Futurama

Animowane - Świat animacji jest często prawdziwszy od tego z serwisów informacyjnych!
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Bostonq »

Informacja została już potwierdzona, a więc jest to jeden z lepszych newsów od czasu wynalezienia automatycznej szczoteczki do zębów :) Rewelacja :!:
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

i kolejna dobra informacja,
zamowiono 26 odcinkow
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No to można otwierać szampana, czy kto co tam lubi jako płyn "świętujący" :) Mam nadzieję, że poetyka odcinków będzie bliższa oryginalnemu cyklowi, a nie filmom pełnometrażowym, które - choć niezłe - nie były tak dobre, moim zdaniem, jak serial.
sebo7
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: sebo7 »

Kolejna świetna wiadomość - obejrzałem już wszystkie 5 sezonów :grin: A te 26 docinków będzie podzielone na 2 sezony. No i z tego co mi wiadomo Futurama ma być gotowa w połowie 2010 roku :D
chemik1986
Wskaż do odpowiedzi

Futurama powraca!!! Co Wy na to?

Post autor: chemik1986 »

Powrót Futuramy w 6 sezonie potwierdzony:)

Obrazek

co o tym myslicie? czy serial utrzyma poziom po przerwie? lubicie te procukcje? jaka jest Wasza ulubiona postać?

http://ccinsider.comedycentral.com/tag/ ... -futurama/
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No to ja tyle dodam, bo z jakiś tajemniczych powodów u nas - serial wychwalany na całym świecie przez krytykę i widzów - nie zyskał popularności, że nowe odcinki są kapitalne :) I tak praktycznie nikt ich nie zobaczy, to mogę pisać, co chcę ;)

Ale przecież Gwiazda Śmierci, która cenzuruje planety, bardzo nonszalancko potraktowana Biblia, brak poprawności politycznej i religijnej w związku z komórkami macierzystymi - to jest możliwe właśnie w tym serialu :) Kto nie ogląda, ten traci :)

I ten uroczy początek - "Futurama" zdjęta z anteny przez idiotów i przywrócona przez jeszcze większych idiotów - mocne wejście hipnotyzującej żaby :)
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

Bostonq, nie możesz pisać co chcesz, bo ja je obejrzę! Ale dopiero po całym sezonie, urządzę sobie porządny seans ;)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Kolejne dwa świetne odcinki - o wszechobecnej dominacji Facebooka i Ipoda i roboseksualizmie (pięknie to wypada szczególnie u nas, gdzie sprawy seksualne rozpalają do białości wierzących i niewierzących). Tradycyjnie - bez zachowania jakiejkolwiek poprawności politycznej :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No widzisz, tamte dwa były świetne, to co powiesz o najnowszym? Księga antycznej wiedzy - "Kod Leonarda da Vinci" :D

Added after 1 minutes:

Mi się akurat nie podobał odcinek, za bardzo dydaktyczny - ta końcówka jakaś taka zbyt umoralniająca jak na ten serial...

Added after 1 minutes:

Ja w ogóle nie rozumiem, po co to oglądać... Żenujący serial.

Added after 2 minutes:

Najnowszy odcinek - perełka :) Bender z oryginałem Ostatniej Wieczerzy i największa tajemnica Leonarda (di Capiro) :D

Nadal uważam, że to jakaś wielka strata, że tego nikt nie ogląda ;)
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Ja zacząłem oglądać :-) Przyjemne.
Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ech, odcinek 6 jest cudowny, na dodatek nostalgiczny taki, filozoficzny (w sumie oparty na "Blade Runnerze") i świetnie (choć przewidywalnie - końcówka) fabularnie skonstruowany :) I perełka: "O, to są telefony w budkach? - To nie będę już musiał taszczyć ze sobą tej komórki!" :)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Comedy Central zamówiło 2 kolejne sezony. Info jeszcze nie potwierdzone. :-)
ayuzak
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ayuzak »

wie ktos gdzie to moge obejrzec na necie? chodzi oczywiscie o 6 sezon :)
Awatar użytkownika
gala444
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: gala444 »

Kod: Zaznacz cały

http://www.google.pl/search?client=opera&rls=pl&q=futurama+online&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest
Nadzieja to melodia, której nie tańczy się
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Re: Futurama

Z ciekawości spytam - ktoś ogląda? To już pewna tradycja nasza, że ten świetny serial nie cieszy się zasłużoną popularnością :-p A szkoda, bo najnowszy sezon bardzo fajny, twórcy nadal mają ciekawe pomysły, jak choćby ten z "grzybowym" ego znanego aktora :D Może jednak się mylę i ktoś sobie popatruje?
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Przymierzam się do tego serialu od kilku lat i jakoś nie mogę się zebrać. Widziałem kiedyś tylko kilka odcinków i tyle.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ja bym zachęcał, a że parę rzeczy podobnie nam się podobało, to można liczyć, choć bez stu procentowej pewności oczywiście, że i tu będzie podobnie :)

Ja nie przepadam za serialami tego typu, jakoś ominęła mnie popularność np. "Simpsonów", ale "Futuramę" uwielbiam, kapitalna gra z kliszami s-f, mnóstwo niepoprawności politycznej, pełno odwołań do współczesnej rzeczywistości, a przy tym rzadko kiedy dowcipy stają się "kloaczne". Pewnie, nie każdy epizod jest równie błyskotliwy, ale w większości to czysta przyjemność :)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Wpadłem na to kilka razy w telewizji, ale nigdy nie zatrzymało mnie na dłużej, podobnie z resztą jak Simpsoni. Nie moja bajka... Myślę że zostanę przy Yu-Gi-Oh i Pokemonach ;)
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Najnowszy sezon super, ze szczególnym uwzględnieniem ostatniego odcinka, w którym to mieliśmy okazję przyjrzeć się przyrodzie ziemskiej z perspektywy kosmity :) I moja ulubiona pointa: przyroda nie uczy nas absolutnie niczego :) Zawsze mnie bawiło, ale i trochę przerażało, powoływanie się różnej maści przeciwników np. in vitro, że to niezgodne z naturą. No cóż, z naturą zgodne jest to, że urocze gołębie wyrzucają z gniazd co słabsze pisklęta, żeby dać szansę rozwoju tym silniejszym. A z tego jakoś miłośnicy praw naturalnych nie śpieszą się czerpać...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

http://www.ismyshowcancelled.com/articl ... n-seasons/

:( No ale zawsze jeszcze trochę będzie do obejrzenia :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ