"Zmarły król wraca do żywych i po świecie roznosi się tajemnicza choroba. Odważny książę musi teraz stawić czoła nowym wrogom, aby pokonać zło i uratować swój lud" Tyle od Netflixa.
Plaga Zombi w sredniowiecznej Korei hm.. ciekawie . Akcja ma toczyc sie w epoce dynasti Joseon ( jest to autentyczna dynastia) , ktora zmagala sie z cesarstwem Japonii i Mandzurami z dynastii Qing 清朝 ( wymawiamy ćin czał ) . Wtedy Korea zaczela sie izolowac.
Hm..ciekawy zwiastun, jak dla mnie serial zapowiada sie ciekawie ..premiera 29 stycznia 2019 .
Kingdom [Netflix]
-
mr.hydro
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
- youtube Warszawa
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Kingdom [Netflix]
Przypomniało mi się o tym serialu przy okazji zakładania wątku innego koreańskiego serialu (Sijipeuseu: The Myth).
Obejrzałem Kingdom jakiś czas temu i naprawdę warto ten serial zwrócić uwagę.
Tematyka zombie - zupełnie inna od tej walking deadowej, która mi się totalnie przejadła - owszem, jest sporo akcji z tym związanej, ale tak naprawdę fabularnie stanowi to tło dla całego kontekstu polityczno-historycznego tego serialu.
Są już dwa sezony i oba naprawdę dobre (chyba nieco bardziej podobał mi się pierwszy) - fajnie rozpisany scenariusz na oba sezony, sporo zamkniętych wątków, więc da się je obejrzeć jako całość, ale też otwartych wątków na kontynuację nie brakuje.
Jeśli pojawi się 3 sezon, obejrzę go też na pewno.
Obejrzałem Kingdom jakiś czas temu i naprawdę warto ten serial zwrócić uwagę.
Tematyka zombie - zupełnie inna od tej walking deadowej, która mi się totalnie przejadła - owszem, jest sporo akcji z tym związanej, ale tak naprawdę fabularnie stanowi to tło dla całego kontekstu polityczno-historycznego tego serialu.
Są już dwa sezony i oba naprawdę dobre (chyba nieco bardziej podobał mi się pierwszy) - fajnie rozpisany scenariusz na oba sezony, sporo zamkniętych wątków, więc da się je obejrzeć jako całość, ale też otwartych wątków na kontynuację nie brakuje.
Jeśli pojawi się 3 sezon, obejrzę go też na pewno.
Oceń ten serial