Adaptacja znanej już milionom czytelników serii Terry'ego Goodkinda. Po tajemniczej śmierci ojca życie Richarda Cyphera zmienia się nie do poznania. W jego życiu pojawia się tajemnicza Kahlan Amnell i okazuje się że to dopiero początek, światu Richarda zagraża upadek, a on będzie musiał go ratować.
(opis z filmwebu, może ktoś kto czytał książkę albo oglądał pilota napisze własny)
Adaptacja znanej już milionom czytelników serii Terry'ego Goodkinda. Po tajemniczej śmierci ojca życie Richarda Cyphera zmienia się nie do poznania. W jego życiu pojawia się tajemnicza Kahlan Amnell i okazuje się że to dopiero początek, światu Richarda zagraża upadek, a on będzie musiał go ratować. (opis z filmwebu, może ktoś kto czytał książkę albo oglądał pilota napisze własny)
Ja dodam, że reżyserem jest Sam Raimi (m.in. 3 części Spidermana, Szybcy i Martwi, Martwe Zło). Ponadto kilku aktorów grało we Władcy Pierścieni lub Gwiezdnych Wojnach - Bruce Spence (Usta Saurona z LotR, Mad Max 2 i 3, Matrix 3, Zemsta Sithów), Craig Parker (Haldir z LotR), Jay Laga'aia (LotR, Atak Klonów, Zemsta Sithów).
Czyli wykonanie powinno być na dobrym poziomie. Obejrzałem na razie pół godziny i się zgadza. Ogólnie, jak ktoś lubi fantasy na pewno mu się spodoba. Od razu da się zauważyć dobre efekty dźwiękowe i niezłą muzykę. Efekty specjalne też bardzo dobre.
Enjoy
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Ja dodam, że reżyserem jest Sam Raimi (m.in. 3 części Spidermana, Szybcy i Martwi, Martwe Zło). Ponadto kilku aktorów grało we Władcy Pierścieni lub Gwiezdnych Wojnach - Bruce Spence (Usta Saurona z LotR, Mad Max 2 i 3, Matrix 3, Zemsta Sithów), Craig Parker (Haldir z LotR), Jay Laga'aia (LotR, Atak Klonów, Zemsta Sithów). Czyli wykonanie powinno być na dobrym poziomie. Obejrzałem na razie pół godziny i się zgadza. Ogólnie, jak ktoś lubi fantasy na pewno mu się spodoba. Od razu da się zauważyć dobre efekty dźwiękowe i niezłą muzykę. Efekty specjalne też bardzo dobre.
Kawał dobrego fantasy. Mnie się serial podoba i na pewno będę oglądał na bieżąco. Wykonanie, efekty rzeczywiście stoją na niezłym poziomie. Jak wspomniał już panjandrum jak ktoś lubi fantasy to na pewno będzie zadowolony.
Kawał dobrego fantasy. Mnie się serial podoba i na pewno będę oglądał na bieżąco. Wykonanie, efekty rzeczywiście stoją na niezłym poziomie. Jak wspomniał już [b]panjandrum[/b] jak ktoś lubi fantasy to na pewno będzie zadowolony.
Zwiastun fajny także chciałbym obejrzeć ten serial
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16
Ja sobie obejrzałem to co do tej pory wyszło. Zabrałem się raczej z nudów, za fantasy nie przepadam ale tutaj jest na co popatrzeć. Wciągnąłem się bo serial jest ciekawy i dobrze zrobiony.
POLECAM!
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2008, 19:05 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja sobie obejrzałem to co do tej pory wyszło. Zabrałem się raczej z nudów, za fantasy nie przepadam ale tutaj jest na co popatrzeć. Wciągnąłem się bo serial jest ciekawy i dobrze zrobiony.
mnie również pilot się spodobał. Będę oglądał na bieżąco pewnie w 350-tkach, a jak wyjdzie w asd to dodam do kolekcji. Teraz męczę znajomych o książki Goodkinda xD.
mnie również pilot się spodobał. Będę oglądał na bieżąco pewnie w 350-tkach, a jak wyjdzie w asd to dodam do kolekcji. Teraz męczę znajomych o książki Goodkinda xD.
Po pierwszym odcinku pierwsze słowa jakie sie nasuwają : Władca pierścieni -> efekty specjalne ; pomysł ; pierwsze minuty kropka w kropke a i dalej też bardzo duże podobieństwa ; muzyka , itp , itd.
Ogólne wrażenia -> Jak najbardziej pozytywne.
W skrócie opis :
Są sobie 2 światy oddzielone magiczną granicą Midlandy i Hartland. W jednym magia jest wszechobecna i drugim jej nie ma. Do czasu gdy granica zostanie przekroczona przez Strażniczę próbującą odnaleźć Poszukiwacza; dziecko , które jako jedyne ocalało z masakry (zupełnie jak w Biblii ) i zostało przemycone do niemagicznego świata. Gdy Seeker zostanie odnaleziony i zaakceptuje swoje przeznaczenie zacznie walke z mrokiem i będzie zmierzał do obalenie złego Rahla Posępnego.
Po pierwszym odcinku pierwsze słowa jakie sie nasuwają : Władca pierścieni -> efekty specjalne ; pomysł ; pierwsze minuty kropka w kropke a i dalej też bardzo duże podobieństwa ; muzyka , itp , itd.
Ogólne wrażenia -> Jak najbardziej pozytywne.
W skrócie opis :
Są sobie 2 światy oddzielone magiczną granicą Midlandy i Hartland. W jednym magia jest wszechobecna i drugim jej nie ma. Do czasu gdy granica zostanie przekroczona przez Strażniczę próbującą odnaleźć Poszukiwacza; dziecko , które jako jedyne ocalało z masakry (zupełnie jak w Biblii :P ) i zostało przemycone do niemagicznego świata. Gdy Seeker zostanie odnaleziony i zaakceptuje swoje przeznaczenie zacznie walke z mrokiem i będzie zmierzał do obalenie złego Rahla Posępnego.
Tam był mur, a tu mamy magiczną granicę, wygląda dużo efektowniej :D
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
W krainie zwanej Midlandem panuje okrutny władca Rahl Posępny- potężny czarnoksiężnik dysponujacy złowrogą mocą. Starozytne proroctwo głosi, że pojawi się człowiek zwany Poszukiwaczem, który pokona złego władcę i przywróci wolność ludowi. Młody Richard Cypher po tragicznej śmierci ojca, zamordowanego przez żołnierzy Rahla Posępnego, żądny zemsty wyrusza na spotkanie swojego przeznaczenia. W tej podrózy towarzyszą mu stary czarownik Zedd i piękna Spowiedniczka Kahlan.
Serial powstał na kanwie cyklu powieściowego Terry Goodkinda Miecz Prawdy.
produkcja: USA
gatunek: Dramat, Fantasy
data premiery: 2008-11-01 (Świat)
reżyseria: Sam Raimi
scenariusz: John Shiban, Stephen Tolkin
zdjęcia: Kevin Riley
OBSADA:
Bridget Regan ... Kahlan Amnell
Craig Horner ... Richard Cypher
David de Lautour ... Michael Cypher
Jay Laga'aia ... Chase
Craig Parker ... Rahl Posępny
Bruce Spence ... Zeddicus Zu'l Zorander
Added after 2 minutes:
A tak w ogóle to serial jest naprawdę całkiem fajny, taki typowy quest. jak ktoś lubi te klimaty- szczerze polecam.
W krainie zwanej Midlandem panuje okrutny władca Rahl Posępny- potężny czarnoksiężnik dysponujacy złowrogą mocą. Starozytne proroctwo głosi, że pojawi się człowiek zwany Poszukiwaczem, który pokona złego władcę i przywróci wolność ludowi. Młody Richard Cypher po tragicznej śmierci ojca, zamordowanego przez żołnierzy Rahla Posępnego, żądny zemsty wyrusza na spotkanie swojego przeznaczenia. W tej podrózy towarzyszą mu stary czarownik Zedd i piękna Spowiedniczka Kahlan. Serial powstał na kanwie cyklu powieściowego Terry Goodkinda Miecz Prawdy.
produkcja: USA gatunek: Dramat, Fantasy data premiery: 2008-11-01 (Świat) reżyseria: Sam Raimi scenariusz: John Shiban, Stephen Tolkin zdjęcia: Kevin Riley
OBSADA: Bridget Regan ... Kahlan Amnell Craig Horner ... Richard Cypher David de Lautour ... Michael Cypher Jay Laga'aia ... Chase Craig Parker ... Rahl Posępny Bruce Spence ... Zeddicus Zu'l Zorander
[size=75][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]
A tak w ogóle to serial jest naprawdę całkiem fajny, taki typowy quest. jak ktoś lubi te klimaty- szczerze polecam. :grin:
[quote="despo"]Zapowiada się ciekawie, jak nie będzie bardzo "herkulesowaty" to może nawet być ciekawy.[/quote] Nie jest herkulesowaty :P Chociaż ja Herkulesa lubiłam. :D Ach, te muskuły..... :grin: