Riese: Kingdom Faliing

a long, long time ago..
seymour
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Riese: Kingdom Faliing

Post autor: seymour »

Riese: Kingdom Falling

Obrazek

Zdobywający nagrody cyfrowy, 10-odcinkowy serial stacji Syfy w klimacie steampunk.

Bohaterką jest Riese, która podróżuje przez zniszczone krainy królestwa Eleysia razem ze swoim wilkiem, Fenrirem. Oznaczona heretyczką przez Sektę i nową cesarzową, Amarę, Riese musi uniknąć jej skrytobójców i odkryć ich prawdziwe zamiary wobec królestwa. Riese jest następczynią tronu, która musiała zbiec do lasów po tym, jak jej rodzina została zamordowana. Niebawem rozpocznie się wojna domowa o tron...

W obsadzie serialu są:
Christine Chatelain (Sanctuary), Ryan Robbins (Caprica), Sharon Taylor (Stargate Universe), Ben Cotton (Harper's Island), Alessandro Juliani (Battlestar Galactica) i Allison Mack (Smallville)
Narracja: Amanda Tapping (Sanctuary, Stargate SG-1).
(opis: hatak.pl)

Nie jest to propozycja dopisania do strony; należy ten serial potraktować raczej jako ciekawostkę.
Ale z racji tego, że nie ma obecnie żadnych seriali fantasy, to myślę, że fani gatunku powinni się tą produkcją zainteresować.
Serial można obejrzeć chociażby na YouTube, a dla tych, którzy nie znają angielskiego jest też webrip z napisami pl do ściągnięcia (serial jest dopiero emitowany, więc napisy jeszcze "się robią").

Obejrzałem na razie trzy odcinki i jak na serial internetowy jest nieźle. Jestem szczególnie pod wrażeniem realizacji tej produkcji - reżyseria, scenografia, aktorstwo (w większości) jest na wysokim poziomie.
Tak więc zachęcam do zapoznania się chociażby z jednym odcinkiem.
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

seymour, jak będziesz mógł to liczę na opinie, jak się skończy sezon...
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Hmm .. sądząc po trailerze, to takie połączenie najlepszej serii R.Żelaznego z grą Arcanum ;)
Wizualnie wygląda całkiem przyzwoicie.

[youtube][/youtube]
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Niezbyt.
Pierwszy odcinek - 9min... - nie lubię czegoś takiego - to tak jak czytanie streszczeń czy spisu treści zamiast książki.
Nic więc dziwnego, że w pierwszej części praktycznie nic sienie wydarzyło - ot idzie sobie przez las panienka z wilkiem...

Można wykorzystać w przerwie na reklamy ale nie wiązał bym z tym żadnych nadziei.
Obrazek When Dreams Come True...
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Co do zarzutu xvidasd: taki jest już format serialu. To tak, jakby narzekać, że mini seriale mają mało odcinków. Już taki ich urok...
Swoją drogą w kolejnych odcinkach już się więcej dzieje ;)

Komplet napisów w końcu się pojawił. Obejrzałem cały sezon i muszę powiedzieć, że zrobił na mnie dość pozytywne wrażenie. O wizualnym i aktorskim aspekcie już wcześniej wspomniałem, czas skomentować fabułę. A ta jest dość ciekawa, wielowątkowa i nawet wciągająca (jak na serial internetowy). Mamy też kilka (ale niewiele) zwrotów akcji. Jednak jest jeden, za to ogromny, minus: żaden z rozpoczętych wątków nie został zakończony i cały sezon zakończył się swojego rodzaju cliffhangerem. A jak na razie nic nie słychać na temat ewentualnej kontynuacji...

Tak więc: ot, taka ciekawostka.

PS Swoją drogą statystyki pobierań napisów do tego serialu są dość imponujące. Prawie każde napisy pobrano min. 200 razy, a przy niektórych dochodziło nawet do 800-900. Przyznam, że nie spodziewałem się takiej popularności serialu internetowego.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ