Thriller The Replacement od BBC

Tutaj możesz zamieścić krótkie informacje i ciekawostki, dotyczące seriali telewizyjnych.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Thriller The Replacement od BBC

Post autor: sindar »

obrazek

Vicky McClure (Line of Duty) oraz Morven Christie (Grantchester) zagrają w trzyodcinkowym thrillerze psychologicznym BBC The Replacement.

Ellen (Chrisite) zachodzi w ciążę, na jej miejsce na zastępstwo zostaje przyjęta nowa pracownica Paua (McClure), która szybko stara się przejąć rolę Ellen i staje się jej rywalką, czego nikt poza Ellen zdaje się nie dostrzegać, nawet jej mąż.
Może być ciekawie.
Norvik
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Ulubiony Serial: Good Wife

Re: Thriller The Replacement od BBC

Post autor: Norvik »

Wygląda nieźle - lubię takie klimaty.
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: The Shield

Post autor: delta1908 »

Premiera 28 lutego.

Jest też zwiastun:
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Ciekawe...
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: The Shield

Post autor: delta1908 »

Mnie trailer jakoś nie przekonał.
przemsza
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam
Ulubiony Serial: Life on Mars

Post autor: przemsza »

Będzie jak zwykle - seriali dostatek, a tłumaczy na lekarstwo.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Zastanawiałem się, czy nie potraktować tego serialu jako dodatkowego projektu w oczekiwaniu na powrót Wersalu i Line of Duty i obejrzałem sobie 1. odcinek i potem tak dla pewności też 2. Niestety, w tym serialu jest coś, co chyba jednak nie do końca mi pasuje.
Pomijam kwestię macierzyństwa - serial przedstawia przecież historię z kobiecej perspektywy, są w nim kobiece problemy, a męskie postaci są jakieś takie dwuwymiarowe, wycięte z papieru, ale samo w sobie to mnie jeszcze nie zraża. Raczej chodzi o to, że w relacji między głównymi bohaterkami jest coś na siłę sztucznego, wymuszonego - jakoś naturalności tego konfliktu między nimi w ogóle nie odczuwam, na dodatek mam wrażenie, że wszystko rozwija się w przewidywalny sposób i chyba na razie nic mnie nie zaskoczyło.
W ogóle wiarygodność tego, co się dzieje w kwestii zawodowej, też pozostawia wiele do życzenia. Wiadomo, scenariusz musi mieć jakieś u[roszczenia, ale ta relacja między jedną z najważniejszych osób w firmie, a osobą przyjętą na zastępstwo na parę miesięcy... Hm... I ta nowa osoba z marszu ma być praktycznie szefową w sprawach operacyjnych dotyczących projektu architektonicznego... Szczerze... znając trochę praktyki w tej materii (co prawda polskie), jakoś tego nie czuję. Samo wejście w temat projektu od nowej osoby wymagałoby parę miesięcy pracy.
No nic, wygląda na to, że za literki do The Replacement się nie zabiorę. Może ktoś inny się na nie skusi.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ