FAQ - pomóż!

Posty nie warte czytania.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

FAQ - pomóż!

Post autor: asd »

Zapewne "starzy" użytkownicy wiedzą jakie pytania najczęściej zadają młodzi wpadając na Forum, więc mała prośba - żebyście pomogli w zredagowaniu tego działu.

Jeśli więc pamiętasz jakieś najczęściej zadawane pytania (te najbardziej irytujace :D ) to napisz:

Pytanie + odpowiedz (ew. samo pytanie)

Dziękuję.
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

P: Skąd mogę ściągnąć jakiś serial (XviD asd)?

O: Z Internetu. Wejdź na jakąś stronę torrentową i wpisz "nazwa serialu (Xvid asd)". Albo rusz głową i użyj google.

------------------

P: Kiedy bedzie nowy odcinek?

O: Gdy księżyc będzie pełni, a gwiazdy ułożą się w kształt litery Q

------------------

P: Odcinek mi nie działa!!! Pomocy!!!

O: Usuń wszystkie poprzednie kodeki, zainstaluj kodeki K-Lite. Zmień odtwarzacz na SubEdit Player.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

P: Kiedy bedzie nowy odcinek?

---------------------------

O: Zajrzyj do kalendarza http://www.pogdesign.co.uk/cat/
(bardziej pasująca tu odpowiedz, niz ta kacperskiego, choc moze lepiej dac odp. jego, bo głupie pytanie = glupia odpowiedz xD )

a co do pytania : Gdzie znalezc seriale asd proponuje napisac "wpisz nazwe serialu + asd na mininova.org" bo chyba wszystkie release'y tam są
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

P: Dajcie jakieś linki, z których mogę ściągać serial!!!!!!!!

O: http://www.policja.pl/
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

Mysle ze te odpowiedzi powinny byc jednak bardziej powazne, bo pomijajac matolkow ktorym nie chce sie czytac forum lub szukac czegos sa tez napewno osoby ktore poprostu czegos nie wiedza :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Od czasu, gdy żartem odpowiedziałem komuś, że jakiś serial znajduje się na serwerach paragwajskich, a ten ktoś z pełną powagą poprosił o hasło, gdyż nie mógł wbić się na adres, co podałem (jakiś absurdalny, w stylu: 123.244.45454.666), również uważam - jak Brita - że należy udzielać w miarę poważnych odpowiedzi, bo później może być przykro (mi autentycznie było, bo nie przypuszczałem, jak daleko sięga ludzka ... mądrość inaczej).
yellow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yellow »

Szczególnie, że to faq. Czyli pierwsze miejsce, skąd świeży użytkownik czerpie informacje. Jakbym wszedł pierwszy raz na stronę i zobaczył, że już w faq'u się śmieją i z góry traktują nowych użytkowników, to czym prędzej bym się z takowej strony wybił.
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

yellow pisze:Szczególnie, że to faq. Czyli pierwsze miejsce, skąd świeży użytkownik czerpie informacje. Jakbym wszedł pierwszy raz na stronę i zobaczył, że już w faq'u się śmieją i z góry traktują nowych użytkowników, to czym prędzej bym się z takowej strony wybił.
Dokladnie.
Nie mozna tez traktowac kazdego kto nie rozumie pewnych rzeczy jako "madrego inaczej", bo chociaz nam moze wydawac sie to dziwne to sa jednak osoby ktore swoja przygode z internetem dopiero zaczynaja.
Coraz wiecej starszych osob zaczyna sie tym interesowac a im pewnie najtrudniej zrozumiec pewne sprawy.
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Wochniu »

FAQ:
Kto tu rządzi?
XViDasd

Czemu jescze nie ma nowego odcinka?
Bo admin nie jest wszechmocny i nie zdążył go jeszcze zrobić
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

@Wochniu.... ojojoj... podpadłeś.... ADMIN JEST WSZECHMOCNY!!! Muhahhaahhahaha (mroczny śmiech) ;-)

ADMIN: Aż mnie kusiło nacisnąć taki jeden czerwony przycisk przy Twoim profilu... :mrgreen:

@asd, dobrze wiesz, ze nie chodzilo o jakąkolwiek zniewage :wink: chce zeby nowi userzy mieli szacun do admina :P ps. jakic zerwony przycisk? ;-)

Added after 1 hours 59 minutes:

P: Skąd mogę ściągnąć jakiś serial (XviD asd)?

O: Wchodzisz na jakąś stronę torrentową, np. mininova.org lub torrentspy.com, następnie wpisujesz tytuł serialu oraz (XviD asd). Oczywiście potrzeby jest też odpowiedni klient torrentowy - polecamy http://www.utorrent.com. Pamiętaj, aby nie być "pijawką" i seedować do ratio co najmniej 1.

---

P: Kiedy będzie następny odcinek?

O: Wykaz "co i kiedy wychodzi" w wersji 350mb dostępny jest na tej stronie - http://www.pogdesign.co.uk/cat/

---

P: Kiedy będzie następny odcinek w wersji (XviD asd)?

O: Niebawem. Uploaderzy starają się być na bieżąco. Pamiętaj, że uploader też ma życie prywatne i nie zawsze ma czas, aby ściągnąć, skompresować odcinek i uploadować. W dodatku, czasem wstawienie jest opóźnione przez np. brak polskich napisów. Trzeba uzbroić się w trochę cierpliwości :-)

---

P: Ściągnąłem serial i nie mogę uruchomić odcinka! Co się stało?

O: Sprawdź czy wszystko poprawnie się ściągnęło. Wymuś w programie torrentowym sprawdzenie poprawności. Ew. zmień odtwarzacz na SubEdit Player bądź spytaj na forum.

---

P: Czemu na stronie nie ma polskich seriali? / Propozycja wstawienia polskich seriali.

O: Polskich produkcji się nie tykamy. Poza tym, jest to strona ogólnodostępna, i Amerykanina czy Izraelczyka taki upload byłby bezużyteczny.

Nie moge sobie przypomniec o co sie jeszce pytano ;p
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wujekjoe »

HMM ja bym zaczal od podstaw skoro takie sie ciezkie przypadki trafiaja D:

FAQ: Co to jest FAQ
odp: Zajrzyj do FAQ

..................
a tak na powaznie, to mozna im objasnic co to jest FAQ :]
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Nie wiem, czy w Faq, czy w innym - dobrze widzialnym miejscu - winno pojawić się wyraźne sformułowanie nakazu OZNACZANIA SPOILERÓW. To była - jak pamiętamy - plaga starego forum i warto by to ustalić raz na zawsze :)
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

dobrym na to miejscem jest regulamin, ale tego pewnie nikt nie czyta...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No właśnie. To winno być jakoś dobrze widoczne miejsce, takie, na które nie można nie trafić. Ale w regulaminie też nie zaszkodzi. W Faq również, na zasadzie odpowiedzi na pytanie: "Za co mogę otrzymać ostrzeżenie". I dać o tych spoilerach na samą górę, jedno z pierwszych, bo to jest denerwujące jak mało co :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Bardzo dziękuję za pomoc - jeszcze jakieś sugestie?
Obrazek When Dreams Come True...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ