Wire, The / (Prawo ulicy)

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Awatar użytkownika
gnz
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
youtube Warszawa

USA Wire, The / (Prawo ulicy)

Post autor: gnz »

obrazek

Opowieść o wydziale policji Baltimore w stanie Maryland i jego walce z gangami specjalizującymi się w handlu narkotykami, a zarazem ciekawie przedstawiona brutalna rzeczywistość amerykańskich ulic. Wszystko to możemy poznać z perspektywy zarówno stróżów prawa jak i kryminalistów, przestępców oraz zwykłych ludzi, którzy starają się żyć pośród niekończącego się konfliktu.

edit sindar 2014
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2007, 22:44 przez gnz, łącznie zmieniany 1 raz.
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

O ile dobrze pamiętam to faktycznie tvn je emitował i pamiętam też, że niezły serial to był dlatego przychylam się do prośby
2rock
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: 2rock »

Serial jest świetny, obejrzałem pierwsze 3 sezony i jestem zachwycony. Polecam wszystkim fanom seriali policyjnych.
lucio
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lucio »

Ogladałem wszystkie 4 sezony (ktoś wie kiedy 5?) i muszę powiedzieć, że serial jest naprawdę świetny. Każdy kolejny sezon jest jeszcze lepszy od pierwszego, i tak genialnego sezonu. A sezon 4 to czysta poezja moim zdaniem. Jeśli ktoś go nie widział to zachęcam gorąco do nadrobienia braków.
Jednak ostrzegam, że jeśli ktoś myśli, że to serial podobny do The Shield (też zreszta świetny serialik) może się troche zawieść. W The Wire pokazano prace policji z zupełnie inej strony. Czysta policyjna robota i mozolne zbieranie dowodów.
Ciekawie przedstawiony jest też wątek dilerów. Poznajemy dokladnie ich sposób działania, to jak bardzo są ostrożni, przebiegli...
Ogólnie wciągnął mnie strasznie i jeden sezon oglądałem 1 dzień. NA bok poszły studia i inne obowiązki. Tylko ja i "The Wire".
Kasiunia0504
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Kasiunia0504 »

Po takiej recenzji sama chętnie bym sobie ściągneła i obejrzała ten serial :) ale najpierw muszę ściągnąć moje ukochane ER, a dopiero póżniej może sobie na próbe obejrzę cały sezon The wire, skoro polecacie i być może kiedyś zostanie tutaj udostępniony :)

EDIT: Widzę, że pierwszy sezon jest udostępniony to trzeba zabrać się za ściąganie :)
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2007, 13:14 przez Kasiunia0504, łącznie zmieniany 1 raz.
Drohan
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Drohan »

myśle że moge polecić ten seria oglądałem g w telewizji niezły był ;) chętnie g pobieore jak bedzie na stronce :)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

pierszy seezon był super, drugi widziałem w tvn juz troche mniej mnie wciagnał
ciekawe jak dalej
MoszeUsz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: MoszeUsz »

5 sezon już chyba w styczniu i ma być ostatni. Dla ciekawostek to jeden z odcinków 5 sezonu wyreżyserowała Agnieszka Holland i jeszcze 2 odcinki z poprzednich sezonów.

Osobiście jak tylko skończe Rodzine Soprano, to biore się za The Wire, tylko mam pytanie, czy są napisy do 4 sezonu?
ROBIN bez kaptura
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ROBIN bez kaptura »

Ja ten serial ogladalem tylko wyrywkowo niestety. Rowniez chetnie pobiore :)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

ja zasysyam trzeci sezon ale w 350mb
zobaczymy co dalej sie kreci
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

No ja też muszę nadrobić, bo 4 sezony czekaj pod sporą warstwą kurzu (w przenośni). 5-ty ma być finałowym, zatem może będzie replay z maratonu jaki miałem z Sopranos.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

czy posiada ktos napisy do 2 sezonu???
był bym wdzieczny

juz cznalazłem chyba

wyglada ze sa na napisy.info ale niewiem czy pasujace

zobaczymy
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Obejrzałem pierwsze dwa odcinki (w końcu!) i się mocno zajarałem. To za co lubię HBO - bezkompromisowość. Mogę tylko żałować, że mam obecnie mało czasu.
lucio
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lucio »

Premiera 5. sezonu jest 6 stycznia...
Już nie mogę się doczekać...
Ma to być sezon finałowy, więc cała sprawa powinna się zakończyć.
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Nie widziałem ani jednego odcinka:P Może dlatego, ze z Nasza Polską TV się pożegnałem dawno:P Więc dołączam się do prośby;)
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Sqter pisze:Nie widziałem ani jednego odcinka:P Może dlatego, ze z Nasza Polską TV się pożegnałem dawno:P Więc dołączam się do prośby;)
No pierwszy sezon jest w asd. I póki co tylko on. Ja właśnie zaczynam drugi, bo pierwszy mnie mocno wciągnął, nawet do tego stopnia, że wieczorami oglądałem po 2-3 odcinki pod rząd. Na razie obejrzałem S02E01 i już wiadomo, że będzie sporo polskich akcentów. Poza znanym już Pryzbylewski (polskie korzenie) jest też kilka innych swojsko brzmiących nazwisk np. Frank Sobotka :) Oczywiście wszyscy oni mówią jak rodowici Amerykanie, skąd można wywnioskować, że za osiedlenia w USA są odpowiedzialne poprzednie pokolenia. Za to Ruski, jak to Ruski - mocny, twardy akcent. Tego stereotypu nie da się przełamać widocznie.
A teraz krótka galeria (z cyklu "proud to be Polish") z jednego odcinka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak widać na ostatnim obrazku, coś tutaj nie do końca pasuje. Trochę mi to przypomina jeden z odcinków Sopranos, gdzie Polacy mówili w rodowitym języka i gdyby nie angielskie napisy, to nic bym ich nie rozumiał.
2rock
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: 2rock »

W ostatnim odcinku sezonu "spoczywaj w pokoju" brzmi jakoś tak: "spoczywajss w pokojuz" :P
Awatar użytkownika
gnz
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: gnz »

A piąty sezon już na antenie :roll:
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

czy ma ktos napisy do 4 sezonu?
baapa
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: baapa »

Ludzie....fenomenalny serial policyjny, 5 sezon dostępny na ośle...7 odcinek juz jest, polecam gorąco. Napisy...poproszę do 5 :)...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ