknąć linki z działów poszczególnych seriali, powinny zostać tylko te w up&down
Niekoniecznie - widzisz chodzi mi o "pierwsze wrażenie" - dział Up&Down jest jak podanie wszystkiego na tacy. Alinki gdzieś tam w tematach - schowane są.

2.Różne konta - chodzi o to, że tego gościa z łodzi namierzyli bo na mu wrzucił 400-sta filmów. Złapali go bo mu udostępniła bazę niebieskim, którzy szukali w bazie mu najaktywniejszych. Gdyby miał tam kilka kont i na każdym po 50 plików to by się nie rzucał w oczy.

3.Ja wiem ale raz na jakiś czas pały wyrywkowo kogoś zgarniają.

Rzuciłem temat - czekam na więcej opinii :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Bardzo dobre pomysły. Zawsze byłem za jak największym bezpieczeństwem, uploadrów głównie, bo to na nich się skupia ta część działalności "okołolegalnej". Faktycznie, nie ma tu żadnych filmów (choć co jakiś czas pojawia się pytanie o nie, ale rzadko), nie ma programów, mp3 i być nigdy nie powinno :) Seriale jednak też są do kupienia, więc trzeba - jak to ładnie ujął asd - być krok na przód :)

Ze strony - skoro ma być "tyko" encyklopedią powinny zniknąć wyraźne oznaczenia wielkości plików. Z drugiej strony - jest to jakaś informacja, w sumie ważna, dla tych, co chcą coś sobie pobrać. Czy to też brałeś pod uwagę?

Szkoda, że jakiś automat nie może umieszczać linków w dziale upload :) Tak, żeby nie było powiązania miedzy wrzucającym a wrzucanym :) A to, kto co robi, można by ukazać w inny sposób, na tyle czytelny, żeby uploaderzy nie byli anonimowi w swojej pracy. No ale to chyba futurystyka :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Bostonq pisze:Ze strony - skoro ma być "tyko" encyklopedią powinny zniknąć wyraźne oznaczenia wielkości plików.
Zastanawiałem się ale kto powiedział, że to wielkość? Tak naprawdę to są numery butów aktorów, którzy w danym serialu występują ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Bostonq pisze:Szkoda, że jakiś automat nie może umieszczać linków w dziale upload
Jest do zrobienia w przyszłości.
Ana razie ustanowiłem ten jeden post - ciekawe jaka będzie reakcja.
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Chmielpiwny »

Moim zdaniem pomysl z tym postem jest trafny, nawet zwiększyłbym tę granicę do 5-10 postow.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Eee - chyba nie bo "czytacze" by spamowały a "nie-polacy" pisali by straszne bzdury :D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Na czym polega "większy plan"?
Obecnie dla osób nie zarejestrowanych forum jest niedostępne (nie można czytać tematów).
Teraz skoru ukryty jest newralgiczny dział myślę, że można by forum pokazać a nawet otworzyć rejestrację. Jak ktoś będzie chciał czynnie uczestniczyć w Forum, zarejestruje się i napisze posta to czeka go niespodzianka w postaci działu Up&Down.

Co sądzicie?
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Mi się zawsze system zamkniętej rejestracji podobał, więc ja jesli już byśmy ujawnili forum, zwiększyłbym ilośc postów minimalnych do dostępu do działu up/down
Forum to od zawsze (odkąd pamiętam), nie było dla wszystkich (sam czekałem rok na rejestrację :alien: ) i fajnie żeby tak zostało, wstawki xvidasd (torrenty przynajmniej) są ogólnie dostępne w sieci więc reklamować się z bardzo nie trzeba, a i tak bezpieczniej chyba
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Ja również nie bardzo widzę powody, by otworzyć forum, jakoś to "okrzepło" i wszyscy z tym czują się chyba dość dobrze. Kto ma się zarejestrować, zrobi to, a przy okazji jednak poziom jest tu bardzo przyzwoity (jak na miejsce, gdzie są jednak pliki, a nie tylko same dyskusje o serialach - wyraźnie było ostatnio widać, że dla sporej części ludzi, pliki to istota).
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No dobra - macie rację - mnie też odpowiada "zamknięta" forma Forum.
W takim razie mam inną propozycję.
Skoro reklamę ogólnoświatową już mamy to może by wstawki torrentowe ograniczyć tylko do zamkniętych trackerów?
I nie chodzi mi o stworzenie własnego trackera (choć jest taka możliwość) ale o wykorzystanie zamkniętych portali (takich jak my) ale stricte torrentowo-hobbystycznych?
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Chmielpiwny »

Mysle, ze taki pomysl jest godny wyprobowania, jesli torrenty w miare dobrze by sie "rozchodzily" oraz ich zywotnosc by mocno nie ucierpiala to warto przejsc na taki "system".
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Ja akurat nie mam w dupie, ze nie pisze tylko akurat odpowiadają mi zmiany poczynione przez Ciebie. Widać że dbasz o społeczność. A co do trackerów zamkniętych. Pomysł dobry ale tylko w sytuacji jeśli będą to trackery z możliwością rejestracji, aby ujrzeć content, bo z ograniczoną rejestracją to pojawi się o wiele więcej problemów ze strony użytkowników.
System zamkniętej rejestracji u nas jest sprawdzony i dobry, nie ma potrzeby go zmieniać. To tyle, jak coś sobie przypomnę to napiszę.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ