Archiwizacja seriali.
-
Wskaż do odpowiedzi - youtube Warszawa
Archiwizacja seriali.
Chodzi mi o to czy archiwizujecie seriale.
Ja do tej pory dużo ściągałem i więcej seriali było ściągniętych niż oglądniętych. Te, które zobaczyłem też są zapisane. Ale czy to ma sens? Przecież nie wrócę do wszystkich seriali, może do paru, ale nie do wielu.
A wy co robicie z serialami? Archiwizujecie czy kasujecie po oglądnięciu?
Ja do tej pory dużo ściągałem i więcej seriali było ściągniętych niż oglądniętych. Te, które zobaczyłem też są zapisane. Ale czy to ma sens? Przecież nie wrócę do wszystkich seriali, może do paru, ale nie do wielu.
A wy co robicie z serialami? Archiwizujecie czy kasujecie po oglądnięciu?
-
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
-
Wskaż do odpowiedzi
-
saper202
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
Swego czasu każdy sezon pakowałem w pudełeczko do DVD drukowałem okładkę i na półce stawiałem. Zrezygnowałem jak mi już miejsca na półce zabrakło. Teraz jak się dany sezon kończy to nagrywam sobie na płytkę, ale koniec końców i tak zapominam że mam nagrane i ściągam na bieżąco odcinki które chcę oglądnąć.
-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Ulubione tytuły przechowuję na dysku, część nowych też ale jeśli do czegoś długo nie wracam, bądź w ogóle nie mogę się zmobilizować żeby obejrzeć, to kasuję. Kiedyś miałem trochę seriali na dewede ale część zgubiłem, coś innego ostatnio chciałem zobaczyć i się okazało że płyta (trzymana w kopercie) jest tak porysowana że nie nadaje się do niczego 

Ignorance is a virtue.
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
Ja odrazu po oglądnięciu usuwam. Nie będę się zasypywał płytami, a łącza są teraz coraz szybsze, więc zawsze mogę ściągnąć jeszcze raz, gdy chce sobie jakiś serial przypomnieć. Chociaż kolekcję wszystkich seriali z bazy na jakimś dużym dysku lub kilku chciałbym mieć 

Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
-
Wskaż do odpowiedzi
-
kontrast
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi - witam
-
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
Na początku czekałem aż uzbiera się seriali na całą płytę, nagrywałem, podpisywałem i wrzucałem do walizeczki na płyty.
Po skończeniu liceum i wywaleniu książek i zeszytów zrobiło się zaskakująco pusto na półce więc postanowiłem to wykorzystać. Zakupiłem hurtowo na allegro pudełek (jakieś 110 sztuk
). Teraz mam eleganckie pudełeczka, drukuję okładkę i płytkę (bo wszystkie mam z drukowalną górną warstwą). Wygląda to dosyć fajnie. Oczywiście robię tak, gdy uzbiera się 4,3 GB serialu. Wcześniej wszystko leżakuje na dysku.
Czasem wracam do niektórych produkcji, dlatego taka podręczna kolekcja się przydaje a w dodatku dobrze prezentuje.
Jeśli chodzi o dyski to nie mam do nich zaufania. Zbyt często się psują. Ostatni Matrox 120 GB pociągnął tylko 4 lata. W ogóle gdzie nie pójdę to słyszę, że w kompie dysk zepsuty. Obecnie mam dwa dyski. Jeden 500 GB specjalnie na seriale.
Po skończeniu liceum i wywaleniu książek i zeszytów zrobiło się zaskakująco pusto na półce więc postanowiłem to wykorzystać. Zakupiłem hurtowo na allegro pudełek (jakieś 110 sztuk

Czasem wracam do niektórych produkcji, dlatego taka podręczna kolekcja się przydaje a w dodatku dobrze prezentuje.
Jeśli chodzi o dyski to nie mam do nich zaufania. Zbyt często się psują. Ostatni Matrox 120 GB pociągnął tylko 4 lata. W ogóle gdzie nie pójdę to słyszę, że w kompie dysk zepsuty. Obecnie mam dwa dyski. Jeden 500 GB specjalnie na seriale.
-
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Ja na początku nagrywałam na płytkę, teraz tego żałuję i chetnię się pozbędę tego zbioru
Chodzi o to, że do tej pory nie obejrzałam ponownie żadnego z nagranych seriali, pojawia się zbyt dużo nowych, są też fajne filmy, a mam też inne zainteresowania, więc brak czasu.
Wyjatkiem są dokumenty, głównie o zwierzętach. Je zawsze chętnie 'zakonserwuję' na trwałe.

Wyjatkiem są dokumenty, głównie o zwierzętach. Je zawsze chętnie 'zakonserwuję' na trwałe.

-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
Ja oczywiście że archiwizuję, nagrywam każdy serial jaki ściągnę; powiem więcej, niedługo będę nagrywał drugi raz, robiąc wymianę z HDTV na DVDripy, i inaczej to wszystko nagrywając (np. jak serial ma 13 odcinków, to do tej pory nagrywałem 12 na dvd i 1 na cd, teraz wrzucę 13 na dwuwarstwówkę). Mam skrzynkę aluminiową na 200 płyt, zapchała się już ze 2 lata temu i teraz reszta idzie na cake'i po 50 płyt.
Można powiedzieć że jestem kolekcjonerem, widok mojej kolekcji sprawia mi ogromną radość, pakuję w to dość sporo kasy ale jest warto. Nagrywam wszystkie seriale jakie ściągam czy oglądam.
Co ciekawe seriale kupione oryginalnie nie dają mi nawet ułamka tej samej radości. Kupiłem 1 sezon Supernaturala, 1 X-Files i 1 oraz 3 LOSTów i co? I jak oglądam je po raz któryś to wolę i tak ze swoich płyt a tamte dalej leżą nieużywane
...a kiedyś wam powiem jak robię z filmami
Można powiedzieć że jestem kolekcjonerem, widok mojej kolekcji sprawia mi ogromną radość, pakuję w to dość sporo kasy ale jest warto. Nagrywam wszystkie seriale jakie ściągam czy oglądam.
Co ciekawe seriale kupione oryginalnie nie dają mi nawet ułamka tej samej radości. Kupiłem 1 sezon Supernaturala, 1 X-Files i 1 oraz 3 LOSTów i co? I jak oglądam je po raz któryś to wolę i tak ze swoich płyt a tamte dalej leżą nieużywane

...a kiedyś wam powiem jak robię z filmami

-
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
Ja z początku się w to bawiłem mam kilka sezonów seriali nagranych na cd(kiedy to było) a później już dvd, ale ostatnimi czasy dużo seriali ściągam i usuwam. Przy ilości nowych produkcji albo kolejnych seriali w które się wciągam gromadzenie uważam za stratę czasu, choć przyznaje że nie zgromadziłem sobie kilku fajnych seriali i trochę żałuję teraz tego.
Oceń ten serial