Oz

Seriale prawdziwsze niż życie.
r4id3n
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: r4id3n »

joozeek i tak respect za cala prace wlozna w napisy. Nie sadze zeby ktos mial cisnienie na termin wydania kolejnych napisow, gdyz Twoje tlumaczenie jest swietne - co sam podkreslasz, a to wymaga i czasu i bardzo dobrej znajomosci jezykow : )
joozeek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: joozeek »

skwieras pisze:Na napisy24 pojawiły się napisy do 7 odcinka i tu moje pytanie czy odcinek się ukaże czy bedzie czekanie na napisy od joozka ?

Powiem tak - tłumaczenia ukazujące się na n24.pl są słabej jakości. Po pierwsze chłopak zdanie brzmiące mniej więcej tak: "he cuts himself shaving, l'm holding you responsible" tłumaczy "jesli zatnie się przy goleniu, ja będę za to odpowiedzialny". Takich kwiatków jest sporo. No i nie zalezy mu na dbaniu o składnię. Tłumaczenie wymaga jednak dobrej orientacji w składni języka polskiego. Tłumaczenie Oz wydaje się być pestką, trzeba to jednak oddać dobrze w języku polskim. Nie twierdzę, że jestem w tym mistrzem, ale staram się szlifować składniowo prawie każde zdanie. No i jest sporo pułapek zdaniowych, których ww kolega nie uniknął. Dlatego nie narzekajcie, ze napisy wolno powstają - uwielbiam ten serial i z szacunku dla niego nie chce go spieprzyć - a to bardzo łatwe. Jak chcecie szybko dobrnąc do końca, ściągajcie napisy trzepane ekspresowo ( 3 odcinki na tydzień) z n24. W końcu to wolnu kraj i kazdy ma wybór. Ja dziękuję mocno xvidasd, ze jednak obstaje przy moich napiskach. Obiecuję nie zawieśc oczekiwań;)
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

joozeek, nikt nie narzeka, że powstają wolno :D My jesteśmy Ci bardzo wdzieczni, że w ogóle powstają.... a jak ktoś będzie narzekał, to go usmażymy w kotle ze smoła :alien:
Dzięki Ci wielkie :)
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

I oto kolejny odcinek:

OZ [4x07] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL
Obrazek
joozeek
Wskaż do odpowiedzi

Oz

Muszę stwierdzić, że skrupulatnie podpatruję postępy mojego konkurenta w kwestii tłumaczenia i z odcinka na odcinek jest znaczna poprawa. O ile 7 był średni, to 10 i 11 jest już naprawdę dobrze przetłumaczony. Widząc to rezygnuję z dalszego tłumaczenia Oz, bo czekają na dnie szuflady jeszcze inne, nieodkryte przez ogół seriale. Nie ma sensu robić tego samego dwa razy, skoro chłopak zaczął się przykładać i ma na to więcej czasu niż ja. Dlatego od teraz szukajcie tłumaczeń do kolejnych odcinków na innym portalu, a moderatorów tego forum proszę, by z nim kontaktowali się w kwestii udostępnienia tłumaczeń do kolejnych odcinków. Dzięki!
r4id3n
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: r4id3n »

ooo dzieki za kolejny odcinek i joozeek heh rozumiem Twoja decyzje i dzieki za prace, ktora dotychczas wlozyles w Tworzenie napisow... byly naprawde swietne : )
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

dzieki, czekałem z niecierpliwością
mam nadzieje że konkurencja bedzie tłumaczyła dalej i utrzyma wysoki poziom
joozeek
Wskaż do odpowiedzi

Oz

Ja biorę się więc za paradokument zrobiony przez HBO i twórców The Wire. Nazywa się "The Corner" i opowiada o życiu rodziny zaplątanej w to, co dzieje się na ulicach Baltimore. Czyli coś bliskiego the wire, tyle że zamiast morderstw i ukazania pracy policji, ogladamy rodzinę, która z wyżyn społecznych stacza się na samo dno. Warto obejrzeć, bo zgarnął 3 nagrody Emmy i kilka innych ważnych nagród.
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Propozycja, o której piszesz zapowiada się super :grin:
Awatar użytkownika
sylwex
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: sylwex »

joozeek pisze:Ja biorę się więc za paradokument zrobiony przez HBO i twórców The Wire. Nazywa się "The Corner" i opowiada o życiu rodziny zaplątanej w to, co dzieje się na ulicach Baltimore. Czyli coś bliskiego the wire, tyle że zamiast morderstw i ukazania pracy policji, ogladamy rodzinę, która z wyżyn społecznych stacza się na samo dno. Warto obejrzeć, bo zgarnął 3 nagrody Emmy i kilka innych ważnych nagród.
Pojawi się na xvidasd.com? Jestem wielkim fanem zarówno OZ jak i niedocenianego The Wire więc taka produkcja byłaby dla mnie kolejnym hitem sygnowanym logo hbo.
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

HBO trzyma poziom jeśli chodzi o seriale - Oz, Six feet under....
pawel24_waw
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: pawel24_waw »

Ja również dziękuje joozeekowi za włożoną pracę i jej wysoką jakość, mam nadzieję że następny serial będzie równie ciekawy ale myślę że w tej sytuacji rekomendacja joozeeka jest gwarancją że będzie to świetna pozycja.

Nie mogę się doczekać kolejnych odcinków Oz - w tym miejscu dziękuje również djjaskowi za profesjonalne przygotowanie wstwianie kolejnych odcinków na MU.
Mam również pytanie do djjaska kiedy możemy się spodziewać dalszych odcinków Oz z logo xvid asd? Oczywiście moja prośba jest podyktowana wyłącznie ciekawością i mam nadzieję że nie zostanie odebrana jako ponaglanie czy coś... po prostu łatwiej się czeka wiedząc kiedy kolejny odcinek może się pojawić. ( Choć dzięki przerwom i oczekiwaniu na Oz zacząłem oglądać genialny Mad Man - polecam)

Jeszcze raz wielkie dzięki chłopaki za poświęcanie swojego prywatnego czasu na rzecz innych.
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Na razie wybieram się na wczasy na jakieś 1,5 tygodnia. Przez ten czas na pewno nic nie wstawię. Jak wrócę wezmę się za zaległości ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Oz [4x08] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek.part1

Oz [4x08] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek.part2

Added after 19 hours 6 minutes:

Oz [4x09] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek.part1

Oz [4x09] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek.part2
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Oz [4x10] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek.part1

Oz [4x10] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek.part2

Oz [4x11] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek.part1

Oz [4x11] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek.part2
Awatar użytkownika
sylwex
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Ale tempo ostatnio narzuciliście! :D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

To patrz na to:

Oz [4x12] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek.part1

Oz [4x12] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek.part2

Oz [4x13] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek.part1

Oz [4x13] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek.part2

Oz [4x14] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek.part1

Oz [4x14] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek.part2
Awatar użytkownika
sylwex
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

A kiedy jesz, śpisz i takie tam...?
:D
Oz jest zajebisty. Właśnie oglądam 4x10...
Spoiler:
NaSh666
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: NaSh666 »

Tempo nieziemskie! djjasiek obiecał i słowa dotrzymał ;] Wielki Szacun dla djjasiek i xvidasd!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Oz [4x15] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek.part1

Oz [4x15] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek.part2