Claymore

Animowane - Świat animacji jest często prawdziwszy od tego z serwisów informacyjnych!
Tvshows
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

JAPONIA Claymore

Post autor: Tvshows »

Obrazek

napisy _www.animesub.info
tytuł Japoński_クレイモア
rodzaj _ przygoda,dramat,nadprzyrodzone, fantasy
produkcja _Avex, Inc., Madhouse, D.N. Dream Partners, NTV, VAP
1 sezon _26odc

Początek pierwszego odcinka bardzo przypomina swojskiego "Wiedźmina" - podobieństwo jest naprawdę spore, zarówno pod względem fabuły, jak i klimatu. Do wioski nękanej atakami Yoma (demona) przybywa wezwana na pomoc wojowniczka o srebrnych oczach i włosach. Jest ona półczłowiekiem-półyomą i ludzie takie jak ona zwą Claymore. Z przybyłą wojowniczką usilnie próbuje nawiązać bliższy kontakt młody chłopiec - Raki, któremu Yoma zabił i pożarł rodziców. Jednak kobieta nie jest skora do rozmów i nie chce nawet wyznać swojego imienia. Co więcej, zachowuje się jakby nie miała w ogóle ludzkich uczuć. Niedługo potem, Yoma zaniepokojony obecnością jednej z Claymore, przypuszcza atak...
Źródło: azunime.net
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2008, 13:07 przez Tvshows, łącznie zmieniany 6 razy.
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

widzialem cale i jest extra anime warte obejrzenia
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: despo »

Ja też uważam, że jest niezłe. Szczególnie początek, potem jakość scenariusza troszkę spada, ale mimo to i tak dobrze się ogląda.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Ja również uważam to za bardzo dobre anime. Niezła kreska, bardzo dobra fabuła, no i świetne mordobicie :D. Żałuję tylko że twórcy anime pod koniec odeszli od mangi, i zmienili zakonczenie 1 sezonu. Mam nadzieje że 2 sezon powstanie, bo zakończenie pozostało otwarte.
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Opis mnie bardzo zainteresował, screeny jeszcze bardziej. Lubię takie klimaty, więc chyba będę musiał sobie poszukać tego serialu i obejrzeć go :)
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Tvshows pisze:Jest ona półczłowiekiem-półyomą i ludzie takie jak ona zwą Claymore.
Czyżby pomysł zaczerpnięty od naruto ?? :)
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Czyżby pomysł zaczerpnięty od naruto ??
że co, prosze?! jaki pomysl z naruto?! rozwin to bo nie kumam o co ci chodzi. Chyba nie masz na myśli tego że w człowieku zapieczętowano demona, bo jeśli o to, to zdecydowanie się mylisz.
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Demon zaklęty w człowieku, czy to nie było w Sailor Moon. A tak szczerze, to zapewne wywodzi się z shintoicyzmu, ale nie jestem znawcą tej religii więc nie mogę powiedzieć na 100%.
ana81
Wskaż do odpowiedzi

będzie cd. Claymore???

Post autor: ana81 »

Ktoś się orientuje czy jest przewidziany ciąg dalszy, czyli co się dzieje po tym jak Clare odeszła z "organizacji"?
Claymore naprawdę wciąga, a w drugiej połowie serii nabiera prędkości, polecam :smile:
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Mam nadzieje, że będzie. Ktoś gdzieś chyba pisał, że w mandze było trochę inaczej i że w momencie gdzie anime sie kończy manga idzie dalej. Zresztą tak samo jak w Gantzie czy Berserku, też zrobili tylko do pewnego momentu.
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Zapraszam
Claymore (XviD asd)
Obrazek
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

dzięki. Ja dodam od siebie - to anime wymiata! ściągać bez zastanowienia :D
a i ja osobiscie tez chyba sciagne, bo gdzieś mi się zgubiła płytka z pierwszą połową odcinków :/
rand
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: rand »

ok zaciekawiliście mnie, ja sciągam :)

Dzięki za wstawke :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Anime naprawdę dobre. Jeżeli przetrwa się pierwsze sześć odcinków, które może nie są rewelacyjne to historia nabiera rozpędu i wciąga jak bagno. Zwłaszcza pod koniec trudno się oderwać :]
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Re: Claymore

Przeglądając podstrony to anime mi się w oczy rzuciło.
Warto o nim przypomnieć dla tych co nie oglądali, bo to jedno z lepszych jakie obejrzałem.
Pierwsze pięć odcinków można potraktować jako przedstawienie postaci i świata przedstawionego, ale od pojawienia się Teresy historia niesamowicie przyspiesza i wciąga... bardzo.
sareq
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam

Post autor: sareq »

Nawet wciąga :) ale nic nie przebije Death Note'a :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Ja te produkcji stawiam na równi. Co prawda są inne klimatem i obie mają też swoje słabe strony, ale na pewno warto je obejrzeć.
U mnie osobiście jedne z lepszych anime jakie oglądałem... ale szczerze mówiąc to nie oglądałem z byt dużo :)
gaset
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam

Post autor: gaset »

Rzuci ktoś linka gdzie znajde odcinki?

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ