Piknik na skraju drogi od WGN America

Tutaj możesz zamieścić krótkie informacje i ciekawostki, dotyczące seriali telewizyjnych.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Piknik na skraju drogi od WGN America

Post autor: Lubec »

Słynny Piknik na skraju drogi autorstwa barci Strugackich, zekranizowany w 1979 roku przez Andreia Tarkovsky'ego zmierza teraz na mały ekran.
Alan Taylor zamierza wyreżyserować telewizyjną wersję powieści, która miałaby zostać wyemitowana przez WGN America.

Taylor ostatnio zajmował się Terminator Genisys, a wcześniej reżyserował Thor: The Dark World oraz kilka seriali od HBO, w tym Game of Thrones.

Dla przypomnienia powieść została wydana w 1972 roku, a tak opisuje jej akcję polski wydawca:
Strefa Lądowania to teren, który niegdyś stał się obiektem inwazji obcej supercywilizacji. Mimo że wstęp do strefy jest w zasadzie zakazany, stanowi ona wyzwanie dla pracowników Międzynarodowego Instytutu Cywilizacji Pozaziemskich, a przede wszystkim stalkerów, którzy z narażeniem życia wyprawiają się tam na zlecenie po cenne znalezisko. Światowy biznes płaci za nie ogromne pieniądze, co wzmaga gorączkowy wyścig poszukiwaczy. Najzagorzalszy z nich, Red Shoehart, przeżywa metamorfozę duchową podczas ostatniej wyprawy...

Za skrypt nowej adaptacji odpowiada Jack Paglen (Transcendence), a produkcją zajmie się Neal Mortiz z Sony Pictures TV we współpracy z Tribune Studios.
Norvik
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Ulubiony Serial: Good Wife

Re: Piknik na skraju drogi od WGN America

Post autor: Norvik »

Taka klasyka gatunku i nie zrobiona przez SyFy - to mógłby być hit. Trzymam kciuki, żeby się udało.
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Firefly
Kontakt:

Post autor: Sirm »

Książka jest świetna, bardzo dobre bardzo rosyjskie SF. Mam nadzieję, że będą się dosyć dokładnie trzymali oryginału, zamiast jak w Stalkerze (grze) jedynie się inspirować (co nie zmienia faktu, że to była dobra gra). Ja jeśli chodzi o ekranizacje, albo egranizacje, jestem jak inżynier Mamoń, lubię to co znam i nawet jeśli już coś czytałem to wolę gdy film wiernie podąża za fabułą książki, nawet kosztem tego, że nic mnie nie zaskoczy, niż gdyby autorzy mieli silić się na jakieś nowości albo zmiany.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Powieść bardzo mi się podobała. Jest też szansa, że w końcu zobaczymy jakieś dobre sci-fi skoro nie robi tego stacja Syfy.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Strugaccy... taka klasyka.
Oby serial choć w części dorównał książce.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ